Curs valutar
 • EUR
  20.3640
  0.2362%
 • USD
  17.5198
  0.2363%
 • RUB
  0.2525
  0.9901%
 • RON
  4.1160
  0.2138%
 • UAH
  0.6632
  0.196%

Ești un pofticios de hotdoguri? Cercetătorii au descoperit ceva important despre ele. Citește cu atenție!

26 Sept. 2021, 08:00
 // Categoria: Societate // Autor:  Realitatea.md
26 Sept. 2021, 08:00 // Societate //  Realitatea.md

Una dintre cele mai populare mâncăruri de tip fast-food  îți scade speranța de viață. Pare ciudat, dar cercetătorii spun ca e adevărat. Se pare că, sunt alimente care pot să ne prelungească viața. La fel, sunt și produse care pot să o scurteze.

Cercetătorii de la Universitatea Michigan au evaluat peste 5.800 de mâncăruri. Ei au analizat și modul în care dieta afectează speranța de viață a unei persoane. La capătul cercetării, concluziile au fost surprinzătoare.

Aceștia au descoperit că un hotdog scade speranța de viață a persoanelor cu 36 de minute. Sunt alimente mai hrănitoare care o pot prelungi. Potrivit lor, Joey Chestnut, campion american al concursurilor de mâncat și-a scurtat viața cu 27 de zile la fiecare competiție. În cadrul unui concurs acesta mănâncă 1.094 de hotdogi. Asta înseamnă că, de fiecare dată, el pierde 656 de ore din viață.

„Cred că dacă mănânci hotdogi în stilul lui Joey, acesta s-ar putea să reprezinte un punct de cotitură în viața ta care să te convingă să îți reduci puțin consumul”, a afirmat nutriționia Christy Brissette.

„E în regulă dacă te bucuri de un hotdog din când în când. Toată lumea vrea să aibă mâncăruri gustoase în viața lor, fac parte din bucuria mâncatului”, a mai spus aceasta.

Care sunt alimentele care ne prelungesc viața?

Joey a răspuns provocării studiului și a replicat „interesant, s-ar putea să trebuiască să mănânc mai multe nuci ca să recuperez din timpul pierdut”.

Alimentele care pot adăuga timp în plus vieții tale sunt: alunele, somonul la cuptor și orezul cu fasole. Dacă le consumi poți adăuga 10 și 15 minute la viața ta.

„Concentrați-vă pe numerele 80-20 când vă gândiți la dieta voastră. Încercați să alegeți alimente mai hrănitoare în 80% din timp care vă vor prelungi viața”, a mai spus Brissette.

„Iar în 20% din timp, sunt ok și unele din acele mâncăruri mai puțin hrănitoare, ca hotdogul ocazional”, a subliniat acesta.

Realitatea Live

27 Oct. 2021, 08:52
 // Categoria: Sci-tech // Autor:  Realitatea.md
27 Oct. 2021, 08:52 // Sci-tech //  Realitatea.md

Constructorul auto Tesla a atins la începutul săptămânii capitalizarea de o mie de miliarde de dolari, după ce acțiunile sale au crescut cu 13% pe bursă. Titlurile au urcat după ce compania de închiriere de mașini Hertz a anunțat că va face o comandă de 100.000 de automobile Tesla până la finalul anului 2022.

Comanda în sine valorează 4,4 miliarde de dolari, echivalentul a 6% din veniturile pe care Tesla le estimează pe acest an, însă simbolizează faptul că mașinile electrice devin tot mai comune.

Cu această capitalizare de un trilion de dolari, Tesla intră într-un club extrem de exclusivist, în care mai fac parte Apple, Alphabet – holdingul care deține Google, Amazon, Microsoft și Saudi Aramco – gigantul petrolier de stat al Arabiei Saudite.

Și Facebook a fost în acest grup, dar acțiunile sale au scăzut recent ca urmare a dezvăluirilor din presă, potrivit cărora compania nu ia măsuri împotriva efectelor dăunătoare ale dezinformărilor.

Tesla este de departe cel mai valoros producător auto, cel mai apropiat rival fiind grupul Toyota, cu o valoare bursieră de 282 de miliarde de dolari.

Avere de 288 de miliarde de dolari pentru Musk

Odată cu creșterea valorii acțiunilor Tesla, averea lui Elon Musk – directorul general al Tesla – a crescut cu 36,2 de miliarde de dolari, până la 288,6 de miliarde de dolari, cea mai mare creștere de o zi din istorie.

Spre comparație, Musk are acum o avere mai mare decât capitalizarea cumulată a rivalelor General Motors (83,9 miliarde de dolari) și Ford (62,8 miliarde).

Următorul clasat în top este Jeff Bezos, fondatorul Amazon, cu o avere estimată la 192,6 miliarde de dolari.

Tesla Model 3, cea mai vândută mașină din Europa

Separat, Tesla Model 3 a devenit cea mai populară mașină în Europa luna trecută, incluzând aici și modelele clasice, pe benzină și motorină, potrivit companiei de cercetare JATO Dynamics.

Vânzările Tesla Model 3 au crescut cu 58% față de anul trecut, până la 25.000 de unități în Europa, depășind cele 18.200 de livrări pentru modelul Renault Clio, al doilea clasat în top.

Concurență acerbă

Pe lângă Tesla, în domeniul mașinilor electrice mai activează și startup-uri americane, precum Lucid Motors, Fisker, dar și companii chineze, ca Nio, Xpeng și Li Auto.

La acestea se adaugă producătorii clasici, precum General Motors, Ford, Volkswagen sau Daimler, care au acum modele electrice în ofertă și investiții masive în plan.

 
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul “Valea Morilor” din Capitală
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul “Valea Morilor” din Capitală
Coreea de Sud a lansat în spațiu prima sa rachetă
Coreea de Sud a lansat în spațiu prima sa rachetă
Toamna, o adevărată expoziție de pictură în aer liber
Toamna, o adevărată expoziție de pictură în aer liber
Expoziția “Portretele Femeilor Puternice”, în centrul Capitalei
Expoziția “Portretele Femeilor Puternice”, în centrul Capitalei
Zeci de arbori, sădiţi pe „Aleea Liceenilor 2021” din Chişinău
Zeci de arbori, sădiţi pe „Aleea Liceenilor 2021” din Chişinău