Curs valutar
 • EUR
  21.2832
  0%
 • USD
  17.9234
  0%
 • RUB
  0.2450
  0%
 • RON
  4.3242
  0%
 • UAH
  0.6668
  0%

Top filme despre jafuri. Unul a apărut în 2021 și a cucerit mulți urmăritori, altele sunt bazate pe fapte reale!

02 Iul. 2021, 13:12
 // Categoria: Life // Autor:  Realitatea.md
02 Iul. 2021, 13:12 // Life //  Realitatea.md

Realitatea.md continuă rubrica cu recomandări de filme.
Astfel, în fiecare vineri, în prima jumătate a zilei, o puteți găsi pe site!

Pentru acest weekend, am selectat o serie de filme despre hoți în lege și jafuri. Nu avem cum să lăsăm la o parte un asemenea fir roșu, mai ales, că în 2021 a apărut „The Misfits”, care are o durată de 94 de minute, în personaj principal fiind Pierce Brosnan, în regia lui Renny Harlin.

„The Misfits” (2021). Pierce Brosnan este tipul care încearcă să se distreze la cea mai proastă petrecere la care a participat vreodată în timp ce îl interpretează pe Richard Pace, un criminal de renume mondial care continuă să facă câteva lucruri ciudate, dar se pare că și-a trecut primul moment de jaf. Atunci este abordat de The Misfits – un grup de criminali care se consideră Robin Hoods din timpurile moderne. Vor ca Pace să-i ajute să fure milioane de bare de aur care ar fi într-o închisoare de maximă securitate, dar nu sunt aici pentru bani.

„The Asphalt Jungle” (1950). Un jaf de proporții merge conform planului până când ghinionul și trădarea dau totul peste cap. Filmul este bazat pe romanul cu același nume de W. R. Burnett. În rolurile principale interpretează actorii Sterling Hayden, Jean Hagen, Sam Jaffe, Louis Calhern, James Whitmore. De asemenea, într-un rol minor, dar important, apare Marilyn Monroe, o necunoscută în momentul în care filmul a fost realizat, dar aceea nu este menționată pe afișe. Filmul prezintă povestea unui grup de oameni care planifică și execută un jaf asupra unui seif cu bijuterii. Acesta a fost nominalizat la patru premii Oscar.

„Dog Day Afternoon” (1975). Bazat pe fapte reale ce au avut loc în 22 august 1972 , filmul spune povestea lui John „Sonny” Wortzik , care împreună cu prietenul său Salvatore Naturile iau ostatici angajații unei bănci din Brooklyn, New York, în încercarea lor de a jefui banca. Pentru că este disperat și numai așa mai poate să facă rost de bani pentru schimbarea de sex a iubitul lui, Leon. Cu cât nervosul Sonny rămâne mai mult în bancă, ținând ostatici clienții și funcționarii, cu atât afară crește mulțimea curioșilor și numărul polițiștilor. Din distribuție face parte, în primul rând, Al Pacino.

„I soliti ignoti” (1958). Hotărâți să-l scoată din închisoare pe șeful lor Mario, Tiberio, Ferribotte și Cappannelle îl conving pe prietenul lor Peppe să se acuze de furtul pentru care a fost condamnat Cosimo. Peppe intră la închisoare, dar iese repede, după ce i-a șterpelit lui Cosimo planul unui furt la casa de amanet. Ar putea fi marea lovitură, care le-ar schimba viața de mici delicvenți de mahala, deprinși să trăiască din experiențe și furtișaguri. Dar cei cinci au nevoie de un specialist în lăcate, încuieturi și seifuri. Prin urmare, se adresează lui Dante Cruciani, „profesor de istoria și tehnica spargerii științifice”. Grație lecțiilor sale, banda își perfecționează planul. În sfârșit, vine și ziua fatală…

„The Thomas Crown Affair” (1999). Am început cu Pierce Brosnan și încheiem cu el. Îl interpretează pe Thomas Crown, cel mai bun model pentru un barbat de succes, deși provine dintr-o familie săracă. A reușit să devină multi-milionar până la 30 de ani. Viața sa pare a fi perfectă, însă totuși este nefericit. În momentul în care constată că s-a plictisit de moarte, caută aventură. Ca din întâmplare în această perioadă, dintr-o celebră galerie de artă din New York dispare un tablou de Monet. Ce se întâmplă mai departe?

Vizionare plăcută!

Realitatea Live

31 Iul. 2021, 18:11
 // Categoria: Actualitate // Autor:  Mădălina Sorokovsky
31 Iul. 2021, 18:11 // Actualitate //  Mădălina Sorokovsky

Procurorii cer 30 de zile de arest pentru Alexandru Pînzari, reținut vineri în dosarul fostei Direcții nr.5 a MAI. Demersul de solicitare a arestării preventive urmează să fie examinat pe 31 iulie, de către Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, a declarat pentru Ziarul de Gardă procurorul de caz.

Fostul ministru al Apărării Alexandru Pînzari a fost reținut pe 30 iulie, după efectuarea unor percheziții în automobilul și domiciliul acestuia, de unde au fost ridicate dispozitive electronice și înscrisuri.

Potrivit Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS), Alexandru Pînzari este bănuit că ar fi comis anumite fapte infracționale în perioada în care era șef al Inspectoratului General al Poliției (IGP).

După reținere, pe pagina de Facebook a lui Alexandru Pînzari a fost postat un mesaj, prin intermediul familiei sale, în care el spune că răspunde de fiecare acțiune și este responsabil doar de ceea ce a făcut, nu de ceea ce „li se pare unora”.

„Astfel pe cazul dat, legislația nu am încălcat, iar tot ceea ce trebuie să comunic celor care gestionează cazul voi comunica și voi fi maxim transparent și deschis”, se arată într-un mesaj publicat de Alexandru Pînzari pe pagina sa de Facebook, car ar fi fost transmis prin intermediul familiei.

Pe 7 iulie, Dorin Damir, fostul șef al Direcției Operațiuni Speciale nr. 5 și actual șef al IP Balți Valeriu Cojocaru, dar și fostul șef al secției nr.1 „K” a Direcției nr. 5, actual inspector din cadrul Poliției de Frontieră Ion Cojocaru, au fost plasați în arest pentru 30 de zile, în dosarul ce vizează activitatea angajaților fostei Direcții nr. 5 a MAI.

Alexandru Pînzari, mesaj prin intermediul familiei după reținere: Răspund de fiecare acțiune și doar de ce am făcut

 
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate