Curs valutar
 • EUR
  21.2165
  0%
 • USD
  17.7805
  0%
 • RUB
  0.2449
  0%
 • RON
  4.3076
  0%
 • UAH
  0.6548
  0%

(FOTO) Fotograf: Striptease-ul relevă o poveste de frumusețe și încredere în sine pentru dansatoare

18 Mai 2021, 07:00
 // Categoria: Life // Autor:  Mădălina Sorokovsky
18 Mai 2021, 07:00 // Life //  Mădălina Sorokovsky

În ultimii ani, dansul la bară, desfășurat în controversatele cluburi de striptease, a primit o scenă mult mai mare, până la etajele marilor francize de gimnastică. În contextul în care, această activitate nu mai reprezintă un subiect tabu pentru societatea modernă și capăta amploare, fotograful și directorul de artă din New York, Adrienne Raquel, a realizat prima sa expoziție, inspirată din cluburile de striptease și afișează o bogată descriere a dansatoarelor, aducând spectatorul direct în scena clubului de noapte. 

Potrivit artistei, dansatoarele manifestă feminitate, transformare și forță.

Munca ispititoare și provocătoare este o explorare fotografică a faimosului club destinat dansurilor la bară, „Onyx” din Houston, Texas. 

„Am vrut ca aceste fotografii să reflecte un stil vizual atrăgător, atemporal, îndrăzneț – toate în timp ce surprind esența fiecărui animator dintr-o perspectivă abilitată și ingenioasă. ONYX spune o poveste în căldura momentului – oferind o adevărată privire nelimitată, în culise, asupra stilului de viață și a emoțiilor prezente în narațiunea fiecărui dansator”, a menționat Adrienne Raquel. 

Prin intermediul fotografiilor, Raquel surprinde relațiile dintre dansatoare, arătând narațiunea despre feminitate, transformare și forță.

„Imaginile ei sunt unele dinamice și altele liniștite. Portretele macro de unghii, bijuterii și tatuaje care acționează ca viniete personale pentru a surprinde esența fiecărui dansator”, au subliniat cei de la muzeul Fotografiska New York, despre ONYX-ul lui Raquel.

Raquel vede schimbarea atitudinilor din jurul dansului exotic ca un indiciu al unei schimbări culturale mai mari. 

„Cu siguranță simt că dansurile exotice nu mai sunt un tabu”, a spus ea într-un interviu video. 

Raquel este stabilită în New York și i-a fotografiat pe Megan Thee Stallion, Lil Nas X și Travis Scott în stilul ei. Și-a început cariera în Houston, aproximativ cu un deceniu în urmă. 

„Onyx este unul dintre cluburile de striptease unde mă simt ca acasă”, a spus Raquel.

Imaginile din clubul luminat și totodată întunecat proiectează fantezia pentru care este cunoscută imaginea lui Raquel, cu iluminare roz-roșie și umbre senzuale aruncate peste dansatori. Fotograful joacă în descântecul decorului, concentrând, în același timp, un sentiment de intimitate între femei.

„Când intri în clubul de striptease, există o varietate de emoții. La început ești un pic înspăimântat, dar apoi simți un fel de desfrânare. Odată ce am ajuns dincolo de asta, am început cu adevărat să acord atenție dansatorilor, nu doar atletismului sau atracției sexuale, ci și relațiilor pe care le întrețin”, menționează artista.

Folosind stilul vizual atemporal al unui videoclip hip-hop de la sfârșitul anilor 1990 și începutul anilor 2000, Raquel îi fotografiază pe dansatori în pozițiile lor cele mai vulnerabile, dar puternice, fie că se află în scenă, în jurul clubului sau în culise. Cei de la Fotografiska au recunoscut în continuare că a creat o ilustrare plină de emoții, colorată, a clubului de striptease Onyx și a femeilor care îl aduc la viață.

În centrul său, „ONYX” este o vitrină a frumuseții, de la modul în care lumina se îndoaie în jurul siluetelor și tocurilor lucite, până la momentele contemplative și liniștite ale femeilor din culise. Dar pentru Raquel, intriga trece dincolo de aparențele lor.

„Cred că există o frumusețe exterioară, cu siguranță. Dar felul în care se mișcă, modul în care merg, modul în care vorbesc, se observă că s-au născut încrezute în sine”, a relatat Raquel despre dansatoare.

Realitatea Live

18 Iun. 2021, 21:02
 // Categoria: Economie // Autor:  Realitatea.md
18 Iun. 2021, 21:02 // Economie //  Realitatea.md

Cristiano Ronaldo este sinonim cu câştigul. Şi în sport, dar mai ales în afaceri. De altfel, portughezul este primul fotbalist a cărui avere a trecut de un miliard de euro. Dar exemplul de mai jos arată că nu toate afacerile sale sunt de succes. Ba, una dintre ele se dovedeşte extrem de păguboasă. Din cauza fostului președinte al SUA, Donald Trump, Cristiano Ronaldo e pe cale să piardă 9 milioane de euro.

Apartamentul pe care în 2015 l-a cumpărat cu 15 milioane de euro în Trump Tower din New York l-a scos la vânzare în 2019. Deşi i-a scăzut preţul de mai multe ori, Ronaldo încă nu a reuşit să scape de el.

Problemele de imagine cu care se confruntă Trump, mai ales din cauza modului în care a ales să se retragă de la conducerea SUA, după ce a pierdut alegerile în faţa lui Joe Biden, îl afectează acum grav şi pe Ronaldo.

Potrivit presei internaționale, Ronaldo a stabilit prima dată un preţ de vânzare de 7,5 milioane de euro, pentru ca lipsa interesului să-l determine să scadă preţul apartamentului cu trei camere la circa 6 milioane de euro.

Garajul lui Ronaldo valorează circa 9 milioane de euro, după ce şi-a cumpărat un Ferrari Monza Sp2 de 1,6 milioane de euro

Dacă la apartamente pare să aibă ceva probleme, atacantul lui Juventus investeşte în maşini, marele său hobby. Acum o lună, la finalul unei vizite la fabrica din Maranello, el și-a achiziționat un Ferrari Monza SP2, un model exclusivist, produs în doar 499 de unități.

Ferrari Monza SP2 este un model inspirat din navele anilor ’50, care atinge o viteză de 100 km/h în doar două 2.6 secunde. Cumpărătorii bolidului de lux, cei 499 de ”norocoși”, sunt aleși chiar de cei de la Ferrari.

Noua achiziție a starului portughez duce valoarea totală a garajului deținut de Cristiano Ronaldo, în care se află, printre altele, Bugatti Veyron și Chiron, McClaren Senna, Ferrari F12 TDF și Mercedes G Brabus, la peste 9 milioane de euro.

 

 
Bruxelles: Piața Mare, iluminată în culorile NATO, înainte de summit
Bruxelles: Piața Mare, iluminată în culorile NATO, înainte de summit
Ziua mondială a donatorului de sânge: Împreună suntem eroi!
Ziua mondială a donatorului de sânge: Împreună suntem eroi!
Ooops… Un parașutist a aterizat pe un teren de fotbal, în Polonia
Ooops… Un parașutist a aterizat pe un teren de fotbal, în Polonia
Ultimele aplauze pentru interpretul Iurie Sadovnic
Ultimele aplauze pentru interpretul Iurie Sadovnic
Exerciții demonstrative de luptă corp la corp, la Armata Națională
Exerciții demonstrative de luptă corp la corp, la Armata Națională
Patru turnuri de răcire din Marea Britanie, puse la pământ
Patru turnuri de răcire din Marea Britanie, puse la pământ
Veneția: proteste față de revenirea vaselor de croazieră în lagună
Veneția: proteste față de revenirea vaselor de croazieră în lagună
Protestul Die-in/Умирание, la Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului
Protestul Die-in/Умирание, la Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului
Concurs de desene, lansat de Ministerul Justiției
Concurs de desene, lansat de Ministerul Justiției