Curs valutar
 • EUR
  21.2684
  -0.0696%
 • USD
  17.8869
  -0.2041%
 • RUB
  0.2454
  0.163%
 • RON
  4.3249
  0.0162%
 • UAH
  0.6663
  -0.075%

Ghimpu își ceartă nepotul și unioniștii pe care i-a crescut: Nici grădina de la Colonița nu v-aș oferi s-o îngrijiți

13 Iul. 2021, 16:06
 // Categoria: Politica // Autor:  Petru Beregoi
13 Iul. 2021, 16:06 // Politica //  Petru Beregoi

Fostul președinte al Partidului Liberal, Mihai Ghimpu a răbufnit astăzi pe Facebook și a scris despre tot ce crede cu referire la unioniștii, care au făcut o campanie electorală extravagantă, în frunte cu nepotul său, Dorin Chirtoacă, care este liderul PL.

Ghimpu i-a criticat pentru faptul că au avut o prestație rușinoasă pe tot parcursul campaniei, fapt ce a discreditat curentul unionist pe care l-a construit acesta pe tot parcursul anilor în Moldova.

„Foștii mei colegi ex-liberali s-au crezut titani, lideri, patrioți, mai unioniști chiar decât Mihai Viteazu, căci după ce au trădat formațiunea care i-a ridicat, și-au „tras” fiecare câte un partid(-uț). Iată că a venit și ziua, în care și-au văzut adevărata „lungime a nasului”. Pentru că a distruge e mult mai ușor, decât a construi ceva. Și-apoi, această soartă îi așteaptă pe toți cei, care scuipă în fântâna din care au băut. Toți s-au văzut mai nași decât „nașul”, crezând că partidul este un tren și că poți sări dintr-un vagon în altul, ajungând mai apoi locomotivă. Iată că nu-i așa! Și dovadă este votul alegătorului unionist”, se arată în mesajul lui Ghimpu.

Totdată, fostul președinte al PL declară că le reproșează foștilor liberali, care au părăsit partidul și și-au creat partide că nu au întreprins nimic pentru a consolida unionismul în regiune, ci din contra au creat premise pentru ai motiva pe oameni să nu susțină această aspirație a liberalilor.

„Orgoliul exagerat, trădarea și ideea fixă că tu ești „buricul pământului”, în lipsa faptelor care demonstrează acest lucru, nu sunt pe placul oamenilor, dar în primul rând al celor unioniști. Și atunci, de unde vreți să aveți votul lor? Omul este apreciat după fapte, nu după scandaluri, hârjoneli mărunte de mahală și vorbe goale. Nu zic de alegători. Eu singur, după ce am văzut „politica” făcută de voi în afara PL-ului și felul în care „promovați” unionismul, nici grădina de la Colonița nu v-aș încredința s-o îngrijiți, căci o veți îmburuieni, nu să mai faceți Unirea cu Țara. Cum să unești, o țară, când voi între voi nu vă puteți uni, nu vă puteți suporta, nu știți cine-i mai marele „unionist”, când rivalizați, vă ponegriți, amenințați cu „datul la bot”, mai scrie Mihai Ghimpu.

Președintele de onoare al PL lasă de înțeles că, de fapt totul pare a fi mult mai simplu decât pare, iar unioniștii ar fi fost plătiți și lucrat la comandă pentru a discredita această mișcare.

„Dar, poate totu-i mult mai simplu și degeaba dramatizez. Pentru că atunci, când lucrezi la comandă și interesul îți poartă fesul, cauza stă pe ultimul plan. De aceea și „rezultatul” este cel, care este. Cu toate acestea, eu sunt optimist. Și celor, care au cu adevărat în inimă unionismul, le pot spune următoarele: lupta continuă până la victorie. Țara, în ciuda circumstanțelor și ne-prietenilor, ne așteaptă”, conchis Ghimpu.

Realitatea Live

02 Aug. 2021, 22:19
 // Categoria: Sport // Autor:  Cristina Vlah
02 Aug. 2021, 22:19 // Sport //  Cristina Vlah

Sportiva olimpică din Belarus, Kristina Timanovskaia, a obținut viză poloneză, după ce a cerut ajutor autorităților Poloniei ca să-i ofere azil, după ce a criticat dur autoritățile de la Minsk, informează Realitatea.md cu referire la BBC.

Aflată la Tokyo, unde se desfășoară Jocurile Olimpice, Kristinei Timanovskaia i-a fost asigurată securitatea din partea poliției japoneze. Ea a fost cazată într-un hotel și protejată de oamenii legii din Tokyo.

Timanovskaia a fost forțată să părăsească Jocurile Olimpice și să zboare înapoi spre Minsk, după ce i-a criticat pe antrenori. Ulterior ea a fost exclusă din echipa olimpică a Belarusului.

Acest incident pune din nou într-o lumină negativă Belarusul condus de președintele Alexandr Lukașenko. Anul trecut, în timpul protestelor de după re-alegerea lui Lukașenko în funcția de președinte, mai mulți atleți au fost supuși represiunilor de către reprezentanții structurilor de forță. Sportivilor li s-au tăiat din fondurile bănești sau au fost excluși din echipele naționale.

Ministrul de Externe din Polonia a spus că Timanovskaia a fost în contact direct cu ambasadorul polonez de la Tokyo și că Polonia „va face tot ce e necesar pentru a o ajuta în cariera sportivă a atletei”.

Soțul sportivei a zburat spre capitala Ucrainei, Kiev, de unde urmează să se deplaseze spre Varșovia.

Guvernul de la Minsk deocamdată nu a comentat acțiunile Poloniei.

 
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate