Curs valutar
 • EUR
  20.5231
  0.1384%
 • USD
  18.8234
  -0.2152%
 • RUB
  0.2723
  -0.0734%
 • RON
  4.2070
  0.618%
 • UAH
  0.5098
  -0.2354%

(FOTO) Aproape jumătate din lucrările drumului național Porumbrei-Cimișlia au fost efectuate. Care este termenul limită

06 Apr. 2021, 13:44
 // Categoria: Economie // Autor:  Valentina Buză
06 Apr. 2021, 13:44 // Economie //  Valentina Buză

Construcția a 19 km, parte a traseului național M3 Porumbrei-Cimișlia, au fost făcute în proporție de circa 45%. Tronsonul care traversează extravilanul orașului Cimișlia, satelor Iurievca, Porumbrei, Sagaidac, Gradiște, Coștangalia din raionul Cimișlia, urmează a fi finalizat integral în luna ianuarie a anului 2022.

Scopul proiectului constă în eliberarea traseelor locale de traficul mașinilor de mare tonaj, reducerea timpului de deplasare a conducătorilor auto, dar și asigurarea circulației rutiere în condiții de siguranță și confort.

Până la finalul lucrărilor se dorește construcția unui drum nou cu îmbrăcăminte rutieră din beton asfaltic, reabilitarea unui pod din preajma satului Porumbrei, construcția a alte șapte poduri, 19 podețe și canale de scurgere, instalarea a peste 1000 de indicatoare rutiere și aplicarea marcajului rutier corespunzător.

 „În cadrul unei vizite la șantierul de construcție, reprezentanții Administrației de Stat a Drumurilor au monitorizat efectuarea lucrărilor de instalare a grinzilor și barierelor de siguranță a podurilor, construcție a terasamentelor și așternere a stratului drenant”, se menționează în comunicatul de presă.

Procesul de construcție a drumului cu 2 benzi de circulație se desfășoară din împrumutul cu o valoare de 30 milioane de euro, acordat de Banca Europeană de Investiții.

Realitatea Live

27 Ian. 2023, 10:50
 // Categoria: În Lume // Autor:  Romaniuc Victoria
27 Ian. 2023, 10:50 // În Lume //  Romaniuc Victoria

Autoritățile japoneze extind sancțiunile împotriva Rusiei, se arată pe site-ul Ministerului Economiei, Comerțului și Industriei de la Tokyo. Pe lângă interzicerea exportului de echipamente medicale, echipamente pentru instalații nucleare, explorare de petrol și gaze, vor fi aplicate sancțiuni împotriva mai multor oficiali din Federația Rusă, a liderilor din Crimeea și a celor din Donețk și Lugansk, scrie RBC.

Din 3 februarie, Japonia va interzice importul de vaccinuri, echipamente medicale, materiale radioactive, roboți, echipamente pentru instalații nucleare, explorare de petrol și gaze naturale, precum și diverse substanțe chimice, inclusiv gaze lacrimogene, pulbere de amprentă, în Federația Rusă.

Totodată, lista include diverse componente și substanțe utilizate în trusele de testare a alimentelor. De asemenea, în ea se regăsesc amestecuri medicale, care conțin substanțe sau materii prime destinate produselor chimice militare.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Sancțiunile personale au fost extinse împotriva a 22 de persoane, inclusiv împotriva vicepremierilor ruși Dmitri Cernîșenko și Andrei Belousov, a viceministrul Apărării Mihail Mizințev (cunoscut ca măcelarul din Mariupol), ministrul Justiției Konstantin Ciuicenko, comisarul prezidențial pentru drepturile copilului Maria Lvova-Belova (care se ocupă cu deportarea copiilor din Ucraina, în vederea adopției în Rusia), precum și Președinta Comisiei Electorale Centrale a Rusiei, Ella Pamfilova.

Separat, guvernul japonez menține o listă de sancțiuni a persoanelor din Crimeea, autoproclamatele Republici Populare Donețk și Lugansk, precum și teritoriile ocupate din regiunile Herson și Zaporojie. Printre aceștia se numără Vladimir Bespalov, Evghenii Solnțev, Pavel Filipciuk, Andrei Trofimov și alte 10 persoane. În total, lista include 295 de persoane.

 
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală