Curs valutar
 • EUR
  20.7694
  0%
 • USD
  17.6521
  0%
 • RUB
  0.2435
  0%
 • RON
  4.1969
  0%
 • UAH
  0.6611
  0%

Cine VREA la concerte cu intrare liberă? TREI evenimente în TREI locații diferite de Ziua Independenței SUA

30 Iun. 2021, 13:39
 // Categoria: Actualitate // Autor:  Valentina Buză
30 Iun. 2021, 13:39 // Actualitate //  Valentina Buză

Moldovan National Youth Orchestra lansează la începutul lunii iulie seria de „Concerte în Blugi”. Prin intermediul lor este menită celebrarea spiritului și culturii americane. Astfel, pe 2, 3 și 4 iulie membrii Orchestrei, alături de dirijorul Andriano Marian și artiștii din Republica Moldova, vor organiza trei evenimente în trei locații diferite, care vor culmina cu un concert open air în Scuarul Catedralei Mitropolitane.

ATENȚIE: Intrarea e liberă la toate evenimentele.

Proiectul demarează cu concertul de pe 2 iulie din orașul Bălți, la restaurantul Goldhaus de pe strada Aerodromului 1. Evenimentul va începe la ora 18:00 și-i va avea ca invitați pe soliștii Lia Rusu, Simona Severin, Roman Zes și Sandu Bantaș, alături de band-ul format din Dan Brumă la chitară, Stas Poraico – tobe, Serghei Ivanov – pian și Cristian Chiaburu – chitară bas.

Cel de-al doilea Concert în blugi va avea loc pe 3 iulie la ora 18:00 la Chișinău, în locația ATU Winery de pe strada Dacia 58. Pentru acest eveniment este pregătită o veritabilă experiență muzicală și gastronomică, alături de soliștii Anna Odobescu, Aurel Chirtoacă și Serj Kuzenkoff și bandul format din Dan Brumă la chitară, Iulian Ursu – tobe, Serghei Ivanov – pian și Cristian Chiaburu – chitară bas.

Cel de-al treilea eveniment marchează Ziua Independenței Statelor Unite ale Americii printr-un concert Open Air chiar în inima Capitalei, în Scuarul Catedralei Mitropolitane, care va avea loc pe 4 iulie la ora 19:00.

Potrivit organizatorilor, este pregătit un line-up savuros, cu genuri muzicale care oscilează de la jazz la hip-hop și piese celebre ale artiștilor îndrăgiți din America, interpretate de Felicia Dunaf, Lia Rusu, Roman Zes și Emilia Russu

Sloganul concertelor din acest an, susținute de către MNYO, este #revinolaceeaceiubești și vin să celebreze aniversarea a 10 ani de la lansarea proiectului Moldovan National Youth Orchestra, iar proiectul este finanțat de către Ambasada SUA în Republica Moldova.

 

Realitatea Live

19 Sept. 2021, 15:39
 // Categoria: Life // Autor:  Mădălina Sorokovsky
19 Sept. 2021, 15:39 // Life //  Mădălina Sorokovsky

Un hotel din Marea Britanie a introdus o taxă de membru de 200 de lire sterline (270 USD) după ce pitorescul său bar de pe stâncă a fost inundat de instagrameri care doreau să obțină fotografii la apus, scrie Bani.md.

Proprietarii hotelului Druidstone din Pembrokeshire, Țara Galilor, au spus că barul, care are vedere la Golful St Brides, a fost atât de inundat de turiști încât au fost obligați să „controleze numărul”.

„Oaspeții mei trebuiau să aștepte 45 de minute la bar pentru a lua o băutură și o mulțime de localnici ne vor evita vara pentru că eram prea ocupați”, a declarat pentru BBC proprietarul Angus Bell, care a moștenit hotelul de la părinții săi.

Bell a spus că non-membrii pot rezerva în continuare cazare și masă la restaurant.

Miscarea i-a enervat pe unii localnici care merg de ani de zile la unitate.

Citiți articolul integral pe BANI.MD.

 
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române