Curs valutar
 • EUR
  20.7452
  0%
 • USD
  17.7044
  0%
 • RUB
  0.2434
  0%
 • RON
  4.1909
  0%
 • UAH
  0.6661
  0%

Ce decizie a luat Leo Messi în privința prelungirii contractului cu Barcelona

23 Iun. 2021, 09:54
 // Categoria: Sport // Autor:  Realitatea.md
23 Iun. 2021, 09:54 // Sport //  Realitatea.md

Leo Messi și-ar fi dat acordul pentru a semna prelungirea contractului cu Barcelona. Vestea vine cu o săptămână înainte de data la care căpitanul echipei catalane poate deveni jucător liber.

Președintele Joan Laporta declarase că este aproape de a parafa o nouă înțelegere cu starul argentinian, aflat acum cu naționala la Copa America. Însă Messi a acceptat să continue doar pentru un an, asta pentru ca salariul lui să corespundă bugetului actual și plafonului financiar impuse de La Liga pentru cluburile cu datorii mari.

Pentru anul viitor ar exista un gentleman agreement între el și Laporta. Președintele grupării blaugrana poate respira ușurat, deoarece atunci când se va oficializa psemnarea noului contract, va putea semna contracte de sponsorizare mult mai avantajoase.

Sunt calm, îl veți vedea din nou pe Camp Nou. Aici îi place lui să câștige. Nici nu vreau să mă gândesc la un eventual refuz. Nu pot să accept așa ceva. Știu că există echipe care au oferte mai bune din punct de vedere financiar, dar și noi îi oferim un proiect interesant, știm ce-și dorește, nu este nevoie să-l seducem.

Joan Laporta: „L-am adus pe Aguero ca să-l bată la cap pe Messi!”

Aș vrea să vă spun că am bătut palma, dar nu este așa, sperăm să parafăm totul cât mai repede, vrem să construim și o echipă competitivă în jurul lui. 

S-ar putea pe 24, e cifra zilei sale de naștere, poate pe 29, e cifra zilei mele de naștere.

Oricum, de asta l-am adus și pe Aguero, să-l bată la cap pe Messi în fiecare zi la Copa America ca să semneze prelungirea!”, declarase Joan Laporta.

Barcelona, avertizată de președintele La Liga: „Nu vom schimba regulile pentru Messi!”

Președintele La LigaJavier Tebas, a pus presiune pe Barcelona, în timpul prezentării raportului economic pentru sezonul recent încheiat.

Tebas a anunțat că, dacă Barcelona vrea să îl păstreze pe Messi, este nevoită să reducă cheltuielile salariale pentru a nu încălca fairplay-ul financiar.

Se pare că fairplay-ul financiar este unul dintre obstacolele ce îl împiedică pe Lionel Messi să semneze un alt contract cu Barcelona.

Javier Tebas a prezentat raportul economic al cluburilor din La Liga pentru sezonul 2020/2021, iar Barcelona este campioană la pierderile financiare. Dintre cele aproximativ 700 de milioane de euro,jumătate îi revine clubului catalan.

Pe de altă parte, președintele La Liga a avut cuvinte de laudă pentru marea rivală a catalanilor, Real Madrid, despre care spune că a gestionat criza provocată de pandemia de coronavirus foarte bine.

Oficialul din La Liga i-a avertizat pe cei de la gruparea bleugrana că, dacă vor să își păstreze vedeta, câștigătorul a șase Baloane de Aur, Lionel Messi, aceștia vor trebui să aplice reduceri salariale drastice sau să renunțe la o parte dintre jucători.

Dintre pierderile financiare ale cluburilor de aproximativ 700 de milioane de euro în sezonul 2020-2021, jumătate sunt ale Barcelonei. Sunt alte cluburi mai care au făcut mai multe eforturi de a evita acest lucru. Real Madrid a gestionat pandemia foarte bine. Dintre cluburile mari, ei au făcut acest lucru cel mai bine. Barcelona câștigă cupa în ceea ce privește pierderile financiare.

Barcelona a depășit limitele salariale. Trebuie să facă un efort semnificativ. Sperăm că îl vor păstra pe Messi, dar, în acest caz, va fi necesar să renunțe la alți jucători. Trebuie să restructureze datoriile. Dacă fac acest lucru, situația nu va fi gravă. Barcelona întotdeauna au împins la limită cheltuielile salariale. Regulile salariale nu vor fi schimbate sau relaxate. Nu vom schimba nicio regulă pentru Messi”, a declarat președintele La Liga, Javier Tebas.

Realitatea Live

25 Sept. 2021, 16:21
 // Categoria: Societate // Autor:  Realitatea.md
25 Sept. 2021, 16:21 // Societate //  Realitatea.md

O masă cu flori pentru decor de nuntă a luat foc într-un restaurant cunoscut dintr-o suburbie a capitalei. Secvența video cu incidentul a fost făcută publică de bloggerul Eugen Luchianiuc, care susține că totul ar fi avut loc „recent”. Mai mult, potrivit acestuia, este vorba despre Grand Elysee. Informația însă nu este una confirmată.

Din imaginile video, se înțelege că este vorba despre o nuntă într-un local. Mirii dansează, iar pe fondal sunt artificii.

La un moment dat, cel mai probabil din cauza artificiilor, a luat foc o masă cu flori de decor care se afla în preajmă. În aceleași imagini video, se vede cum unul din angajații localului încearcă să stingă flăcările.

În filmarea publicată de Eugen Luchianiuc pe fondal a fost montat un alt video în care vorbește Sergiu Postică despre care se știe că este administratorul restaurantului Grand Elysee. Acesta spune că, de fapt, în incinta restaurantului nu permite artificiile.

Realitatea.md reiterează că informația cu privire la unde anume a avut loc incidentul nu este confirmată.

 
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române