Curs valutar
 • EUR
  20.3640
  0.2362%
 • USD
  17.5198
  0.2363%
 • RUB
  0.2525
  0.9901%
 • RON
  4.1160
  0.2138%
 • UAH
  0.6632
  0.196%

Fiscul caută cu satelitul cetățenii care și-au construit piscine și nu le-au declarat la stat. Unde se întâmplă asta?

14 Oct. 2021, 19:30
 // Categoria: Economie // Autor:  Realitatea.md
14 Oct. 2021, 19:30 // Economie //  Realitatea.md

Cu toții știm faptul că luxul nu e ieftin și trebuie să scoți bani frumoși din buzunar, dacă vrei să te bucuri de condiții speciale de viață. În unele țări, însă, pe lângă faptul că trebuie să plătești pentru luxul propriu-zis, statul trebuie să-și ia și el partea de impozit cuvenită. 

Așa se face că, în Franța, Fiscul a ajuns să caute oamenii care au piscine nedeclarate la stat, pentru a face rost de mai mulți bani la buget, din impozitarea acestor obiecte de lux.

Ce legătură are inteligența artificială cu Fiscul

Până aici, nimic nu pare a fi ieșit din comun, însă angajații Fiscului francez au găsit o modalitate aparte de a-i găsi pe cei care își ascund luxul de ochiul vigilent al statului. Aceștia au de gând să folosească inteligența artificială pentru a descoperi piscinele ferite de mâna legii.

Conform presei internaționale, Fiscul va începe în curând să utilizeze fotografii aeriene în procedurile de căutare a piscinelor și extinderilor pe care proprietarii caselor le-au ascuns de impozitare.

Practic, în baza imaginilor oferite din satelit, angajații din Birourile de cadastru franceze vor face comparații între datele oficiale, declarate de proprietari în documentele înaintate către autorități și ceea ce există, de fapt, pe teren.

Datele obținute vor avea o acuratețe foarte mare, iar inspectorii nu vor mai fi nevoiți să se deplaseze fizic, în teren, pentru a face măsurători și verificări. Acestea se vor face computerizat, datorită tehnologiei de ultimă generație, care va scuti mult timp și muncă a experților.

Mai mult decât atât, de parcă acest lucru nu era suficient, autoritățile fiscale franceze au permisiunea de a analiza toate informațiile pe care publicul larg le postează pe social media în căutarea evazioniștilor fiscali.

Prin urmare, autoritățile franceze speră să reducă dramatic tentativele de fraudare a statului și de sustragere de la plata obligațiilor către bugetul național.

Realitatea Live

27 Oct. 2021, 09:39
 // Categoria: Societate // Autor:  Valentina Buză
27 Oct. 2021, 09:39 // Societate //  Valentina Buză

În contextul creșterii alarmante a cazurilor de infectare cu COVID-19, continuă și maratonul vaccinării pe roți. Astfel, municipalitatea informează că astăzi, 27 octombrie, cele două puncte de vaccinare mobile, un troleibuz și un autobuz, se vor afla în sectorul Ciocana și orașul Vatra.

Mai exact, în intervalul orelor 10:00-18:00, punctele mobile de imunizare se vor afla în următoarele locații: troleibuzul va fi în sectorul Ciocana, bd. Mircea cel Bătrân, 32, adiacent Centrul Comercial „Kaufland”, iar autobuzul se va deplasa în orașul Vatra, str. Ștefan Vodă, 9, Centrul de Sănătate.

Potrivit autorităților, sunt disponibile mai multe tipuri de ser.

Amintim că troleibuzul amenajat cu punct de vaccinare antiCOVID-19 circulă conform unui grafic prestabilit, în toate sectoarele Capitalei, iar autobuzul este destinat suburbiilor.

Unitățile pot fi identificate ușor, după inscripțiile pe partea exterioară a acestora în susţinerea Campaniei de vaccinare anti-COVID-19.

 
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul “Valea Morilor” din Capitală
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul “Valea Morilor” din Capitală
Coreea de Sud a lansat în spațiu prima sa rachetă
Coreea de Sud a lansat în spațiu prima sa rachetă
Toamna, o adevărată expoziție de pictură în aer liber
Toamna, o adevărată expoziție de pictură în aer liber
Expoziția “Portretele Femeilor Puternice”, în centrul Capitalei
Expoziția “Portretele Femeilor Puternice”, în centrul Capitalei
Zeci de arbori, sădiţi pe „Aleea Liceenilor 2021” din Chişinău
Zeci de arbori, sădiţi pe „Aleea Liceenilor 2021” din Chişinău