Curs valutar
 • EUR
  21.2832
  0.4356%
 • USD
  17.9234
  -0.164%
 • RUB
  0.2450
  0.2449%
 • RON
  4.3242
  0.3931%
 • UAH
  0.6668
  -0.21%

Fără „Gangnam Style” la fitness, pentru că răspândește Covid-19! Restricția ridicolă impusă în capitala Coreei de Sud

13 Iul. 2021, 16:16
 // Categoria: Life // Autor:  Realitatea.md
13 Iul. 2021, 16:16 // Life //  Realitatea.md

Una dintre cele mai ciudate măsuri luate de Coreea de sud în fața noului val Covid este în zona sălilor de fitness. Mai nou, autoritățile au spus că muzica ce poate fi pusă la clasele de aerobic din Seul nu trebuie să aibă mai mult de 120 bătăi pe minut ca tempo. „Gangnam Style”, de exemplu, are 132 bătăi pe minut și este interzisă, scrie presa internațională.

Îngrijorarea este că sportul intens poate duce la răspândirea Covid-19. Mulți consideră că măsurile sunt ridicole și absurde.

Conform regulilor de nivel 4, este interzis dușul la clubul de fitness și este limitat numărul de persoane în fiecare zonă. De asemenea, benzile de alergat sunt setate la 6 kilometri/oră.

„Ne cer să purtăm măști pe față în timp ce ne antrenăm, să verificăm temperatura la intrare, să dăm numerele noastre de telefon, iar eu am respectat aceste reguli în fiecare zi. Acum vor să nu mai alergăm și să nu ascultăm muzică”, spune Jang, în vârstă de 32 de ani, care merge la sală aproape zilnic după muncă.

Jang spune că mulți dintre prietenii săi fac exerciții la sală și spun despre aceste măsuri că sunt ilogice și excesive, iar acum au discutat despre cum să-și ajusteze exerciții.

El spune că făcea cardio la începutul și la finalul antrenamentului „iar acum ei vor să alerg mai încet”.

„Ce vor de la noi? Autoritățile vor să mă îngraș și să renunț la stilul meu de viață pentru regulile astea tâmpite?”, a mai spus Jang.

Autoritățile s-au apărat, spunând că muzica rapidă și exercițiile cardio pot genera mai multe respirații (cu stropi) ce pot răspândi virusul.

Son Young-rae, purtător de cuvânt la Ministerul Sănătății a spus că măștile sunt bune în prevenirea respirațiilor (cu stropi), dar nu e de acord cu plângerile unora că măsurile adiționale sunt excesive. Potrivit acestora, varianta Delta este mai transmisibilă și se poate răspândi prin contacte accidentale.

Realitatea Live

30 Iul. 2021, 15:50
 // Categoria: Societate // Autor:  Petru Beregoi
30 Iul. 2021, 15:50 // Societate //  Petru Beregoi

Deși s-a vorbit mult în presă despre fosta Direcție Operațiuni Speciale (DOS) a Ministerului Afacerilor Interne (MAI) sau cum mai era numită Direcția 5, care s-a ocupat în mare parte cu  filarea și urmărirea activă a oponenților politici, societății civile și chiar a jurnaliștilor, astăzi în presă au apărut frânturi din chat-ul secret al acestei Direcții 5, unde raportau totul ce se petrecea cu persoanele filate.

Deschide.md a publicat o serie de frânturi din chat-ul secret al DOS, după reținerea de astăzi a fostului șef al Inspectoratului General al Poliției, Alexandru Pînzari.

Printre numele și persoanele filate despre care se raporta în chat se regăsesc deputații ai PAS,  ex-parlamentari ai Platformei DA, jurnaliști (Natalia Morari), actualul consilier municipal al Platformei DA, Ruslan Verbițchi, membrul Platformei DA, Gheorghe Petic etc.

În convorbire apare fostul șef al DOS, actual șef al IP Bălți, care este reținut în acest dosar, căruia polițiștii din cadrul Direcției 5 îi raportau direct lui, iar el la rândul său le dădea indicații.

Întregul articol îl găsiți aici.

 

 
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate