Curs valutar
 • EUR
  21.2165
  -1.1821%
 • USD
  17.7805
  0.3549%
 • RUB
  0.2449
  -0.49%
 • RON
  4.3076
  -1.1979%
 • UAH
  0.6548
  0.0764%

Fostul procuror-șef al Capitalei confirmă că BEM a fost devalizată până la venirea lui Șor

17 Mai 2021, 17:45
 // Categoria: Politica // Autor:  Realitatea.md
17 Mai 2021, 17:45 // Politica //  Realitatea.md

Fostul procuror-șef al Capitalei, Ivan Diacov, îi dă dreptate lui Ilan Șor și confirmă că Procuratura Generală a mușamalizat dosarul fostului șef al Băncii de Economii, Grigore Gacichevici. El a scris într-o postare pe Facebook că Procuratura Generală ar fi ascuns adevărul, iar miliardele nu au mai fost întoarse. Postarea lui Diacov vine după ce, duminică, liderul Partidului „ȘOR”, Ilan Șor, a declarat că în perioada în care Gacichevici era șef la BEM, din bancă au fost furate aproximativ patru miliarde de lei.

„La sfârșitul anului 2013 – începutul anului 2014 am aflat că președintele BEM Grigorii Gacichevici a fost arestat de către procuratura sect. Buiucani, deși nu ținea de competența lor. Am solicitat dosarul. Procurorul care exercita urmărirea penală nu cunoștea situația și circumstanțele în care au fost eliberate credite de milioane. Eu am decis să retrag cauza penală pentru exercitarea urmăririi penale de către subalternii mei sub controlul meu nemijlocit. Cu regret, peste 2 ore a sosit personal prim-adjunctul procurorului General A.Pântea, care mi-a spus că P.G. Gurin a dat indicații ca el, A.Pântea, să studieze materialele dosarului și să-i raporteze lui Gurin. Pântea a luat dosarul și dus a fost. Ce a urmat știm cu toții. Crima a fost mușamalizată, miliardele de lei n-au fost întoarse”, a scris Ivan Diacov pe Facebook.

Amintim că Ilan Șor a spus într-o intervenție live pe Facebook că autoritățile s-au făcut că nu văd modul în care a fost devalizată BEM înainte ca el să preia banca. El a subliniat că atunci când a venit la conducerea BEM, banca se afla în pragul falimentului, iar autoritățile, știind despre această situație, nu au luat nicio măsură. Mai mult, în prezent, se preferă să nu se amintească despre acei bani.

„Vreau să întreb acum Banca Națională, actualul administrator. Țipați despre portofoliul de credite lăsat de noi. Dar ce-i cu dauna de patru miliarde de lei cauzată de grupul Gacichevici? Ce s-au făcut cu acei bani? A fost rambursat măcar un leu? Voi răspunde în locul vostru – nu. Vă era convenabil să nu vă amintiți de acel lucru, ci doar despre mine și acționarii în perioada în care am eu am fost administrator. Deoarece, pentru voi, aceasta este o chestiune politică”, a conchis liderul Partidului „ȘOR”.

Realitatea Live

18 Iun. 2021, 21:02
 // Categoria: Economie // Autor:  Realitatea.md
18 Iun. 2021, 21:02 // Economie //  Realitatea.md

Cristiano Ronaldo este sinonim cu câştigul. Şi în sport, dar mai ales în afaceri. De altfel, portughezul este primul fotbalist a cărui avere a trecut de un miliard de euro. Dar exemplul de mai jos arată că nu toate afacerile sale sunt de succes. Ba, una dintre ele se dovedeşte extrem de păguboasă. Din cauza fostului președinte al SUA, Donald Trump, Cristiano Ronaldo e pe cale să piardă 9 milioane de euro.

Apartamentul pe care în 2015 l-a cumpărat cu 15 milioane de euro în Trump Tower din New York l-a scos la vânzare în 2019. Deşi i-a scăzut preţul de mai multe ori, Ronaldo încă nu a reuşit să scape de el.

Problemele de imagine cu care se confruntă Trump, mai ales din cauza modului în care a ales să se retragă de la conducerea SUA, după ce a pierdut alegerile în faţa lui Joe Biden, îl afectează acum grav şi pe Ronaldo.

Potrivit presei internaționale, Ronaldo a stabilit prima dată un preţ de vânzare de 7,5 milioane de euro, pentru ca lipsa interesului să-l determine să scadă preţul apartamentului cu trei camere la circa 6 milioane de euro.

Garajul lui Ronaldo valorează circa 9 milioane de euro, după ce şi-a cumpărat un Ferrari Monza Sp2 de 1,6 milioane de euro

Dacă la apartamente pare să aibă ceva probleme, atacantul lui Juventus investeşte în maşini, marele său hobby. Acum o lună, la finalul unei vizite la fabrica din Maranello, el și-a achiziționat un Ferrari Monza SP2, un model exclusivist, produs în doar 499 de unități.

Ferrari Monza SP2 este un model inspirat din navele anilor ’50, care atinge o viteză de 100 km/h în doar două 2.6 secunde. Cumpărătorii bolidului de lux, cei 499 de ”norocoși”, sunt aleși chiar de cei de la Ferrari.

Noua achiziție a starului portughez duce valoarea totală a garajului deținut de Cristiano Ronaldo, în care se află, printre altele, Bugatti Veyron și Chiron, McClaren Senna, Ferrari F12 TDF și Mercedes G Brabus, la peste 9 milioane de euro.

 

 
Bruxelles: Piața Mare, iluminată în culorile NATO, înainte de summit
Bruxelles: Piața Mare, iluminată în culorile NATO, înainte de summit
Ziua mondială a donatorului de sânge: Împreună suntem eroi!
Ziua mondială a donatorului de sânge: Împreună suntem eroi!
Ooops… Un parașutist a aterizat pe un teren de fotbal, în Polonia
Ooops… Un parașutist a aterizat pe un teren de fotbal, în Polonia
Ultimele aplauze pentru interpretul Iurie Sadovnic
Ultimele aplauze pentru interpretul Iurie Sadovnic
Exerciții demonstrative de luptă corp la corp, la Armata Națională
Exerciții demonstrative de luptă corp la corp, la Armata Națională
Patru turnuri de răcire din Marea Britanie, puse la pământ
Patru turnuri de răcire din Marea Britanie, puse la pământ
Veneția: proteste față de revenirea vaselor de croazieră în lagună
Veneția: proteste față de revenirea vaselor de croazieră în lagună
Protestul Die-in/Умирание, la Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului
Protestul Die-in/Умирание, la Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului
Concurs de desene, lansat de Ministerul Justiției
Concurs de desene, lansat de Ministerul Justiției