Curs valutar
 • EUR
  20.3640
  0.2362%
 • USD
  17.5198
  0.2363%
 • RUB
  0.2525
  0.9901%
 • RON
  4.1160
  0.2138%
 • UAH
  0.6632
  0.196%

După scandalul cu Mitropolitul Vladimir, Grosu s-a văzut cu cel al Basarabiei: Ajutați-mă să înțeleg nevoile bisericii

05 Aug. 2021, 14:51
 // Categoria: Societate // Autor:  Realitatea.md
05 Aug. 2021, 14:51 // Societate //  Realitatea.md

FOTO „Poate Preabogatul”?! Grosu, ars pe rug pentru vizita făcută Mitropolitului. Cei mai mulți s-au arătat dezamăgiți!

La câteva zile distanță de la discuția pe care a avut-o cu Mitropolitul Moldovei, Înaltpreasfinţitul Vladimir, președintele Parlamentului s-a întâlnit cu Mitropolitul Basarabiei, Înaltpreasfinţitul Petru. Prima întrevedere nu a fost văzută cu ochi buni de internauți. Și de data aceasta Igor Grosu a plasat o postare pe pagina sa de Facebook.

„În urma discuțiilor, am căzut de acord în privinţa importanţei unificării eforturilor întregii societăţi pentru combaterea crizei pandemice, deoarece nimic nu este mai preţios, decât viaţa umană. Cu această ocazie, am îndemnat slujitorii Bisericii Ortodoxe Române, aşa cum am îndemnat şi reprezentanţii altor confesiuni, să susțină eforturile statului și ale medicilor în lupta cu pandemia şi să promoveze campania de vaccinare anti-covid pentru că este unica soluție eficientă de a salva vieţi şi de a ieşi din criză”, a scris Igor Grosu.

În același timp, potrivit unui comunicat de presă plasat pe site-ul oficial al Mitropoliei Basarabiei, punctele atinse de către ÎPS Părinte Mitropolit au fost importanța relației de colaborare între Biserică și Parlamentul Republicii Moldova, bazată pe un principiu al armoniei, al înțelegerii și cooperării, cele două instituții fiind unite de viața socială comună a oamenilor, ei, cei din urmă, având o dublă calitatede cetățeni ai Statului și de credincioși ai Bisericii.

„Locul Bisericii a fost și este dintotdeauna în interiorul Statului. Potrivit Învățăturii Ortodoxe, Biserica este o realitate duhovnicească, sacramentală, mistică, dar și o realitate instituțională, socială, filantropică, de aceea omul aparține atât Împărăției Cerurilor, cât și împărăției Cezarului, după cum ne învață Mântuitorul prin Sfântul Apostol și Evanghelist Matei în capitolul 22 (ÎPS Petru)”.

Înaltpreasfinția Sa a informat despre proiectele Mitropoliei Basarabiei desfășurate în ultimul timp, dar și cele viitoare aflate în agenda de lucru a Sectoarelor Mitropolitane. „Preocuparea primordială a Bisericii este rugăciunea, grija pentru sufletele credincioșilor, păstrarea învățăturii corecte despre Dumnezeu, săvârșirea Sfintelor Taine necesare mântuirii oamenilor prin a oferi credincioșilor darul Duhului Sfânt și Trupul și Sângele lui Hristos. Însă pe lângă toate acestea, Mitropolia Basarabiei are și o misiune pe care și–a asumat-o cu desăvârșire și anume filantropia. Activitatea social-filantropică a Mitropoliei Basarabiei dovedește că Biserica nu se ocupă numai de sufletul omului, ci și de bunăstarea lui socială. În acest context Biserica și Statul trebuie să fie cei mai buni parteneri pentru a asigura un sprijin poporului, alinându-i suferințele (ÎPS Petru)”.

Totodată, Igor Grosu a primit în dar o icoană cu Mântuitorul Hristos și cu Fecioara Maria.

În același comunicat scrie că președintele Parlamentului „a apreciat implicarea Mitropoliei Basarabiei în viața spirituală și socială a poporului din Republica Moldova și a rămas profund inpresionat de numărul bisericilor noi construite în spațiul basarabean, care deservesc, pe timp ce trece, un număr cât mai mare de credincioși”. „Manifestând dorința de a contribui la misiunea Mitropoliei Basarabiei, Domnia Sa, Domnul Igor Grosu, Președintele Parlamentului Republicii Moldova, a încheiat cu o frază desprinsă din suflet: „Ajutați-mă să înțeleg nevoile Bisericii, ca eu să am posibilitatea de a simți și ajuta poporul prin Biserică”.

Realitatea Live

27 Oct. 2021, 10:11
 // Categoria: Societate // Autor:  Valentina Buză
27 Oct. 2021, 10:11 // Societate //  Valentina Buză

Activitatea ilegală de deținere și vânzare pe internet a armelor neletale a fost deconspirată de oamenii legii urmare a acțiunilor investigativ-operative. Mai exact, aceștia s-au dovedit a fi cinci persoane cu vârstă cuprinse între 20 și 28 de ani.

Astfel, ca urmare a acțiunilor întreprinse, ofițerii de investigații au identificat mai multe persoane care vindeau online arme neletale deținute ilegal, cu un preț de la 2000 la 4000 de lei pentru o armă.

„S-a stabilit că armele erau introduse pe teritoriul Republicii Moldova fără acte de vămuire, ulterior, fiind  plasate pe internet pentru a fi vândute. Mai mult, potențialii cumpărători sunt persoane cu un trecut dubios sau doritori de a se evidenția pe rețelele de socializare cu scopul de a se promova în spațiu online”, se arată în nota informativă a Poliției.

Ulterior, armele ridicate au fost remise pentru efectuarea expertizei balistice la Centrul Tehnico – Criminalistic și Expertize Judiciare a IGP, în vederea stabilirii parametrilor caracteristici a fiecărei arme.

Suspecții riscă amendă de până la 4500 lei, confiscarea armelor sau după caz nimicirea acestora.

 
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul “Valea Morilor” din Capitală
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul “Valea Morilor” din Capitală
Coreea de Sud a lansat în spațiu prima sa rachetă
Coreea de Sud a lansat în spațiu prima sa rachetă
Toamna, o adevărată expoziție de pictură în aer liber
Toamna, o adevărată expoziție de pictură în aer liber
Expoziția “Portretele Femeilor Puternice”, în centrul Capitalei
Expoziția “Portretele Femeilor Puternice”, în centrul Capitalei
Zeci de arbori, sădiţi pe „Aleea Liceenilor 2021” din Chişinău
Zeci de arbori, sădiţi pe „Aleea Liceenilor 2021” din Chişinău