Curs valutar
 • EUR
  21.2731
  -0.0475%
 • USD
  17.8788
  -0.2495%
 • RUB
  0.2451
  0.0408%
 • RON
  4.3236
  -0.0139%
 • UAH
  0.6664
  -0.06%

Deși a contactat cu o persoană infectată cu COVID-19, Boris Johnson nu se va izola pentru toată perioada de 10 zile

18 Iul. 2021, 13:58
 // Categoria: În Lume // Autor:  Tatiana Rusnac
18 Iul. 2021, 13:58 // În Lume //  Tatiana Rusnac

Premierul britanic Boris Johnson şi ministrul de finanţe, Rishi Sunak, vor fi limitaţi să lucreze numai de la birourile lor şi supuşi testării zilnice pentru COVID-19, după ce au intrat în contact cu cineva testat pozitiv pentru coronavirus, relatează Digi24.ro.

Având în vedere că izolarea la domiciliu este protocol standard atunci când este identificat un contact Covid, Boris Johnson a fost criticat pentru că a anunțat că nu va face acest lucru toată perioada de 10 zile.

Ministrul sănătăţii, Sajid Javid, a anunţat sâmbătă că a fost testat pozitiv pentru COVID-19.

„Prim-ministrul şi cancelarul au fost contactaţi de NHS Test and Trace ca fiind contacte ale cuiva testat pozitiv pentru COVID”, potrivit unui comunicat emis de biroul lui Johnson din Downing Street duminică.

De obicei, oricine este identificat ca un contact de schema de urmărire ar fi obligat prin lege să se autoizoleze timp de 10 zile.

Cu toate acestea, cei doi cei mai înalţi responsabili ai guvernului vor lua parte în schimb la un studiu pilot ce le permite să continue să lucreze din birourile lor şi să se autoizoleze numai când nu lucrează.

„Ei vor participa la (studiul) pilot de testare zilnică a contactelor pentru a le permite să lucreze în continuare din Downing Street. Ei vor conduce doar afacerile esenţiale guvernamentale în această perioadă”, potrivit comunicatului.

Ministrul britanic al sănătăţii, Sajid Javid, a anunţat sâmbătă că a fost testat pozitiv la COVID-19, cu două zile înainte de ridicarea majorităţii restricţiilor în Anglia, relaxare ce îngrijorează din cauza creşterii numărului de contaminări cu varianta Delta.

Partidele din opoziție au criticat decizia de a permite prim-ministrului britanic și a ministrului de finanțe să scape de cerințele normale de autoizolare.

Secretarul pentru Sănătate din umbră a Laburiștilor, Jonathan Ashworth, a declarat, pentru BBC, că părinții ai căror copii nu merg la școală sau afacerile fără suficienți lucrători se vor gândi că „o regulă se aplică lor iar alta pentru noi”, politicienii având acces la „testarea VIP”.

El a precizat că încheierea, luni, a aproape tuturor restricțiilor în vreme ce crește numărul cazurilor noi de Covid-19 este “nesăbuit, precum călcarea accelerației în timp ce îți scoți centura”.

Liderul Liberal-Democraților, Sir Ed Davey, a spus: „Ce-ar fi dacă profesorii, lucrătorii din transporturi și cei din Sănătate să facă parte din acest test pilot, sau este doar pentru puținii privilegiați?”.

Realitatea Live

02 Aug. 2021, 12:02
 // Categoria: Actualitate // Autor:  Tatiana Rusnac
02 Aug. 2021, 12:02 // Actualitate //  Tatiana Rusnac

Procurorii anticorupție solicită magistraților Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani arestarea și anunțarea în căutare a controversatului om de afaceri, Veaceslav Platon.

Examinarea demersului va avea loc astăzi, ora 16:00 la Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani. Despre asta anunță responsabilii Procuraturii Generale.

„Având în vedere neprezentarea inculpatului Veaceslav Platon la ședința de judecată, în speța vizând rejudecarea dosarului în care este acuzat de „corupere activă” și „escrocherie”, procurorul din cadrul Procuraturii Anticorupție a solicitat astăzi magistraților aplicarea în privința acestuia a măsurii preventive – arestul cu anunțarea în căutare pentru reținere și executarea măsuri preventive. Solicitarea procurorului este bazată pe informațiile prezentate de Poliția de Frontieră, care confirmă faptul lipsei inculpatului de pe teritoriul țării”, anunță PG.

PG precizează că, în dimineața zilei de astăzi urma să fie examinat dosarul, întors la 30.01.2020 de Curtea de Apel Chișinău la rejudecare, în care Veaceslav Platon este acuzat că în decembrie 2016 ar fi comis coruperea activă a doi gardieni din cadrul Detaşamentului cu Destinaţie Specială ,,Pantera” al Departamentului Instituţiilor Penitenciare care asigurau paza şi escortarea acestuia în instanțele de judecată.

De asemenea, acesta mai este acuzat și de faptul că în 2016, fiind gestionarul cu pachetul majoritar de acţiuni la trei companii de asigurare, deţinute prin intermediul unor interpuși, a organizat sustragerea banilor deţinuţi pe conturile companiilor.

 
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate