Curs valutar
 • EUR
  19.3202
  0%
 • USD
  18.1428
  0%
 • RUB
  0.1888
  0%
 • RON
  3.8869
  0%
 • UAH
  0.4912
  0%

Dodon neagă că „Sașa Dodon”, compania care vinde gaz mai ieftin, ar aparține fratelui său

05 Iun. 2023, 19:47
 // Categoria: Politica // Autor:  Elena Putregai
05 Iun. 2023, 19:47 // Politica //  Elena Putregai

Fostul președinte de țară, secretarul executiv al PSRM, Igor Dodon, a comentat acuzațiile liderului Partidului Nostru, Renato Usatîi, precum că una dintre companiile care vând gaz mai ieftin în Republica Moldova „SD-Energy”, potrivit acestuia de la „Sașa Dodon”, aparține fratelui socialistului, Alexandru Dodon. „Manipulări din astea au fost foarte multe. M-am documentat detaliat. Niciodată membrii familiei mele nu au fost implicate în așa ceva. Punct”. Declarațiile au fost făcute luni, 5 iunie curent, la emisiunea „Puterea A Patra” de la N4.

Reacția companiei poreclită „Sașa Dodon” despre care Usatîi spune că vinde gaz la preț de 11-14 lei per metru cub

„Tariful trebuia de mișcorat demult la gaz. 16 lei este un tarif ridicat. Pe timpul guvernelor proeuropene s-au furat bani din buget, acum s-a furat mai mult de 1 mlrd. Pot să vă arăt cu calcule simple, dar l-am plătit din buzunarul nostru. S-au dat bani din bugetul de stat prin CSE, miliarde de lei, s-au luat credite de la BERD și de la încă cineva, și tot noi achităm 29 de lei pe gaz. Când a venit la guvernarea PAS, tariful era până la 5 lei. Noi atunci procuram gazul cu 240-250 de dolari. O dată ce prețul la burse este de 250-260 de dolari, de ce gazul va fi 16 lei? Bătaie de joc”, a mai declarat Igor Dodon în aceeași emisiune.

El susține că abaterile tarifare de 1,2 miliarde de lei nu au fost cauzate de faptul că tariful la gaz nu a fost majorat la timp, ci de negocierea defectuoasă a lui Andrei Spînu cu Gazprom.

„Spînu iarna a convins-o pe Maia Sandu să cumpere scump. Toți spuneau că gazul se va ieftini la primăvară. Au cumpărat 100 de milioane de metri cubi. Încă nu știm prețul. Ori dumneaei nu se pricepe, ori dacă știe toate detaliile și îl ia pe cel mai mare „combinator” la Președinție, atunci Maia Grigorievna e „v teme, v doli”.

Igor Dodon a sugerat că procurorii trebuie să se ocupe de subiect. În opinia sa acum moldovenii trebuie să achite nu mai mult de 7-8 lei per metru cub de gaz. 

DOC Anunț de ultima oră! Află când s-ar putea ieftini gazul

Realitatea Live

23 Sept. 2023, 20:00
 // Categoria: În Lume // Autor:  Realitatea.md
23 Sept. 2023, 20:00 // În Lume //  Realitatea.md

Un pescar din Alaska a postat pe Facebook și Instagram imaginile unei capturi rare – un pește negru cu portocaliu care avea carnea albastră. Totodată, el a arătat schimbarea culorii cărnii după gătire.

Joe Chmeleck, proprietarul „The Lodge at Otter Cove” din Homer, Alaska, a prins un Greenling de stâncă (Hexagrammos lagocephalus) la finalul lunii trecute, potrivit informațiilor postate pe rețelele sociale, citate de Fox News.

„Am fost azi la pescuit și am prins un greenling de stâncă”, a scris el pe 28 august. „Carnea lui e albastră. Devine albă când o gătești. Natura este incredibilă”. El a spus ulterior că gustul cărnii este asemănător cu cel al cărnii de păstrăv.

Departamentul de Pescuit și Vânat din Alaska nu a reușit până acum să ofere recomandări legate de consumul acestor pești pentru că nu au fost adunate suficiente exemplare pentru a se testa nivelul de mercur al acestei specii.

Greenlingul de stâncă, denumit oficial Hexagrammos lagocephalus, este un pește marin găsit pe coasta de nord a Pacificului, din California până în Alaska.

Potrivit Departamentelor de Pescuit și Vânat din Oregon și Washington, Greenlingul de stâncă are solzi închiși la culoare și un model „pătat”, care poate fi roșu, maroniu, portocaliu sau verde, pentru ca peștele să se camufleze cu mediul înconjurător. Totodată, ambele agenții susțin că peștele are gura și carnea de culoare albastră sau albastră-verde.

Oamenii de știință nu sunt siguri care este motivul pigmenților de culoare în țesut, însă știu că acest colorit apare pentru că specia produce biliverdină, o secreție verde, arată fundația de cercetare marină Oregon Sea Grant.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

 
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală