Curs valutar
 • EUR
  19.3202
  0%
 • USD
  18.1428
  0%
 • RUB
  0.1888
  0%
 • RON
  3.8869
  0%
 • UAH
  0.4912
  0%

Dodon dezvăluie că i s-a propus să saboteze Summitul. „La nunta pe care am organizat-o am fost lăturași.”

05 Iun. 2023, 19:59
 // Categoria: Politica // Autor:  Elena Putregai
05 Iun. 2023, 19:59 // Politica //  Elena Putregai

Fostul președinte de țară, secretarul executiv al PSRM, Igor Dodon, a apreciat parțial organizarea Summitului Comunității Politice Europene (CPE) la Bulboaca. El a spus că nu este invidios. Ba mai mult, a adus mesaje de mulțumire. În același timp, a dezvăluit că au existat propuneri de sabotare. Mai multe declarații pe subiect a făcut luni, 5 iunie curent, la emisiunea „Puterea A Patra” de la N4.

Igor Dodon i-a mulțumit în primul rând președintelui francez, Emmanuel Macron, că a venit cu această inițiativă și în al doilea rând administrației Castel Mimi.

„Trebuie de dat un ordin celor de la Castel Mimi. Ei au organizat foarte bine. Erau propuneri să blocăm mașinile… Cum să le blocăm? Pe Macron îl știu personal sau pe Orban (Ungaria) și noi să mergem să blocăm drumurile? Nu”.

În ceea ce ține de rezultate, politicianul este de părere că a fost un eveniment bun „pentru imaginea țării”, doar că în afară de asta, Republica Moldova nu s-a ales cu nimic.

„Noi încă nu știm cât s-a cheltuit. Factorile ni le vor da mai târziu. Banii aceștia mai bine îi investeau în domeniu social. Gospodarii așa nu fac – drumul până la Bulboaca – mai faceți vreo 2 km într-o parte și în alta. Aceste aspecte sunt urâte. Care-s rezultatele? În afară de imagine? La nunta pe care am organizat-o am fost lăturași. Moldovenii au investit bani, când trebuie pentru pensionari, agricultori. Eu credeam că va fi un pachet de suport, financiar important. Nu pentru gaz, pentru drumuri. Dar am văzut mesaje clare: nu vă grăbiți, că noi avem problemele noastre interne”.

VIDEO Maia Sandu face totalizările summitului: Moldova este un partener respectat de Uniunea Europeană

Realitatea Live

23 Sept. 2023, 20:00
 // Categoria: În Lume // Autor:  Realitatea.md
23 Sept. 2023, 20:00 // În Lume //  Realitatea.md

Un pescar din Alaska a postat pe Facebook și Instagram imaginile unei capturi rare – un pește negru cu portocaliu care avea carnea albastră. Totodată, el a arătat schimbarea culorii cărnii după gătire.

Joe Chmeleck, proprietarul „The Lodge at Otter Cove” din Homer, Alaska, a prins un Greenling de stâncă (Hexagrammos lagocephalus) la finalul lunii trecute, potrivit informațiilor postate pe rețelele sociale, citate de Fox News.

„Am fost azi la pescuit și am prins un greenling de stâncă”, a scris el pe 28 august. „Carnea lui e albastră. Devine albă când o gătești. Natura este incredibilă”. El a spus ulterior că gustul cărnii este asemănător cu cel al cărnii de păstrăv.

Departamentul de Pescuit și Vânat din Alaska nu a reușit până acum să ofere recomandări legate de consumul acestor pești pentru că nu au fost adunate suficiente exemplare pentru a se testa nivelul de mercur al acestei specii.

Greenlingul de stâncă, denumit oficial Hexagrammos lagocephalus, este un pește marin găsit pe coasta de nord a Pacificului, din California până în Alaska.

Potrivit Departamentelor de Pescuit și Vânat din Oregon și Washington, Greenlingul de stâncă are solzi închiși la culoare și un model „pătat”, care poate fi roșu, maroniu, portocaliu sau verde, pentru ca peștele să se camufleze cu mediul înconjurător. Totodată, ambele agenții susțin că peștele are gura și carnea de culoare albastră sau albastră-verde.

Oamenii de știință nu sunt siguri care este motivul pigmenților de culoare în țesut, însă știu că acest colorit apare pentru că specia produce biliverdină, o secreție verde, arată fundația de cercetare marină Oregon Sea Grant.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

 
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală