Curs valutar
 • EUR
  19.8861
  0%
 • USD
  17.7261
  0%
 • RUB
  0.2374
  0%
 • RON
  4.0177
  0%
 • UAH
  0.6559
  0%

Carp a dezvăluit că a scris sesizarea împotriva lui Stoianoglo în nicio săptămână, bazându-se pe informațiile din presă

08 Oct. 2021, 16:30
 // Categoria: Politica // Autor:  Realitatea.md
08 Oct. 2021, 16:30 // Politica //  Realitatea.md

Deputatul PAS, Lilian Carp, care deține și funcția de președinte al Comisiei securitate națională, apărare și ordine publică în cadrul Parlamentului, întrebat la emisiunea „В центре внимания” de la Publika TV câte zile a avut nevoie pentru a se documenta și întocmi sesizarea împotriva lui Alexandr Stoianoglo ca să se adreseze cu ea la CSP, a dezvăluit că a scris-o în vreo șase zile. Mai mult, s-a bazat pe informațiile apărute în spațiul public.

„Cât timp v-a luat să scrieți sesizare și pe ce v-ați bazat?/ Eu am pregătit această sesizare în decurs de vreo șase zile. A fost informația din mass-media, pentru că marea majoritate a celor care sunt în sesizare sunt din spațiul public, nu sunt din altă parte./ Este suficient asta ca să vă adresați la CSP și cât de probatorie?/ Eu consider că noi n-avem cel puțin un răspuns cu privire la întreprinderile înregistrate în Ucraina pe numele soției domnului Stoianoglo, nu vedem nicio reacție și cel puțin informațiile care sunt pe site-urile portalurilor din Ucraina este că nu au fost iradiate, ceea ce ne duce la gândul că nu este o eroare. Este necesar în asemenea condiții să existe un procuror de caz și să studieze toate aceste informații care au fost și sunt în spațiul public, dacă au sau nu bază juridică”, a explicat Lilian Carp prin telefon.

La aceeași emisiune, a participat și deputatul PSRM Vasile Bolea care adus mai multe acuzații în adresa PAS, inclusiv precum că Dumitru Robu, numit pentru exercitarea interimatului șefiei Procuraturii Generale, ar fi „un procuror de buzunar”. „Pe acest procuror, domnul Robu, care este în funcție, domnul Bolea l-a votat atunci când a fost interimar, poate își aduce aminte, chiar dacă a fost rupt acel acord de formare a majorității parlamentare, în 2019. A votat pentru acest procuror de buzunar. Eu înțeleg că a fost și „procurorul de buzunar” al domnului Bolea”.

„Clar că emoțiile sunt aprinse și se incită, dar pentru noi este important ca acele subiecte care sunt în mass-media despre furtul miliardului, laundromatul, eliberarea lui Platon, domnului Chitoroagă căruia i s-a dat o indemnizație, acela nefiind în funcție, dar și alte lucruri, precum este convorbirea telefonică a adjunctului său, Ruslan Popov, la care nu s-a venit cu nicio reacție din partea Procuraturii Generale, să fie investigate”, a adăugat Lilian Carp.

Este de menționat că, la alte emisiuni, deputatul a recunoscut că anumite informații sunt preluate din rapoartele fostei deputate a Platformei DA, Inga Grigoriu, privind dosarul „Laundromat”.

Amintim că urmărirea penală pe patru capete de acuzare pe numele lui Alexandr Stoianoglo a fost pornită, după ce CSP a desemnat procurorul Victor Furtuna să investigheze acțiunile pretins ilegale din sesizarea deputatului Lilian Carp. În aceeași zi, 5 octombrie curent, au avut loc percheziții în birou și acasă la procurorul general care a fost suspendat din funcție. Seara a fost reținut pentru 72 de ore.

Realitatea Live

26 Nov. 2021, 20:53
 // Categoria: În Lume // Autor:  Mădălina Sorokovsky
26 Nov. 2021, 20:53 // În Lume //  Mădălina Sorokovsky

Ucraina a descoperit un complot pentru o lovitură de stat plănuită să aibă loc săptămâna viitoare, a anunțat vineri președintele țării, Vladimir Zelenski, potrivit Reuters. El a făcut dezvăluirea într-o conferință de presă în care a vorbit și despre creșterea amenințării militare din partea Rusiei.

„Ne confruntăm cu provocări nu numai din partea Federației Ruse – o posibilă escaladare, ci și cu provocări interne. Am primit informații că o lovitură de stat va avea loc în țara noastră pe 1 sau 2 decembrie”, a declarat Vladimir Zelenski.

El nu a dat detalii despre complot și nu a acuzat Rusia de implicare.

Rusia comasează trupe la granița cu Ucraina, iar Kievul, Statele Unite și NATO au ridicat îngrijorări privind un posibil atac, sugestie pe care Kremlinul a respins-o ca pe un zvon alarmist.

Moscova și Kievul s-au acuzat reciproc de creșterea tensiunilor în ultima perioadă, provocând temeri că conflictul dintre Ucraina și separatiștii pro-ruși s-ar putea transforma într-un război deschis.

„Avem controlul total la granițele noastre și suntem pregătiți pentru orice escaladare”, a mai spus Zelenski.

 
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală