Curs valutar
 • EUR
  20.0532
  -0.1371%
 • USD
  17.2985
  0.0139%
 • RUB
  0.2427
  -0.0412%
 • RON
  4.0510
  -0.1728%
 • UAH
  0.6575
  0.1369%

Facebook vs YouTube: Câți bani plătesc platformele la fiecare milion de vizualizări

26 Sept. 2021, 07:00
 // Categoria: Sci-tech // Autor:  Realitatea.md
26 Sept. 2021, 07:00 // Sci-tech //  Realitatea.md

Creatorii de conținut știu că materialele video au un potențial mare de a genera venituri substanțiale pe marile platforme online, dar, evident, câștigurile variază în funcție de fiecare. Doi creatori de conținut video, Dan Shaba și John Nonny, ambii foști muzicieni care au trecut pe zona de comedie, administrează fiecare câte o pagină de Facebook.

Paginile lor sunt foarte populare, așa că majoritatea clipurilor atrag și foarte multe vizualizări. Unele dintre ele au chiar și peste 100 de milioane de vizualizări.

Dar merită tot acest efort, de a crea pagini populare și de a le crește în audiențe? Răspunsul este simplu, da. Dar este Facebook o platformă mai profitabilă decât YouTube? Nu prea.

Potrivit Dan Shaba, în Facebook, în medie, 1 milion de vizualizări îi aduce în jur de 1.000 de dolari. Câteodată, în funcție și de cât de mulți bani sunt investiți în promovarea unui clip, câștigul poate ajunge și la 1.500 de dolari la fiecare milion de vizualizări, potrivit lui John Nonny.

În comparație, pe YouTube, la 1 milion de vizualizări, Jade Darmawangsa declară că înregistra un câștig de 3.600 de dolari pe un clip cu 1,2 milioane de vizualizări.

Diferența între câștigurile raportate de cei trei creatori de conținut constă în faptul că în cazul celor doi influenceri din Facebook, clipurile au o durată de circa 3 minute, în timp ce clipurile YouTube-rului au cam 10 minute și mai intră câteva pauze comerciale.

Un alt aspect important releva de cei doi creatori de conținut pe Facebook este acela că după ce treci de pragul de 50 de milioane de vizualizări, câștigurile se plafonează. Pentru un clip cu 50 de milioane de vizualizări, cei doi încasează în jur de 40.000 – 50.000 de dolari, dar după ce un clip depășește acest prag încasările încep să scadă.

Realitatea Live

19 Oct. 2021, 10:57
 // Categoria: Societate // Autor:  Realitatea.md
19 Oct. 2021, 10:57 // Societate //  Realitatea.md

Procurorii anticorupție (PA) au venit cu o informație despre perchezițiile din seara de luni, 18 octombrie curent, în incinta Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS). Nu este vorba de vreun dosar nou, ci despre anumite probe care sunt relevante în urmărirea penală inițiată pe numele procurorului general suspendat, Alexandr Stoianoglo. 

PA a recunoscut că perchezițiile au avut loc în birourile a doi procurori PCCOCS, fără a da nume. Este de menționat însă că s-a vehiculat despre Dumitru Raileanu și Elena Ceruța. „Necesitatea efectuării perchezițiilor a fost determinată de probatoriul administrat până în prezent în cadrul urmăririi penale și se încadrează perfect în prevederile normelor de drept care reglementează aceste acțiuni procesuale, perchezițiile respective fiind preventiv autorizate de către judecătorul de instrucție”, explică procurorii anticorupție.

Despre faptul că perchezițiile au avut loc în biroul lui Dumitru Raileanu a fost confirmat aseară presei, cât despre Elena Ceruța nu se cunoaște exact. Azi, procurorii anticorupție au mai declarat că perchezițiile au fost necesare, pentru că cei doi procurori PCCOCS au refuzat să le prezinte „toate actele și obiectele solicitate în condiții legale”.

„Acțiunile întreprinse de membrii grupului de urmărire penală s-au limitat la circumstanțele care se referă la cazul dlui Alexandr Stoianoglo și nu s-au extins asupra altor cauze penale din gestiunea procurorilor în birourile cărora au fost efectuate percheziții și nu au creat impedimente în exercitarea atribuțiilor de serviciu ale acestora. Mai mult, procurorilor respectivi chiar le-a fost permis de a-și extrage copiile fișierelor sau de a-și face copiile actelor necesare pentru exercitarea în continuare a atribuțiilor de serviciu pe dosarele din gestiune”, mai explică procurorii anticorupție.

Este cunoscut că Dumitru Raileanu și Elena Ceruța au făcut parte din procurorii care au semnat procesul verbal al ședinței de lucru din cadrul Procuraturii Generale, în urma căreia s-a luat decizia de a se renunța la învinuirile aduse lui Veaceslav Platon în dosarul „fraudei bancare”.

„Considerăm fără temei declarațiile prin care se încearcă de a crea artificial conexiuni între acțiunile de urmărire penală menționate și alte cauze penale din gestiunea procurorilor vizați”, au conchis procurorii anticorupție.

Amintim că aseară Victor Furtuna, procurorul desemnat de CSP să investigheze acțiunile pretins ilegale sesizate de deputatul PAS Lilian Carp împotriva lui Alexandr Stoianoglo, a ieșit din sediul PCCOCS cu o pungă neagră. El a declarat doar că este vorba despre niște documente și mai multe detalii nu poate oferi pentru a nu periclita mersul anchetei.

Alexandr Stoianoglo este învinuit pe patru capete de acuzare. Acum, se află în arest la domiciliu. Nu-și recunoaște vina.

 
Expoziția “Portretele Femeilor Puternice”, în centrul Capitalei
Expoziția “Portretele Femeilor Puternice”, în centrul Capitalei
Zeci de arbori, sădiţi pe „Aleea Liceenilor 2021” din Chişinău
Zeci de arbori, sădiţi pe „Aleea Liceenilor 2021” din Chişinău
10 laboratoare renovate au fost inaugurate la UTM, datorită unei investiții în valoare de două milioane de euro
10 laboratoare renovate au fost inaugurate la UTM, datorită unei investiții în valoare de două milioane de euro
Expoziția „Tătarii lituanieni în documentele de arhivă”
Expoziția „Tătarii lituanieni în documentele de arhivă”
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie