Curs valutar
 • EUR
  21.2165
  0%
 • USD
  17.7805
  0%
 • RUB
  0.2449
  0%
 • RON
  4.3076
  0%
 • UAH
  0.6548
  0%

PDM și PSD și-au dat mâna. Au semnat un acord de colaborare între formațiuni

19 Mai 2021, 14:17
 // Categoria: Politica // Autor:  Petru Beregoi
19 Mai 2021, 14:17 // Politica //  Petru Beregoi

Partidul Democrat din Moldova (PDM) și Partidul Social-Democrat (PSD) din România au semnat astăzi, la București, un acord de colaborare, ca rezultat a colaborării pe care au avut-o cele două formațiuni politice când au fost la guvernare.

Președintele PDM a menționat, la o conferință de presă la București, că prin acest acord de colaborare va avea loc „apropierea celor două maluri ale Prutului, prin fapte, nu prin vorbe”. Liderul democrat a mulțumit Bucureștiului pentru suportul constant acordat Republicii Moldova.

„România mereu a fost un avocat, un prieten și un partener în parcursul european al țării noastre. România este principalul nostru partener comercial, dar și mai important este că ne leagă istoria, cultura, limba și valorile”, a subliniat Pavel Filip.

Liderul democrat a amintit în context despre ajutorul acordat de România acum trei ani, când se afla în fruntea Guvernului: împrumutul de 150 mln euro, dar și despre alte ajutoare umanitare oferite, în special donațiile de vaccin și suportul în lupta împotriva COVID-19. Filip a menționat că în perioada în care PDM și PSD au fost la guvernare în cele două țări, Republica Moldova și România s-au apropiat mai mult ca niciodată.

 „Am decis să lăsăm faptele să vorbească pentru noi. Să asigurăm interconectarea infrastructurii pe ambele maluri. Am lansat mai multe proiecte care urmau să integreze sistemele pe transport, comunicații, mediu, securitate, educație și cultură și să apropie și mai mult țările noastre”, a notat liderul democrat.

Un obiectiv pe care și-l propune PDM în următorii patru ani este controlul comun la frontieră, anunță Pavel Filip.

„În așa mod vedem noi apropierea celor două maluri ale Prutului: prin fapte, nu prin declarații. Prin proiecte concrete, prin interconectarea infrastructurii. Să oferim cetățenilor noștri un spațiu comun de comunicare, transport, securitate, un spațiu comun de istorie, limbă, cultură, valori, așa cum a fost și este inclusiv din punct de vedere istoric. Avem același sânge. Și asta nu ne-o poate lua nimeni niciodată”, a mai spus Filip.

Președintele PSD din România, Marcel Ciolacu, a menționat că, situația în Republica Moldova este încordată, iar PDM ar avea un plan de țară pe care îl va susține.

„Am parcurs Planul de țară al PDM, unica formațiune politică, care are un plan național structurat, pro-european. O să vă susținem în acest proiect european, dar mai ales vom susține parcursul european al Republicii Moldova” a opinat președintele PSD.

Realitatea Live

18 Iun. 2021, 21:02
 // Categoria: Economie // Autor:  Realitatea.md
18 Iun. 2021, 21:02 // Economie //  Realitatea.md

Cristiano Ronaldo este sinonim cu câştigul. Şi în sport, dar mai ales în afaceri. De altfel, portughezul este primul fotbalist a cărui avere a trecut de un miliard de euro. Dar exemplul de mai jos arată că nu toate afacerile sale sunt de succes. Ba, una dintre ele se dovedeşte extrem de păguboasă. Din cauza fostului președinte al SUA, Donald Trump, Cristiano Ronaldo e pe cale să piardă 9 milioane de euro.

Apartamentul pe care în 2015 l-a cumpărat cu 15 milioane de euro în Trump Tower din New York l-a scos la vânzare în 2019. Deşi i-a scăzut preţul de mai multe ori, Ronaldo încă nu a reuşit să scape de el.

Problemele de imagine cu care se confruntă Trump, mai ales din cauza modului în care a ales să se retragă de la conducerea SUA, după ce a pierdut alegerile în faţa lui Joe Biden, îl afectează acum grav şi pe Ronaldo.

Potrivit presei internaționale, Ronaldo a stabilit prima dată un preţ de vânzare de 7,5 milioane de euro, pentru ca lipsa interesului să-l determine să scadă preţul apartamentului cu trei camere la circa 6 milioane de euro.

Garajul lui Ronaldo valorează circa 9 milioane de euro, după ce şi-a cumpărat un Ferrari Monza Sp2 de 1,6 milioane de euro

Dacă la apartamente pare să aibă ceva probleme, atacantul lui Juventus investeşte în maşini, marele său hobby. Acum o lună, la finalul unei vizite la fabrica din Maranello, el și-a achiziționat un Ferrari Monza SP2, un model exclusivist, produs în doar 499 de unități.

Ferrari Monza SP2 este un model inspirat din navele anilor ’50, care atinge o viteză de 100 km/h în doar două 2.6 secunde. Cumpărătorii bolidului de lux, cei 499 de ”norocoși”, sunt aleși chiar de cei de la Ferrari.

Noua achiziție a starului portughez duce valoarea totală a garajului deținut de Cristiano Ronaldo, în care se află, printre altele, Bugatti Veyron și Chiron, McClaren Senna, Ferrari F12 TDF și Mercedes G Brabus, la peste 9 milioane de euro.

 

 
Bruxelles: Piața Mare, iluminată în culorile NATO, înainte de summit
Bruxelles: Piața Mare, iluminată în culorile NATO, înainte de summit
Ziua mondială a donatorului de sânge: Împreună suntem eroi!
Ziua mondială a donatorului de sânge: Împreună suntem eroi!
Ooops… Un parașutist a aterizat pe un teren de fotbal, în Polonia
Ooops… Un parașutist a aterizat pe un teren de fotbal, în Polonia
Ultimele aplauze pentru interpretul Iurie Sadovnic
Ultimele aplauze pentru interpretul Iurie Sadovnic
Exerciții demonstrative de luptă corp la corp, la Armata Națională
Exerciții demonstrative de luptă corp la corp, la Armata Națională
Patru turnuri de răcire din Marea Britanie, puse la pământ
Patru turnuri de răcire din Marea Britanie, puse la pământ
Veneția: proteste față de revenirea vaselor de croazieră în lagună
Veneția: proteste față de revenirea vaselor de croazieră în lagună
Protestul Die-in/Умирание, la Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului
Protestul Die-in/Умирание, la Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului
Concurs de desene, lansat de Ministerul Justiției
Concurs de desene, lansat de Ministerul Justiției