Curs valutar
 • EUR
  21.2186
  -0.3129%
 • USD
  17.9987
  -0.2834%
 • RUB
  0.2441
  0.2048%
 • RON
  4.3131
  -0.2736%
 • UAH
  0.6695
  0.1494%

ELIBERAȚI! Cei doi polițiști, reținuți de transnistreni, reveniți acasă. Reacția viceprim-ministrei pentru Reintegrare

16 Iul. 2021, 08:08
 // Categoria: Societate // Autor:  Petru Beregoi
16 Iul. 2021, 08:08 // Societate //  Petru Beregoi

Cei doi polițiști, angajați ai Inspectoratului de Poliție Dubăsari, reținuți ieri, 15 iulie, așa numitele de forțele de ordine din regiunea separatistă transnistreană, în timp ce se aflau pe teritoriul în Transnistria au fost eliberați și au revenit acasă, anunță Poliția Națională.

Potrivit poliției, eliberarea acestor doi polițiști din detenție a fost posibilă după ce s-a implicat activ conducerea Ministerului Afacerilor Interne, a Inspectoratului General al Poliției și a Inspectoratului de Poliție Dubăsari.

Autoritățile de la Chișinău documentează în continuare cazul pentru a stabili stabilesc motivul reținerii celor doi polițiști de către milițienii transnistreni.

Amintim că, ieri, doi polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Dubăsari au fost reținuți de așa numitele forțe de ordine din regiunea separatistă din stânga Nistrului, fără a se cunoaște motivul.

Ieri seara, viceprim-ministra pentru Reintegrare, Olga Cebotari a venit cu o reacție pe pagina ei de Facebook, prin care a condamnat actul reținerii celor doi polițiști.

„Astăzi, s-a întâmplat un caz grav cu doi angajați din cadrul IP Dubăsari, care  în timp ce se aflau pe teritoriul regiunii transnistrene a Republicii Moldova au fost reținuți de forțele neconstituționale. În calitate de viceprim-ministru pentru Reintegrare în exercițiu, condamn cu vehemență aceste acțiuni ale structurilor transnistrene. După ce am fost informată despre incident, am sesizat autoritățile pentru a documenta situația și a clarifica reținerea cetățenilor Republicii Moldova. Autoritățile Republicii Moldova depun toate eforturile pentru soluționarea incidentului și vor insista pe toate căile de dialog pentru eliberarea necondiționată a celor două persoane reținute ilegal”, se arată în reacția viceprim-ministrei.

Precizăm că, incidentul de ieri nu este unic. Anterior, milițienii transnistreni au mai reținut în primele șase luni ale anului curent și alți polițiști, care la fel ulterior au fost eliberați. Asemenea acțiuni au loc pentru a intimida forțele de ordine constituționale, consideră unii experți.

Realitatea Live

28 Iul. 2021, 13:36
 // Categoria: În Lume // Autor:  Mădălina Sorokovsky
28 Iul. 2021, 13:36 // În Lume //  Mădălina Sorokovsky

Chiar dacă e în închisoare, Alexei Navalnîi își îndeamnă suporterii să se mobilizeze înaintea alegerilor parlamentare din toamnă, după ce autoritățile ruse au închis zeci de site-uri care au legătură cu opozantul rus.

Apropiații lui Navalnîi se așteaptă ca autoritățile să ia în colimator și site-ul dedicat votului „Smart Voting”, o strategie prin care sunt sprijiniți candidații cel mai bine plasați în sondaje pentru a-i învinge la alegeri pe politicienii susținuți de Kremlin. Această tactică a făcut ca partidul de guvernământ Rusia Unită să piardă o serie de locuri la alegerile locale recente, scrie The Moscow Times.

Într-un mesaj transmis din închisoare, Navalnîi și-a îndemnat suporterii să descarce aplicația „Smart Voting”, care le oferă și conținutul site-ului său, blocat luni de autorități.

„Ce experiment interesant. Hai să participăm cu toții și să le tragem o lovitură bună Rusiei Unite, Kremlinului și Roskomnadzor-ului”, a spus Navalnîi, referindu-se la la blocarea site-urilor de către Serviciul rus pentru Supravegherea Telecomunicaţiilor, Tehnologie Informaţională şi Mass-Media (Roskomnadzor).

„Știți cum se spune, poți să scuipi pe oameni, dar ce te faci dacă toți oamenii scuipă pe tine?”, a mai transmis el pe conturile sale de pe rețelele sociale, care sunt administrate de echipa sa.

Unul dintre apropiații săi, Leonid Volkov, a spus că autoritatea de stat a încercat să blocheze și canalele YouTube ale lui Navalnîi și ale câtorva apropiați.

În luna iunie, organizațiile lui Alexei Navalnîi au fost catalogate ca fiind „extremiste” printr-o decizie a instanței, ceea ce le interzice membrilor să participe la alegerile parlamentare din toamnă.

 
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid