Curs valutar
 • EUR
  20.3640
  0.2362%
 • USD
  17.5198
  0.2363%
 • RUB
  0.2525
  0.9901%
 • RON
  4.1160
  0.2138%
 • UAH
  0.6632
  0.196%

CSM și Curtea de Conturi – în ședințe. Urmărește în direct pe RLIVE.MD și pe RLIVE TV

28 Sept. 2021, 05:05
 // Categoria: Actualitate // Autor:  Cristina Vlah
28 Sept. 2021, 05:05 // Actualitate //  Cristina Vlah

Consiliul Superior al Magistraturii se întrunește într-o nouă ședință, în care va discuta mai multe subiecte ce țin de organizarea muncii judecătorilor, informează Realitatea.md.

Între timp, cei de la CSM anunță că pentru a asigura protecția sănătății participanților, desfășurarea concursurilor pentru suplinirea funcțiilor vacante de președinte, vicepreședinte și judecător în unele instanțe judecătorești, incluse în agenda Plenului CSM pentru data de 28 septembrie 2021, cu participarea fizică a persoanelor, se contramandează pentru o altă dată.

Astfel, subiectele ce vor fi discutate țin de retragerea cererii de pensionare și demisia din funcție a lui Mihail Cojocaru de la Judecătoria Bălți, demersul președintelui interimar al Judecătoriei Bălți, Dumitru Gherasim, privind efectuarea controlului în privința unui judecător, precum și altele.

Ședința urmează să înceapă de la ora 9:00, la sediul CSM.

La ora 10.00 – Primăria Chișinău, Pretura Centru, va organiza discuții publice privind situația din domeniul construcțiilor din Capitală

La ora 10.00 – Va fi publicată o cercetare sociologică cu genericul „Sondaj preelectoral municipiul Bălți – septembrie 2021”.

Tot la ora 10.00 – Curtea de Conturi va examina auditul conformității asupra achizițiilor publice în cadrul sistemului Ministerului Educației, Culturii și Cercetării în anul 2020.

La 10.00 – va avea loc o Conferință de promovare a platformei www.client.chamber.md cu soluții digitale în afaceri.

La ora 11.00 – va avea loc evenimentul de finalizare a proiectului transfrontalier „Acces la servicii de sănătate pentru fiecare copil prin vizite la domiciliu”.

La 12.00 – va fi susținută o conferință de presă susținută de fostul secretar de stat în domeniul Tineret și Sport al Ministerului Educaţiei, Culturii şi Cercetării, Ivan Gheorghiu.

La 13.00 – Workshop organizat de Institutul pentru Politici și Reforme Europene cu tema „Stimularea Culturii Antreprenoriale în Rândul Tinerilor. Oportunități și Obstacole”.

Toate aceste evenimente vă invităm să le urmăriți în direct pe RLIVE.MD și pe RLIVE TV.

Realitatea Live

27 Oct. 2021, 09:57
 // Categoria: Societate // Autor:  Valentina Buză
27 Oct. 2021, 09:57 // Societate //  Valentina Buză

Moarte tragică pentru un bărbat în vârstă de 33 de ani din Rezina. Acesta a decedat după ce a pierdut controlul asupra ghidajului și s-a tamponat într-un obstacol. Potrivit informațiilor, impactul s-a produs ieri seara în jurul orei 22:10.

Urmare a informației telefonice care a parvenit în Serviciul Gardă a IP Rezina, la fața locului s-a deplasat grupa operativă.

„Cu apel telefonic s-a adresat un tânăr care a comunicat că pe strada centrală a satului Cinişeuţi, raionul Rezina, a depistat o persoană însângerată, care a căzut jos la sol de pe o motoretă”, spune poliția.

Astfel, conform informațiilor, s-a constatat că bărbatul conducea pe strada centrală a satului Cinişeuţi fără a deține permis de conducere sau dovada înlocuitoare cu drept de circulație, a motoretei de model „Alpha”.

„În timpul deplasării din motive necunoscute a pierdut controlul asupra ghidajului și s-a tamponat într-un pilon de beton armat de electricitate, după care a căzut pe traseu”.

În urma traumelor primite, acesta a decedat la fața locului până la sosirea ambulanței.

Oamenii legii urmează să stabilească toate circumstanțele producerii tragediei.

 
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul “Valea Morilor” din Capitală
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul “Valea Morilor” din Capitală
Coreea de Sud a lansat în spațiu prima sa rachetă
Coreea de Sud a lansat în spațiu prima sa rachetă
Toamna, o adevărată expoziție de pictură în aer liber
Toamna, o adevărată expoziție de pictură în aer liber
Expoziția “Portretele Femeilor Puternice”, în centrul Capitalei
Expoziția “Portretele Femeilor Puternice”, în centrul Capitalei
Zeci de arbori, sădiţi pe „Aleea Liceenilor 2021” din Chişinău
Zeci de arbori, sădiţi pe „Aleea Liceenilor 2021” din Chişinău