Curs valutar
 • EUR
  20.0616
  0%
 • USD
  17.3513
  0%
 • RUB
  0.2415
  0%
 • RON
  4.0528
  0%
 • UAH
  0.6587
  0%

Consolidare instituțională a Curții de Conturi, sub monitorizarea experților din UE

13 Apr. 2021, 14:35
 // Categoria: Economie // Autor:  Valentina Buză
13 Apr. 2021, 14:35 // Economie //  Valentina Buză

Curtea de Conturi a Republicii Moldova își continuă activitățile planificate în cadrul Proiectului de consolidare instituțională, implementat cu suportul UE. În acest scop, autoritățile au organizată o nouă ședință de lucru online cu prezența experților europeni și a membrilor CCRM, unde au discutat despre foaia de parcurs a proiectului.

În acest context, despre implementarea activităților în contextul celor două obiective ale proiectului, au discutat  Boris Filipov, manager de proiecte din cadrul Delegației UE (DUE), experții de proiect, Kevin Suttie și Peeter Latti, precum și membrii Curții de Conturi a Republicii Moldova, Petru Rotaru și Andrei Munteanu.

Totodată, Peeter Latti și Andrei Munteanu au elucidat aspecte ale colaborării în contextul îmbunătățirii Planului de acțiuni de implementare a Strategiei de dezvoltare a CCRM pentru perioada 2021-2025, precum și conlucrării CCRM cu Legislativul.

Kevin Suttie și Petru Rotaru au prezentat progresele realizate în contextul consolidării auditului financiar, prin suportul acordat echipelor de audit-pilot la etapa planificării misiunilor de audit financiar și de conformitate.

De asemenea, la ședință au participat, Luca Oriani, reprezentantul Comisiei Europene, precum și Gintautas Baranauskas, șef adjunct al secției operațiuni a DUE.

Oficialul european Luca Oriani a asigurat despre intenția UE de a contribui și în continuare la fortificarea instituției supreme de audit din țară, precum și a remarcat succesele, înregistrate de CCRM în ultimii ani în contextul dezvoltării instituționale.

 

Realitatea Live

17 Oct. 2021, 09:28
 // Categoria: Societate // Autor:  Valentina Buză
17 Oct. 2021, 09:28 // Societate //  Valentina Buză

Sfârșit tragic pentru o minoră în vârstă de 4 anișori. Acesta a decedat urmare a vătămărilor corporale pe care le-a primit în timpul unui impact violent care s-a produs la Ungheni. Mai exact, accidentul a avut loc aseară în jurul orei 22:10 pe traseul național R-1 Ungheni-Chișinău, la intrare în satul Pîrlița, raionul Ungheni.

Potrivit informațiilor, poliția a intervenit imediat la fața locului pentru a documenta cazul.

„S-a stabilit că aproximativ la orele 22:10, un bărbat de 34 ani din raionul Ungheni, conducând automobilul de model „BMW 520” pe traseul național R-1 Ungheni – Chișinău, în direcția municipiului Chișinău, la intrare în satul Pîrlița a efectuat o manevră de depășire fără a se asigura. Astfel, a ieșit pe contrasens și s-a tamponat frontal cu automobilul de model „TOYOTA Corola” condus un bărbat de 43 ani din raionul Ungheni, care se deplasa regulamentar din sens opus, avându-i ca pasageri pe soția de 36 ani și trei minori de 8, 4 si 2 ani”, spune poliția.

În rezultatul accidentului rutier, atât șoferii cât și pasagerii automobilului „TOYOTA Corola” s-au ales cu diverse vătămări corporale, fiind transportați în stare gravă la Spitalul raional Ungheni.

Din păcate, din cauza vătămărilor corporale grave, minora de 4 ani a decedat.

Ambii șoferi au fost supuși testului alcoolscopic DRAGER, și s-a constatat un rezultat de 0,00 mg/l în aerul expirat.

La moment pe cazul dat a fost pornit un proces penal.

 
Expoziția “Portretele Femeilor Puternice”, în centrul Capitalei
Expoziția “Portretele Femeilor Puternice”, în centrul Capitalei
Zeci de arbori, sădiţi pe „Aleea Liceenilor 2021” din Chişinău
Zeci de arbori, sădiţi pe „Aleea Liceenilor 2021” din Chişinău
10 laboratoare renovate au fost inaugurate la UTM, datorită unei investiții în valoare de două milioane de euro
10 laboratoare renovate au fost inaugurate la UTM, datorită unei investiții în valoare de două milioane de euro
Expoziția „Tătarii lituanieni în documentele de arhivă”
Expoziția „Tătarii lituanieni în documentele de arhivă”
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie