Curs valutar
 • EUR
  21.2731
  -0.0475%
 • USD
  17.8788
  -0.2495%
 • RUB
  0.2451
  0.0408%
 • RON
  4.3236
  -0.0139%
 • UAH
  0.6664
  -0.06%

Trebuie să le urmărești! 10 filme din diferite timpuri care au ajuns la Oscar

18 Iun. 2021, 10:20
 // Categoria: Life // Autor:  Realitatea.md
18 Iun. 2021, 10:20 // Life //  Realitatea.md

Suntem în ajun de weekend și venim cu recomandare de filme. Nu este exclus că te numeri printre cititorii noștri care nu se dau în vânt după filme vechi, însă acestea au ajuns să fie nominalizate la Oscar, dar și alte festivaluri grandioase de film. Așa că trebuie să le urmărești! De la drame, la comedii. Mizăm pe faptul că o să-ți placă!

„Dirty Wars” (2013). Un film cu o durată de 87 de minute, în regia lui Rick Rowley. A fost nominalizat în 2014 la Oscar, la categoria cel mai bun documentar. Pe scurt, Jeremy Scahill, un journalist-investigator, este atras într-o călătorie neașteptată, în timp ce el urmărește adevărul ascuns din spatele războaielor ascunse ale Americii.

„La Reine Margot” (1994), în regia lui Patrice Chéreau. Filmul este inspirat din evenimentele istorice ce au avut loc în noaptea din 24 august 1572, cunoscută sub numele de „Noaptea Sfântului Bartolomeu” – cel mai sângeros masacru din istoria Franței. Dramatic, intens, încărcat de intrigi, jocuri de culise, otrăviri și instigații la incest…

A fost nominalizat la Oscar în 1995, la categoria cele mai bune costume, dar la Cannes 1994 Virna Lisi a câștigat titlul de cea mai bună actriță și regizoarea Patrice Chéreau obținând premiul juriului.

„Manhattan Melodrama” (1934), un film cu o durată de 93 de minute, în regia lui W.S. Van Dyke, cu doi mari actori – Clark Gable și Myrna Loy. A câștigat în 1935 premiul Oscar la categoria cea mai bună poveste originală.

„Pickup on South Street” (1953). În mâinile unui hoț de buzunare ajunge întâmplător un mesaj destinat unor agenți inamici pentru ca, imediat după aceea, să devină o țintă pentru spionii comuniști!

Fimul, în regia lui Samuel Fuller, a fost nomilizat un an mai târziu la Oscar, la categoria cea mai bună actriță – Thelma Ritter. În plus, a fost nominalizat și pentru Leul de Aur la festivalul din Veneția.

„Two for the Road” (1967), un film în care apar actorii Audrey Hepburn și Albert Finney, fiind regizat de Stanley Donen și nominalizat la Oscar în 1968 la categoria cel mai bun scenariu. În același an, a fost nominalizat și la Globul de Aur pentru cea mai bună actriță și cea mai bună coloană sonoră.

Filmul este îmbinarea perfectă dintre amintirile plăcute și mai puțin dintre doi soți în pragul divorțului. Joanna ‘Jo’ Wallace își dorește soțul aproape, pe Mark Wallace, însă căsnicia lor a fost plină de aventuri.

„Dr. Jekyll and Mr. Hyde” (1941). Regizorul Victor Fleming a vrut să marcheze schimbarea psihologică prin intermediul unor vise freudiene. Cenzura a tăiat o bună parte din ele, dar a mai rămas totuși un fragment din coșmarul erotic al doctorului Jekyll, și, după unii – asta ar fi cea mai bună scenă pe care a filmat-o vreodată.

Un an mai târziu de la premieră, a fost nominalizat la Oscar la trei categorii: cel mai bun montaj; cea mai bună imagine alb-negru; cea mai bună coloană sonoră. Actorii principali sunt Spencer Tracy și Ingrid Bergman.

„Star Trek VI: The Undiscovered Country” (1991). Enterprise conduce o luptă pentru pace, în cea mai spectaculoasă aventură Star Trek a tuturor timpurilor! După ani întregi de războaie, Federația și Imperiul Klingonian se pregătesc pentru discuții de pace. Însă perspectiva unui glasnost de proporții cosmice între dușmani înrăiți este alarmantă pentru Amiralul Kirk (William Shatner). „Avem de-a face cu niște animale!” avertizează el.

În 1992, a fost nominalizat la Oscar pentru cel mai bun machiaj și cele mai bune coloane sonore. Filmul a fost regizat de Nicholas Meyer.

„Ultimo tango a Parigi” (1972). O tânără pariziană întâlnește un afacerist american trecut de prima tinerețe. Începe o relație cu acesta, contrariată însă de insistența cu care el cere ca relația lor clandestină să rămână pur sexuală.

În regia lui Bernardo Bertolucci și avându-i ca actori pe Marlon Brando și Catherine Breillat, filmul a fost nominalizat în 1974 la două categorii: cel mai bun regizor și cel mai bun actor în rol principal. Totodată, exact în același an, a fost nominalizat la Globul de Aur, la fel, pentru cel mai bun regizor și pentru cea mai bună dramă.

„Mujeres al borde de un ataque de nervios” (1988). Pepa este o femeie care traversează o perioadă delicată. Ea este actriță, iar jobul său înseamnă în mare parte apariții în reclame TV și dublarea filmelor străine. După ce Ivan, iubitul ei, o sună pentru a pune capăt la telefon relației lor, femeia suferă cumplit…

Pare trist? De fapt, este o comedie marca Pedro Almodóvar, unul dintre filmele de referință ale anilor ’80, care a devenit și un hit mondial. A fost nominalizat în 1989 la Oscar pentru cel mai bun film străin, dar a câștigat Osella de Aur pentru cel mai bun scenariu la Veneția și alte două premii la Academia Europeană de Film pentru cea mai bună actriță și cel mai bun regizor.

„Extremely Loud & Incredibly Close” (2011). E o secvență dintr-un întreg istoric petrecut în data de 11 septembrie 2001. Fără să insiste foarte mult pe ceea ce s-a întâmplat atunci, filmul regizorului Stephen Daldry se concentrează pe drama individuală a lui Oskar Schell – un băiețel de 9 ani, extrem de deștept pentru vârsta lui, care și-a pierdut tatăl în tragicele evenimente de la WTC.

A fost nominalizat la Oscar în 2021 pentru cel mai bun film și cel mai bun actor în rol secundar. În rol principal, i-a avut pe actorii: Tom Hanks, Sandra Bullock și Thomas Horn.

Sursa: cinemagia.ro

Realitatea Live

02 Aug. 2021, 13:55
 // Categoria: Societate // Autor:  Valentina Buză
02 Aug. 2021, 13:55 // Societate //  Valentina Buză

Un bărbat și o femeie cu vârstele de 36 și 49 de ani, locuitori ai Capitalei au fost reținuți. Potrivit informațiilor, ambii nu sunt la prima abatere anterior fiind judecați pentru infracțiuni analogice, iar audiați, aceștia și-au recunoscut vina.

În primul caz, suspectul în vârstă de 36 de ani în timp ce se afla pe strada Armenească, în mod tainic a sustras din buzunarul unui unui bărbat în vârstă de 31 de ani telefonul mobil „OPPO”. Prejudiciul părții vătămate a fost estimat la 4000 de lei.

Totodată,  al doilea caz a avut loc pe teritoriul unei piețe amplasată pe strada Independenței din sectorul Botanica, unde femeia în vârstă de 49 de ani, pe ascuns a sustras din geantă portmoneul în care se aflau mijloace bănești în sumă totală de 3200 lei, ce aparțin unui bărbat în vârstă de 72 de ani.

Aceștia sunt cercetați penal în stare de libertate pentru „Pungășie”, faptă care conform legislației penale în vigoare, se pedepsește cu amendă în mărime de până la 42 500 de lei, muncă neremunerată în folosul comunității de la 180 la 240 de ore, sau cu închisoare de până la doi ani.

În context, Poliţia Capitalei recomandă cetăţenilor:

 • Când aşteptaţi mijlocul de transport public la staţie, acordaţi maximă atenţie persoanelor ce au un comportament suspect, lângă DVS.
 • Pregătiţi din timp banii pentru achitarea călătoriei , înainte de a urca în transport.
 • Evitaţi să citiţi în timpul călătoriei, deoarece puteţi deveni ţinta hoţului de buzunare.
 • Evitaţi să păstraţi banii în buzunarele din spate.
 • Nu uitaţi, majoritatea hoţilor de buzunare sunt permanent îmbrăcaţi elegant, şi pot avea o vârstă diferită.

 
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate