Curs valutar
 • EUR
  20.0067
  0.6028%
 • USD
  17.7357
  0.0541%
 • RUB
  0.2348
  -1.1073%
 • RON
  4.0421
  0.6036%
 • UAH
  0.6543
  -0.2445%

Cei 20 de candidați, înaintați pe lista PDM. Primele trei poziții – ocupate de actuali deputați democrați

20 Mai 2021, 12:08
 // Categoria: Alegeri // Autor:  Petru Beregoi
20 Mai 2021, 12:08 // Alegeri //  Petru Beregoi

Liderul Partidului Democrat din Moldova (PDM), Pavel Filip se regăsește primul pe lista democraților, depusă astăzi la Comisia Electorală Centrală (CEC), fiind urmat de Alexandru Jizdan și Monica Babuc – toți trei actuali depuatați în actualul Parlament.

Lista este completată de Mihai Olărescu, Nicolae Ciubuc, Svetlana Rotundu, Ion Leulcă, Valentina Rotaru, Natalia Roșca.

Lista integrală a celor 20 de candidați PDM, la alegerile parlamentare anticipate depusă la CEC o puteți consulta mai jos.

 1. Pavel Filip
 2. Alexandru Jizdan
 3. Monica Babuc
 4. Ghenadie Buza
 5. Mihai Olărescu
 6. Nicolae Ciubuc
 7. Svetlana Rotundu
 8. Ion Leulcă
 9. Valentina Rotaru
 10. Natalia Roșca
 11. Mihai Popa
 12. Igor Vremea
 13. Viorel Babii
 14. Nicolae Gorban
 15. Ina Gurschi
 16. Ghenadie Muntean
 17. Iurie Urzică
 18. Marina Novac
 19. Tamara Verejan
 20. Cecilia Graur

Precizăm că, până în prezent la Comisia Electorală Centrală au depus actele de înregistrare la scrutinul din 11 iulie curent, șapte partide politice. CEC a stabilit și ordinea prealabilă a primilor candidați: PACE prima poziție, Congresul Civic – a doua, Blocul electoral „Renato Usatîi” – a treia, Partidul Șor – a patra, PAS – a cincea BECS- a șasea și Mișcarea Profesioniștilor „Speranţa – Надежда” este al șaptelea partid, care a depus actele la CEC.

CEC urmează în decurs de 7 zile, de la data depunerii actelor de către fiecare partid în parte să se pronunțe asupra înregistrării sau nu a candidaților.

La scrutinul parlamentar anticipat CEC a anunțat că pot participa 53 de partide politice înregistrate la Agenția Servicii Publice.

Realitatea Live

29 Nov. 2021, 20:55
 // Categoria: Politica // Autor:  Cristina Vlah
29 Nov. 2021, 20:55 // Politica //  Cristina Vlah

Jurnalistul Vlad Ţurcanu urmează să fie înaintat Parlamentului pentru funcţia de director general al Companiei „Teleradio-Moldova”, informează Realitatea.md cu referire la trm.md.

Pe site-ul oficial al companiei se menționează faptul că pentru candidatura lui Vlad Țurcanu au votat şase din cei şapte membri ai Consiliului de supraveghere şi dezvoltare al TRM, reuniţi astăzi în prima şedinţă. Informaţia a fost confirmată pentru TRM.MD de către Sergiu Stanciu, secretar al CSD. Potrivit lui Stanciu, candidatura lui Vlad Ţurcanu a fost propusă de către Arcadie Gherasim, preşedintele Consiliului de Supraveghere.

„Abia aştept să ajung în comisia parlamentară pentru audieri. Atunci voi spune mai multe, pentru că acum mă pregătesc pentru acest exerciţiu, dar vă pot confirma că într-adevăr aşa este. Mai departe nu mă grăbesc să îmi expun platforma de lucru, pentru că ea urmează să fie prezentată comisiei parlamentare”, a declarat pentru TRM.MD Vlad Ţurcanu, după ce a fost solicitat să comenteze propunerea candidaturii sale pentru această funcţie.

Vlad Ţurcanu este jurnalist şi specialist în comunicare, cu o experienţă de muncă în ambele domenii de peste 20 de ani. În perioada 2012-2016 a fost consilier şi purtător de cuvânt al preşedintelui Republicii Moldova, Nicolae Timofti. Anterior, a fost jurnalist la Radio Moldova, TV Moldova 1, Radio Europa Liberă, membru al Consiliului Coordonator al Audiovizualului. Vlad Ţurcanu este licenţiat în Jurnalism şi ştiinţe ale comunicării la Universitatea de Stat din Moldova.

Conform legislaţiei în vigoare, directorul general al furnizorului public naţional de servicii media este desemnat de către Parlament, la propunerea Consiliului de supraveghere şi dezvoltare. Directorul este numit în funcţie pentru un mandat de şapte ani, care nu poate fi reînnoit.

Potrivit Codului serviciilor media audiovizuale, directorul general al TRM poate fi demis din funcţie de către Parlament din proprie iniţiativă, în temeiul cererii depuse, în urma constatării executării necorespunzătoare sau a neexecutării atribuţiilor sale, precum şi în alte cazuri prevăzute de legislaţia în vigoare.

 
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală