Curs valutar
 • EUR
  20.7452
  -0.121%
 • USD
  17.7044
  0.0153%
 • RUB
  0.2434
  0.0411%
 • RON
  4.1909
  -0.1193%
 • UAH
  0.6661
  0.1952%

Cu dosar PENAL după ce și-a cumpărat carte de identitate românească. Cât a achitat pentru actul FALS

02 Aug. 2021, 13:16
 // Categoria: Societate // Autor:  Valentina Buză
02 Aug. 2021, 13:16 // Societate //  Valentina Buză

A dorit să muncească legal peste hotare, dar s-a ales cu dosar penal. Vorbim despre un conațional în vârstă de 47 de ani, originar din raionul Cahul care ar fi achitat 80 de euro pentru o carte de identitate românească neveridică. Incidentul a fost înregistrat sâmbăta trecută, pe 31 iulie curent, în punctul de trecere Cahul.

„Pentru efectuarea formalităților de control s-a apropiat un autoturism de model Mercedes, înmatriculat peste hotare, având la bord mai mulți pasageri care călătoreau spre Belgia. Conform analizei de risc, polițiștii de frontieră au supus unui control suplimentar mijlocul de transport și pasagerii. Ca urmare a controlului de nivelul II, în geanta personală a unui bărbat a fost descoperită o carte de identitate românească. Fiind examinată cu tehnica specială s-a identificat indici de falsificare asupra actului”, spune poliția.

Audiat, bărbatul a declarat că ar fi făcut cunoștință întâmplător cu un bărbat care i-a propus o ofertă avantajoasă de obținere a unui act ce i-ar oferi posibilitatea de angajare legală pe teritoriul Uniunii Europene. Bărbatul ar fi acceptat oferta, obținând astfel o carte de identitate românească pentru care ar fi achitat suma de 80 euro, fiind asigurat că nu va avea probleme.

Conform procedurilor legale, actul a fost ridicat și urmează să fie supus expertizei, iar conaționalul și-a continuat călătoria, dar umează a fi citată pentru audieri suplimentare.

Polițiștii de frontieră cercetează cazul sub aspectul săvârșirii infracțiunii privind deținerea și folosirea actelor oficiale false.

Realitatea Live

24 Sept. 2021, 05:29
 // Categoria: În Lume // Autor:  Cristina Vlah
24 Sept. 2021, 05:29 // În Lume //  Cristina Vlah

Liderul guvernării separatiste din regiunea Catalană a Spaniei, Carles Puigdemont, a fost reținut de către poliția italiană din Sardinia, informează Realitatea.md cu referire la agenția Reuters.

Potrivit sursei, Puigdemont venise din Bruxelles spre Alghero, la o expoziție internațională, ca să se întâlnească cu liderul regional al Sardiniei precum și cu ombudsmanul regiunii.

„Când a ajuns la Aeroportul din Alghero, a fost oprit de către poliția de frontieră a Italiei. Urmează să fie adus în fața magistraților Curții de Apel din Sasser, care sunt abilitați dă decidă dacă îl vor elibera sau îl vor extrăda”, se menționează într-un comunicat emis de biroul de presă al liderului Catalan.

Postul de radio din Spania, „Cadena Ser” a anunțat despre această știre, făcând trimitere la enunțul avocatului Gonzalo Boye. Acesta a confirmat reținerea lui Carles Puigdemont într-un tweet.

Spania l-a acuzat pe liderul Catalan de secessionism, după ce în 2017 a fost organizat un Referendum cu privire la independența Cataloniei față de Spania, fapt criticat dur de autoritățile din Madrid. Acel referendum a fost declarat ilegal de către instanțele judecătorești din Spania.

În martie, Parlamentul European l-a lipsit pe Puidgemont de imunitatea parlamentară, de care se bucura odată de devenise membru în 2019. Ulterior, Puidgemont a trăit într-un auto-exil, fiind stabilit în Belgia.

 
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române