Curs valutar
 • EUR
  20.6391
  -0.0528%
 • USD
  18.0200
  0.0261%
 • RUB
  0.2347
  -2.2156%
 • RON
  4.1752
  -0.0431%
 • UAH
  0.6443
  -0.7605%

Directorul „Moldovagaz” a reacționat la acuzațiile Guvernului Gavrilița. A utilizat trei semne de exclamare în postare!

22 Oct. 2021, 11:56
 // Categoria: Economie // Autor:  Realitatea.md
22 Oct. 2021, 11:56 // Economie //  Realitatea.md

Directorul „Moldovagaz”, Vadim Ceban, a venit cu o reacție pe contul său personal de Facebook, în urma acuzațiilor aduse de Guvernul condus de Natalia Gavrilița, precum că, din cauză că „nu s-a ținut de cuvânt”, presiunea în rețelele de transport de gaze naturale în Republica Moldova este la limita critică. Postarea sa conține trei fraze și la sfârșitul lor de fiecare dată a fost pus un semn de exclamare.

„Să ia decizii și să-și asume responsabilitatea – este obligația primară a oricărui conducător! Pe parcursul activității mele, niciodată nu mi-au venit gânduri să mă eschivez de la responsabilități, cu ce nu m-aș fi ocupat! Vă asigur că, și în situația de azi, eu voi face totul ce depinde de mine, astfel încât să reacționez suficient de profesionist, în contextul tuturor schimbărilor!”, a scris Vadim Ceban, doar că în limba rusă.

Mesajul său nu a fost suficient de clar și despre asta l-au atenționat și internauții în comentarii, solicitându-i mai multe detalii, cum ar fi chiar și un raport despre ce se întâmplă.

Amintim că, în cadrul unui briefing de presă susținut vineri, 22 octombrie curent, prim-ministra Natalia Gavrilița a anunțat că este necesară instituirea stării de urgență în sectorul de gaze, în contextul în care Republica Moldova încă nu a ajuns la o înțelegere cu Gazprom privind un contract de lungă durată. Pe lângă asta, oficiala a dezvăluit că presiunea în rețeaua de transport a gazelor este la limita critică a sistemelor de funcționare. Mai mult, a fost înregistrat un deficit de circa 16 milioane metri cubi, necesarul de gaze pentru luna octombrie fiind acoperit în mărime de 67%. În continuare, au răsunat acuzații în adresa conducerii „Moldovagaz”.

ULTIMA ORĂ! Guvernul propune STARE DE URGENȚĂ în toată țara din cauza crizei gazelor naturale

Realitatea Live

17 Ian. 2022, 12:13
 // Categoria: În Lume // Autor:  Realitatea.md
17 Ian. 2022, 12:13 // În Lume //  Realitatea.md

La Tribunalul Pecersk, Ucraina, are loc o ședință de judecată în cadrul căreia se examinează demersul procurorilor de aplicare a mandatului de arest preventiv pe numele fostului președinte de țară Petro Poroșenko. Afară, s-au adunat susținătorii acestuia și presa locală descrie că aceștia se aud mai tare în stradă decât judecătorii instanței.

O serie de imagini au apărut cu susținătorii lui Petru Poroșenko. Ședința de judecată a fost programată pentru ora 11:00.

Poroșenko a susținut un discurs în fața instanței, înainte de a intra la ședința propriu-zisă, împreună cu avocații Golovan și Novikov.

Judecătorul a sosit cu întârziere de 42 de minute.

În timpul ședinței, Poroșenko a luat cuvântul și a cerut să fie depistat cine și în baza la ce motive i-a oferit avocat de stat.

„Deși nu au existat temeiuri legale pentru aceasta, autoritățile au încercat să-mi dea un avocat gratuit, în ciuda faptului că avocații mei sunt prezenți în ședința de judecată. Este un scenariu de privare a dreptului la protecție”.

La rândul său, avocatul lui Poroșenko, Golovan, l-a îndemnat pe judecător să se autorecuzeze, din cauza unei posibile atitudini părtinitoare.

Deocamdată, a fost luată o pauză pentru ca avocații să poată face cunoștință cu anumite documente prezentate de procurori.

Amintim că al cincilea președinte al Ucrainei este învinuit într-un dosar de trădare de patrie.

 
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală