Curs valutar
 • EUR
  20.7452
  0%
 • USD
  17.7044
  0%
 • RUB
  0.2434
  0%
 • RON
  4.1909
  0%
 • UAH
  0.6661
  0%

Chișinăul va intra, în curând, în reparație generală. Anunțul edilului Capitalei, Ion Ceban

04 Mai 2021, 13:01
 // Categoria: Actualitate // Autor:  Tatiana Rusnac
04 Mai 2021, 13:01 // Actualitate //  Tatiana Rusnac

Veste bună pentru locuitorii Capitalei. În scurt timp, va începe reparația tuturor străzilor din oraș care arată ca după război după perioada rece a anului. Anunțul a fost făcut de edilul Capitalei, Ion Ceban care susține că, în data de 29 aprilie, Regia „EXDRUPO” a finalizat licitația organizată pentru achiziţia betonului asfaltic la cald, iar acum sunt analizate ofertele.

Ceban însă nu a precizat cât timp va dura analizarea ofertelor și data preliminară când în oraș vor începe lucrările propriu zise.

„Cu regret, Ministerul Economiei și Infrastructurii încă nu a suspendat unele elemente cu privire la eliberarea certificatelor de conformitate de către laboratoarele acreditate, conform ultimelor discuții pe care le-am avut cu toți reprezentanții la Guvern, iar ca urmare, au de suferit toţi cetățenii Republicii Moldova, inclusiv chișinăuienii”, a scris pe Facebook, Ion Ceban.

Potrivit edilului, odată cu iniţierea masivă a lucrărilor de reparaţie a străzilor, zilnic pe site-ul primăriei va fi publicat graficul adreselor unde se va interveni, astfel încât conducătorii auto să evite zonele.

„În paralel, în prezent se lucrează la reparaţia str. I. Creangă şi sunt pregătite procedurile pentru demararea reparaţiei curente a str. V. Belinski, care de asemenea este un tronson foarte important în sectorul Buiucani. Totodată, se lucrează la proiectul – linia de contact Columna. Această stradă va face legătura dintre sectorul Rîşcani, Ciocana cu cartierul Telecentru din sectorul Centru”, a mai adăugat Ceban.

Între timp, muncitorii continuă să astupe gropile din asfalt de pe străzile principale din oraș prin intermediul metodei de injectare. În prezent se lucrează pe şoseaua Munceşti, strada Calea Orheiului, bulevardul Dacia, cele mai lungi străzi din Capitală, de importanță majoră care asigură accesul la intrările și ieșirile din oraș.

Realitatea Live

24 Sept. 2021, 22:04
 // Categoria: Economie // Autor:  Cristina Vlah
24 Sept. 2021, 22:04 // Economie //  Cristina Vlah

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a dat asigurări că Guvernul Gavriliță va veni cu un mecanism de compensare pentru cetățenii din păturile social-vulnerabile, în contextul scumpirilor resurselor energetice, informează Realitatea.md.

„Acolo unde scumpirile vor fi cauzate de factori externi, precum resursele energetice, Guvernul va veni cu mecanism de compensare. Și noi o să găsim mecanisme, vom interveni la scumpiri, ele vor avea loc pentru că noi importăm toate aceste lucruri din afară.

Dar acolo unde e situația alta, de exemplu cu testele la Covid-19, noi vom umbla la Codul Vamal, ca să modificăm unele lucruri, pentru ca aceste teste să nu fie atât de scumpe. Vom interveni acolo, unde se fac bani grei pe seama oamenilor”, a menționat Igor Grosu în cadrul emisiunii „Bună Seara” de la postul national Moldova1.

Șeful Legislativului, nu a precizat însă care va fi mărimea compensațiilor și cum se va aplica mecanismul de compensare.

Autoritățile au anunțat că se așteaptă la scumpiri la gazele naturale, energia electrică, precum și la produsele petroliere, în contextul scumpirilor pe plan mondial.

 
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române