Curs valutar
 • EUR
  21.2684
  -0.0221%
 • USD
  17.8869
  0.0453%
 • RUB
  0.2454
  0.1222%
 • RON
  4.3249
  0.0301%
 • UAH
  0.6663
  -0.015%

VIDEO Vlad Bilețchi: Noi, AUR, ne-am atins obiectivul. Să înceapă vremurile bune

12 Iul. 2021, 16:42
 // Categoria: Politica // Autor:  Valentina Buză
12 Iul. 2021, 16:42 // Politica //  Valentina Buză

După alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie, în cadrul unei conferințe de presă, liderul AUR, Vlad Bilețchi, le-a mulțumit alegătorilor care și-au pus speranța în AUR și în proiectul unionist și a felicitat Partidul Acțiune și Solidaritate pentru obținerea majorității în Parlamentul de la Chișinău. „Orice soluție în afară de Unirea Republicii Moldova cu România nu înseamnă altceva decât ținerea în captivitate a oamenilor, iar reîntregirea este singura șansă pentru distrugerea din temelie a sistemului criminal care a pus stăpânire pe Republica Moldova de 30 de ani”.

„Noi, cei de la AUR, suntem mândri de această bătălie pe care am purtat-o în aceste două luni de zile în care am ridicat subiectul național unionist din Republica Moldova la un alt nivel, la un nivel pan-românesc, nu doar unul local, separat de Uniunea Europeană. Suntem mândri că am spus lucrurilor pe nume și ne-am bătut pentru demnitatea poporului român. Acești oameni care ne-au votat sunt adevărați eroi și au demonstrat că în pofida orice, există un segment puternic și o așteptare enormă a unirii Republicii Moldova cu România”, a declarat Vlad Bilețchi.

În context, președintele AUR a declarat că în prezent, societatea așteaptă schimbări și reforme adevărate.

„După aceste alegeri, va urma o resetare a clasei politice și următorul pas va fi acceptarea unicei soluții de Unire a Republicii Moldova cu România. În continuare, le dorim succes celor de la Partidul Acțiune și Solidaritate. Aceștia au o responsabilitate enormă. Dumnealor au din această clipă toată puterea din acest stat, o majoritate covârșitoare la moment, care le permite să-și formeze de unii singuri, în mod independent, un Guvern. Nu există niciun obstacol, nicio piedică, absolut nicio rezervă pentru ca dumnealor să reușească să-și implementeze cu vârf și îndesat toate promisiunile și angajamentele asumate în campania electorală. Noi, unioniștii, vom monitoriza ca toate promisiunile să fie îndeplinite, întrucât acum nu mai este loc pentru scuze”, a precizat Vlad Bilețchi.

Realitatea Live

03 Aug. 2021, 09:10
 // Categoria: În Lume // Autor:  Petru Beregoi
03 Aug. 2021, 09:10 // În Lume //  Petru Beregoi

Un militant belarus, şef al unui ONG care îi ajută pe compatrioţi săi care au fugit din Belarus din cauza represiunii, a dispărut luni la Kiev, a indicat organizaţia sa pe Telegram, notează AFP.

Vitali Şişov, şeful Casei belaruse în Ucraina, a plecat luni la dimineaţă să facă jogging la Kiev, dar nu s-a mai întors, a precizat această organizaţie. El nu a putut fi contactat pe telefonul său mobil, potrivit sursei.

Organizaţia pentru drepturile omului Viasna a indicat pe Telegram că, potrivit prietenilor lui Vitali Şişov, acesta a fost urmărit de „străini” în timp ce făcea jogging.

Potrivit Casei belaruse, poliţia şi mai mulţi voluntari au lansat căutări, inclusiv folosind câini, în zona în care bărbatul făcea jogging, dar până în prezent fără rezultat.

Numeroşi belaruşi au fugit din ţara lor, frecvent în Ucraina, Polonia şi Lituania, pe fundalul unei represiuni feroce a oricărei contestări în ţara lor, o fostă republică sovietică situată între Rusia şi UE şi condusă cu o mână de fier din 1994 de preşedintele Aleksandr Lukaşenko.

Afacerea Şişov intervine la o zi după incidentul cu atleta belarusă Kristina Timonovskaia care a declarat că a fost obligată să se retragă de la Jocurile Olimpice de la Tokyo şi ameninţată cu repatrierea forţată pentru că a criticat federaţia naţională de specialitate pe reţelele sociale.

Atleta care a primit luni o viză umanitară din partea Poloniei a declarat că se teme că va fi încarcerată dacă se întoarce în ţara ei, care a văzut mii de arestări şi exilări forţate ale opozanţilor, precum şi lichidarea multor ONG-uri şi media independente.

 
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate