Curs valutar
 • EUR
  21.2832
  0%
 • USD
  17.9234
  0%
 • RUB
  0.2450
  0%
 • RON
  4.3242
  0%
 • UAH
  0.6668
  0%

George Simion se compară cu prim-ministrul Ungariei: „Sunt Viktor Orban al României”

14 Iul. 2021, 13:21
 // Categoria: Politica // Autor:  Realitatea.md
14 Iul. 2021, 13:21 // Politica //  Realitatea.md

George Simion, liderul AUR, se compară cu prim-ministrul autocrat al Ungariei, Viktor Orban, într-un interviu acordat presei maghiare. Deși Orban este dur criticat de Uniunea Europeană și de opoziția de la Budapesta pentru încălcarea statului de drept și a libertății de exprimare, iar Simion este cunoscut pentru acțiunile sale antimaghiare din România, liderul AUR spune că „Fidesz este un model” pentru partidul pe care îl conduce. Declarațiile au fost făcute într-un interviu pentru presa maghiară citat de G4Media. Întrebat dacă i se potrivește atributul de „wannabe Orbán Viktor”, Simion a răspuns: „Da. Atributul de wannabe nu trebuie adăugat. Susţinem aceeaşi ideologie”.

Deși s-a remarcat prin mai multe acțiuni și discursuri împotriva minorității maghiare, Simion a declarat pentru publicația maghiară că nu are nimic de împărţit cu maghiarii, ci doar cu UDMR, care-i reprezintă, și a adus mai multe laude partidului de guvernământ de la Budapesta. „Pentru noi are o valoare de model însuşi Fidesz, deoarece susţine păstrarea rădăcinilor creştine ale Europei”, a precizat George Simion.

El a lăudat declarația comună, semnată de Viktor Orban alături de alți lideri naționaliști sau cu orientări apropiate extremei-dreapta Marine Le Pen, Matteo Salvini și Jaroslaw Kaczynski, în care se cere „reformarea Europei”. „Am citit declaraţia comună de valori aparţinând lui Orbán, Salvini, Meloni şi multor alți politicieni – dacă ne vom aduna mai mulţi pentru susţinerea acestor valori comune, am putea avea un grup puternic. Dacă ne vom rupe în trei părţi, nu ar fi ceva bun (…) Fiecare partid suveranist, patriot şi creştin trebuie să facă aceeaşi politică la nivel unional”, a afirmat George Simion.

Această declarație a fost semnată de 16 lideri de dreapta și extremă dreapta din 16 state din UE care s-au unit pentru ca vocea lor să fie „mai bine auzită în Parlamentul European pentru reformarea UE”. Printre aceștia nu se numără niciun lider politic român.

Politicianul a evidenţiat că Orbán are şi în România mulţi susţinători, apoi când i s-a adresat întrebarea dacă acestuia i se potriveşte atributul „wannabe Orbán Viktor”, a răspuns eludând primul cuvânt: „Da. Atributul de wannabe nu trebuie adăugat. Susţinem aceeaşi ideologie”.

Sursa citată mai scrie că AUR, care a obţinut la ultimele alegeri din România 10%, nu este la fel de îngăduitor acasă faţă de maghiari: de fapt întreaga lor existenţă este rezultatul scandalului iscat în jurul cimitirului din Valea Uzului, în care ctitorul partidului George Simion a preluat partea leului în a transforma într-un scandal diplomatic disputa din jurul monumentului român ridicat ilegal în cimitirul militar.

Realitatea Live

31 Iul. 2021, 19:37
 // Categoria: Life // Autor:  Mădălina Sorokovsky
31 Iul. 2021, 19:37 // Life //  Mădălina Sorokovsky

Produsele pe care le consumăm zilnic au un impact asupra sistemului corpului nostru într-un fel sau altul, mai ales atunci când vine vorba de menținerea și reglarea căldurii în organism. Majoritatea alimentelor pe care tindem să le consumăm au capacitatea de a produce căldură în organism, având în vedere că e nevoie de timp ca să fie digerate. Ca să le descompună, sistemul digestiv are nevoie de mai multă energie, proces care produce în continuare căldură – proces numit termogeneză. 

Alimentele în cauză sunt cele care conțin în general mai multe grăsimi, proteine și carbohidrați.

Spre exemplu, rădăcinoasele încălzesc organism. Aici sunt incluse legume precum cartoful, morcovul, cartoful dulce și varza. Aceste legume necesită mai multă energie în timpul procesului de digestie provocând căldură în corp. Apoi, consumul de ceapă, praz și usturoi sau piperul negru și ghimbirul generează, de asemenea, căldură în organism. La fel și spanacul, fasolea, cartofii sau broccoli.

Fructele cum ar fi mango, mere și portocale sunt considerate alimente calde; consumul excesiv al acestor fructe poate duce la iritarea stomacului.

Nutriționiștii spun însă că, chiar dacă anumite alimente produc căldură în organism nu e cazul să renunțăm complet la ele pentru că e caniculă, ci doar să le consumăm mai rar și în cantități mai mici.

Iată lista alimentelor care produc căldură: 

Banane,
Ceapă,
Usturoi,
Mango,
Praz,
Fistic,
Alune
Portocale,
Măsline,
Piersici,
Ardei,
Caju,
Morcovi,
Migdale,
Prune,
Spanac (fiert),
Carne roșie,
Pui,
Roșii,
Porumb,
Fasole,
Ouă
Vinete,
Pește,
Orez brun,
Ridichii,
Linte,
Hrișcă,
Ardei iuți,
Smântână,
Brânză,
Napi.

 
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate