Curs valutar
 • EUR
  21.1277
  -0.1978%
 • USD
  17.8354
  -0.1172%
 • RUB
  0.2439
  -0.451%
 • RON
  4.2972
  -0.1582%
 • UAH
  0.6619
  -0.1813%

FOTO Crețu, învinuit de Brega că manipulează. Ce postare de pe Facebook a deranjat de alegeri

11 Iul. 2021, 23:06
 // Categoria: Politica // Autor:  Realitatea.md
11 Iul. 2021, 23:06 // Politica //  Realitatea.md

Emilian Crețu, care are o comunitate de circa 480 de mii de urmăritori pe Instagram, a publicat pe contul său personal de pe una din rețelele sociale o fotografie în ziua alegerilor parlamentare anticipate, din 11 iulie curent, în care apare alături de mama sa Anastasia și de una din surorile sale Nina. Fotografia este însoțită de mesajul: „Noi am făcut ultimul pas, voi?”. Descrierea a stârnit unele critici, în special, din partea activistului moldovean Oleg Brega.

Postarea a fost făcută pe contul personal al lui Emilian Crețu de pe Facebook duminică, pe la ora 13:00.

Oleg Brega l-a acuzat că a făcut aluzie la denumirea unui partid – Partidul Acțiune și Solidaritatea – pe scurt PAS care se afla cu nr. 5 în buletinul de vot. „Vor mai fi pași de făcut, poate următorul ar fi sa renunțați la manipulare în ziua votului, e la fel de grav ca ceea ce vedem la Varnita”.

Emilian Crețu și-a exercitat dreptul de vot la Negureni, raionul Telenești.

În drum spre secția de votare, a ascultat piesa „Înc-un pas”. Ulterior, a făcut și un live pe Instagram prin care a îndemnat la vot.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Emilian Cretu (@emiliancretu05)

Cealaltă sora a sa, împreună cu familia, a votat în Italia.

Potrivit legislației, alegătorii au interzis să facă agitație în ziua de votare propriu-zisă.

Realitatea Live

06 Aug. 2021, 05:35
 // Categoria: Politica // Autor:  Cristina Vlah
06 Aug. 2021, 05:35 // Politica //  Cristina Vlah

Președinta țării, Maia Sandu, a anunțat că unul din domeniile vizate în ceea ce privește reforma justiției ține de modificarea Legii cu privire la Procuratură, informează Realitatea.md.

Potrivit șefei statului, în noua Lege urmează să fie incluse noi prevederi ce țin de evaluarea activității procurorului general. „Din câte știu, partidul PAS va veni cu un proiect de lege ca să modifice Legea cu privire la Procuratură și să includă acolo evaluarea activității procurorului general. Nu e posibil ca să așteptăm șapte ani și doar după asta să corectăm lucrurile în situația în care Procuratura nu funcționează așa cum ar trebui”, a menționat Sandu în cadrul emisiunii „Cabinetul din Umbră” de la postul JurnalTV.

De asemenea, demnitara a specificat că pentru o reformă veritabilă este nevoie de a aduce oameni noi și onești în funcțiile de judecători sau procurori.

„Dacă vorbim de procuratură, de exemplu, aprecierea mea este că noi avem o mare problemă de capacitate și vedem dosare pe corupție mare, pe care lucrurile aproape că nu se mișcă. Aici, sigur s-ar putea să fie și piedici și de altă natură, dar și o probleme de capacitate.  Și va trebui să investim, să aducem oameni noi în sistem, să-i pregătim destul de repede…

Este adevărat, reforma justiției nu poate fi făcută în trei luni, este o reformă care o să dureze. Însă, semnalul care va fi dat prin legile pe care o să le aprobe Parlamentul ar trebui, într-un fel,  să-i încurajeze pe judecătorii și procurorii corecți să continue, să fie mai îndrăzneți, să lucreze la dosarele serioase și să-i demotiveze pe cei, care comit abuzuri” a mai declarat Maia Sandu.

Menționăm, că printre cele mai importante promisiuni făcute de către Maia Sandu în campania electorală pentru prezindențiale, dar și de către cei de la PAS, în campania electorală pentru parlamentare a fost Reforma justiției. Aceasta este una din cele mai anevoioase reforme, care tărăgănează de ani de zile, fapt pentru care țara noastră a fost lipsită de multe ori de fonduri europene, dar și a fost apostrofată de către autoritățile internaționale.

 
Primul pian stradal la Chișinău: oricine poate cânta la instrument
Primul pian stradal la Chișinău: oricine poate cânta la instrument
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată