Curs valutar
 • EUR
  20.1131
  0.171%
 • USD
  17.7371
  0.0113%
 • RUB
  0.2404
  0.1248%
 • RON
  4.0641
  0.155%
 • UAH
  0.6510
  0.1997%

După anularea carantinei, ostaşii cu cele mai bune rezultate au plecat în concedii de scurtă durată

09 Iun. 2021, 20:34
 // Categoria: Societate // Autor:  Cristina Vlah
09 Iun. 2021, 20:34 // Societate //  Cristina Vlah

În contextul anulării regimului de carantină, 14 ostaşi cu cele mai bune rezultate ai Armatei Naţionale au plecat în concedii de scurtă durată la baştină, informează Realitatea.md. În cadrul evenimentului, au fost organizate expoziţii de tehnică, armament şi echipament din dotarea unităţilor, un program de exerciţii demonstrative şi un recital de muzică prezentat de Orchestra Prezidenţială.

Ministrul Apărării în exerciţiu Victor Gaiciuc a menționat că în acest context, Armata Naţională îşi deschide din nou uşile pentru rudele militarilor și pentru publicul larg.

„Recent, am demarat vaccinarea soldaţilor în termen. Până în prezent au fost vaccinați peste 700 de militari în termen. Menţionez că campania de imunizare împotriva COVID-19 în Armata Naţională este benevolă, respectiv militarii în termen au fost vaccinaţi la dorință. Fiecare dintre aceştia au fost informaţi în prealabil despre beneficiile vaccinării, riscurile şi reacţiile adverse. În aşa fel, am vrut să fim siguri că toţi cunosc informaţia necesară şi iau o decizie corectă pentru ei.

Odată cu ridicarea carantinei, ostaşii cu cele mai bune rezultate la capitolul instruire şi disciplină, au dreptul să plece în concedii de scurtă durată, pentru a se întâlni cu cei dragi. Acest lucru nu înseamnă că măsurile de protecţie anti-COVID nu vor mai fi respectate de vizitatori sau ostaşi. Purtarea măştilor, dezinfectarea mâinilor şi încăperilor vor fi în continuare obligatorii, pentru a evita orice riscuri de răspândire a virusului”, a declarat ministrul interimar al Apărării.

Potrivit datelor oficiale, în Armata Naţională, au fost înregistrate 769 cazuri de infectare cu Covid −19, în rândul militarilor pe contract şi în termen. Până în prezent, sunt vaccinați peste 2600 de militari și funcționari ai Armatei Naționale.

Realitatea Live

03 Dec. 2021, 12:30
 // Categoria: Societate // Autor:  Valentina Buză
03 Dec. 2021, 12:30 // Societate //  Valentina Buză

Sustrăgeau din gențile victimelor în mod ascuns portmonee cu acte și mijloace bănești, iar acum riscă să ajungă din nou după gratii. Vizate sunt două persoane, o femeie în vârstă de 34 de ani și un bărbat în vârstă de 40 de ani.

„Se deplasau în orele de vârf cu microbuzele de rută, de unde sustrăgeau din gențile victimelor în mod ascuns, portmonee cu acte și mijloace bănești, iar daunele materiale pentru victime, reprezintă un prejudicial total este de 14.700 lei. În urma măsurilor speciale de investigație întreprinse de angajații Secției Combatere Infracțiuni în Locuri Publice și Transport Urban de comun cu polițiștii din cadrul Inspectoratelor de Poliție subordonate, suspecții în comiterea infracțiunii au fost reținuți, iar în cadrul acțiunilor procesual penale, aceștia și-au recunoscut vina”.

Ulterior indivizii au fost plasați în arest pentru 72 de ore în Izolatorul de Detenție al Direcției de Poliție mun. Chișinău.

„Ei au fost recent eliberați din locurile de detenție, ispășind pedeapsa pentru comiterea de infractiuni analogie. Pentru fapta comisă, conform legislației penale în vigoare, ei riscă amendă în mărime de până la 42 500 lei, muncă neremunerată în folosul comunității de la 180 la 240 de ore, sau cu închisoare de până la 2 ani”, se mai arată în nota informativă a Poliției.

În context, Poliţia Capitalei recomandă cetăţenilor:

 • Când aşteptaţi mijlocul de transport public la staţie, acordaţi maximă atenţie persoanelor ce au un comportament suspect, lângă dumneavoastră.
 • Pregătiţi din timp banii pentru achitarea călătoriei , înainte de a urca în transport.
 • Evitaţi să citiţi în timpul călătoriei, deoarece puteţi deveni ţinta hoţului de buzunare.
 • Evitaţi să păstraţi banii în buzunarele din spate.
 • Evitați să țineți bunurile materiale la vedere.
 • Nu uitaţi, majoritatea hoţilor de buzunare sunt permanent îmbrăcaţi elegant, şi pot avea o vârstă diferită.

 
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală