Curs valutar
 • EUR
  21.2684
  -0.0696%
 • USD
  17.8869
  -0.2041%
 • RUB
  0.2454
  0.163%
 • RON
  4.3249
  0.0162%
 • UAH
  0.6663
  -0.075%

FOTO Urmau să ajungă pe piața neagră. Țigări și băuturi cu timbru de acciză Republica Moldova, descoperite la frontieră

02 Iul. 2021, 13:21
 // Categoria: Societate // Autor:  Valentina Buză
02 Iul. 2021, 13:21 // Societate //  Valentina Buză

Mii de pachete de țigarete și băuturi alcoolice de diferite mărci, cu timbru de acciză Republica Moldova au fost descoperite de către polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Huşi, România. Potrivit informațiilor, valoarea bunurilor este de peste 14 mii de lei.

„În data de 2 iulie curent, în jurul orei 03:30, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa – I.T.P.F. Iaşi, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pentru a intra în ţară, un cetăţean român în vârstă de 42 de ani, care conducea un autocar, înmatriculat în România”, spune poliția.

Astfel, în baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra mijlocului de transport, a fost descoperită ascunsă şi nedeclarată, în scopul sustragerii de la controlul vamal, în cala autocarului, cantitatea de 7.400 de ţigarete cu timbru de acciză Republica Moldova.

„În data de 1 iulie curent, în jurul orei 02:30, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Huşi – I.T.P.F. Iași, aflaţi în executarea atribuţiilor de serviciu, au oprit pentru control, pe raza localităţii de frontieră Râşeşti, județul Vaslui un microbuz, înmatriculat în Republica Moldova, condus de un cetățean român în vârstă de 30 de ani”, se arată în comunicatul poliției de frontieră română.

Potrivit datelor prezentate, la controlul efectuat asupra mijlocului de transport, au fost descoperite 4.840 de ţigarete şi 10,5 litri băuturi alcoolice, diferite mărci, cu timbru de acciză Republica Moldova.

Conform prevederilor legale, bunurile au fost reținute, iar oamenii legii efectuează în continuare cercetări pe numele bărbaților.

Realitatea Live

02 Aug. 2021, 22:19
 // Categoria: Sport // Autor:  Cristina Vlah
02 Aug. 2021, 22:19 // Sport //  Cristina Vlah

Sportiva olimpică din Belarus, Kristina Timanovskaia, a obținut viză poloneză, după ce a cerut ajutor autorităților Poloniei ca să-i ofere azil, după ce a criticat dur autoritățile de la Minsk, informează Realitatea.md cu referire la BBC.

Aflată la Tokyo, unde se desfășoară Jocurile Olimpice, Kristinei Timanovskaia i-a fost asigurată securitatea din partea poliției japoneze. Ea a fost cazată într-un hotel și protejată de oamenii legii din Tokyo.

Timanovskaia a fost forțată să părăsească Jocurile Olimpice și să zboare înapoi spre Minsk, după ce i-a criticat pe antrenori. Ulterior ea a fost exclusă din echipa olimpică a Belarusului.

Acest incident pune din nou într-o lumină negativă Belarusul condus de președintele Alexandr Lukașenko. Anul trecut, în timpul protestelor de după re-alegerea lui Lukașenko în funcția de președinte, mai mulți atleți au fost supuși represiunilor de către reprezentanții structurilor de forță. Sportivilor li s-au tăiat din fondurile bănești sau au fost excluși din echipele naționale.

Ministrul de Externe din Polonia a spus că Timanovskaia a fost în contact direct cu ambasadorul polonez de la Tokyo și că Polonia „va face tot ce e necesar pentru a o ajuta în cariera sportivă a atletei”.

Soțul sportivei a zburat spre capitala Ucrainei, Kiev, de unde urmează să se deplaseze spre Varșovia.

Guvernul de la Minsk deocamdată nu a comentat acțiunile Poloniei.

 
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate