Curs valutar
 • EUR
  21.1695
  -0.3873%
 • USD
  17.8563
  -0.1254%
 • RUB
  0.2450
  -0.2041%
 • RON
  4.3040
  -0.3927%
 • UAH
  0.6631
  -0.5127%

DOC AUR „vrea capul” lui Dodon, Voronin și Voicu! Chirtoacă: Cerem tragerea la răspundere și a angajaților MAI

08 Iul. 2021, 09:50
 // Categoria: Politica // Autor:  Tatiana Rusnac
08 Iul. 2021, 09:50 // Politica //  Tatiana Rusnac

Alianța pentru Unirea Românilor solicită Procuraturii Generale să investigheze așa zisele fapte ilegale ale Blocului electoral al Comuniștilor și Socialiștilor, dar și a ministrului Afacerilor Interne pentru abuzurile și aplicarea violenței atât la altercațiile de duminică, cât și la cele de ieri, de la sediul PSRM.

Potrivit AUR, acestea s-ar fi produs la ordinul lui Pavel Voicu, a lui Igor Dodon și Vladimir Voronin. O solicitare în acest sens a fost depusă astăzi la PG, anunță Chirtoacă pe pagina sa de Facebook.

În solicitare se menționează că AUR vrea investigarea faptelor sub aspect penal, cu pornirea urmăririi penale, deschiderea unui dosar penal împotriva celor care se fac vinovați de comiterea faptelor de mai de sus.

„Tragerea la răspundere a lui Igor Dodon, Vladmir Voronin, Voicu Pavel și a celorlalți pentru vătămare corporală și profanare a simbolurilor de stat, precum și pentru alte fapte penale comise și descrise aici. Tragerea la răspundere a angajaților MAI pentru abuz de putere și punerea în primejdie a reprezentanților AUR atacați pe 4 iulie și mai ales pe 7 iulie”, se arată în demersul AUR.

Ieri, Ministerul Afacerilor Interne a anunțat că va sancționa penal reprezentanții AUR care au atacat polițiștii în ziua de duminică, 4 iulie. Reacția Poliției vine după ce reprezentanți ai Partidului Politic AUR au îmbrâncit forțele de ordine, iar unul dintre colaboratori chiar a fost luat de gât și trântit la pământ.

Dorin Chirtoacă, candidat la alegerile parlamentare din 11 iulie 2021 pe lista AUR, s-a aruncat în fața liderilor Comuniștilor și Socialiștilor, în timpul acțiunii „Iubim Moldova”.

Membrii AUR, care au organizat o contramanifestație, s-au îmbrâncit cu polițiștii. Oamenii legii au folosit gaze lacrimogene. Liberalul Dorin Chirtoacă a fost îmbrâncit de către agenții de pază ai lui Igor Dodon, după ce a încercat să se apropie de socialist și de comunistul Vladimir Voronin.

Totodată, președintele AUR, Vlad Bilețchi, a anunțat că va depune o plângere „pentru acțiunile ilegale ale oamenilor legii”.

A fost scandal mare și ieri, 7 iulie, în fața sediului PSRM, acolo unde a avut loc un contraprotest. Mai exact, membrii AUR au mers cu pancarte și tricolorul să-i cheme la dezbateri pe cei de la PSRM, însă mare le-a fost mirarea când socialiștii au organizat un adevărat scut de protecție, format din tineri socialiști, pentru a evita pătrunderea unioniștilor în clădire.

Manifestanții AUR au scandat rușine și hoții la pușcărie, în timp ce socialiștii au strigat Bilețchi trădător și afară Chirtoacă! Scandalul a provocat altercații, iar fostul primar al Capitalei, Dorin Chirtoacă a primit și o palmă peste față de la socialistul Alexandr Odințov.

Realitatea Live

05 Aug. 2021, 17:21
 // Categoria: Actualitate // Autor:  Tatiana Rusnac
05 Aug. 2021, 17:21 // Actualitate //  Tatiana Rusnac

Accident de groază la Cahul cu implicarea a două vehicule. S-a întâmplat ieri, la ora 15:30. Potrivit poliției, un bărbat de 41 de ani, originar din localitatea Gavanoasa, același raion, a efectuat o manevră periculoasă fără a se asigura, iar în consecință, a tamponat un vehicul.

BMW-ul tamponat a fost făcut zob, la volanul căruia se alfa un tânăr de 21 de ani care se deplasa cu viteză excesivă.

„În urma accidentului rutier au fost deteriorate esențial 4 autoturisme din apropiere. Victime nu au fost înregistrate. Conducătorii auto fiind testați sa stabilit rezultatul 0,08 mg/l de alcool în aerul liber expirat la conducătorul a/m BMW și 0,00 la conducătorul a/m FORD.”, anunță poliția.

 

 
Primul pian stradal la Chișinău: oricine poate cânta la instrument
Primul pian stradal la Chișinău: oricine poate cânta la instrument
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată