Curs valutar
 • EUR
  21.2731
  -0.0475%
 • USD
  17.8788
  -0.2495%
 • RUB
  0.2451
  0.0408%
 • RON
  4.3236
  -0.0139%
 • UAH
  0.6664
  -0.06%

(DOC) Ultima speranță a lui Rizea, spulberată de CSJ. Instanța a menținut decizia Curții de Apel Chișinău

14 Iun. 2021, 11:31
 // Categoria: Alegeri // Autor:  Petru Beregoi
14 Iun. 2021, 11:31 // Alegeri //  Petru Beregoi

Fostul deputat român, care a deținut și cetățenia Republicii Moldova, fiind fugar și aciuat la Chișinău, Cristian Rizea nu poate să candideze la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie curent. O decizie în acest sens a fost luată de Curtea Supremă de Justiție (CSJ), după ce instanța a menținut decizia Curții de Apel.

Colegiul civil, comercial și de contencios administrativ al CSJ, alcătuit din magistrații Tamara Chișca-Doneva, Victor Burduh și Nicolae Craiu a respins recursul Partidului NOI și a fostului deputat român, Cristian Rizea, înaintată împotriva CEC, prin care a refuzat înregistrarea lui Rizea ca pretendent pe listele Partidului NOI, exact cum a decis și Curtea de Apel Chișinău.

„Se respinge recursul depus de președintele Partidului Politic „NOI”, Vladimir Dachi, și de către Mihai Cristian, prin intermediul avocatului Corina Stratan și se menține încheierea din 7 iunie 2021 a Curții de Apel Chișinău. Decizia este irevocabilă”, se arată în decizia CSJ.

Amintim că, la 4 iunie curent, CEC a refuzat să-l înregistreze pe Cristian Rizea ca și candidat la scrutinul parlamentar pe lista Partidului „NOI” pe motiv că nu deține cetățenia Republicii Moldova, după ce Igor Dodon, fost președinte i-a retras-o.

Realitatea Live

02 Aug. 2021, 15:03
 // Categoria: Life // Autor:  Elena Putregai
02 Aug. 2021, 15:03 // Life //  Elena Putregai

Trupa Lemonique a avut o carantină productivă, cu foarte multe ore petrecute în studioul de înregistrări și repetiții, iar primele rezultate au început să apară. Grupul care a devenit cunoscut după ce a participat la Eurovision Moldova 2019 cu piesa “Gravity” și care apoi a lansat single-urile “Call Me” și “Leto”, pregătește un nou album. Prima piesă de pe album, “De Mâine…”, de altfel și prima în Limba Română, a fost lansată deja pe YouTube, Spotify, Apple Music, Yandex Music, Deezer, dar și alte platforme muzicale.

Lemonique a păstrat stilul care i-a consacrat, o combinație foarte armonioasă de EDM (Electronic Dance Music) și Pop, iar “De Mâine…” vine și cu un vibe foarte actual, pe alocuri cosmic.

“De Mâine…” este despre o relație de iubire toxică, subiect care este tot mai discutat în zilele noastre. Doar că această relație toxică trebuie să ajungă la un punct final, altfel ea va dăuna ambelor părți – despre asta și se cântă în piesă. “De Mâine…” este despre ultima zi și ultimele clipe petrecute de un cuplu într-o relație care dăunează amândurora, dar care este pe cale să se termine, iar începând de mâine, ambii o vor lua de la capăt.

Versurile originale au fost scrise în Limba Engleză de Mary Vegga, solista Lemonique, iar pentru versiunea în Limba Română, Mary a fost ajutată de Doina Sclifos, cea care a scris până acum versuri pentru o mulțime de artiști mari din Republica Moldova.

De producția audio, Mix și Master s-a ocupat Sergiu Ionaș, membru Lemonique, iar ideea beat-ului a fost propusă de Dan Spasov (Tulbur Apele).

Găsiți piesa “De Mâine…” pe următoarele platforme:

YouTube, Spotify, Apple Music, Yandex Music, Deezer

Trupa Lemonique pe platformele de Social Media:

Facebook, Instagram, Twitter, TikTok, VK, Telegram

Website oficial – lemonique.art

 
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate