Curs valutar
 • EUR
  20.7452
  0%
 • USD
  17.7044
  0%
 • RUB
  0.2434
  0%
 • RON
  4.1909
  0%
 • UAH
  0.6661
  0%

Gest de solidaritate față de medicii din Moldova. „Poșta Moldovei” a pus în circulație două mărci poștale

18 Iun. 2021, 10:49
 // Categoria: Societate // Autor:  Valentina Buză
18 Iun. 2021, 10:49 // Societate //  Valentina Buză

În semn de solidaritate cu medicii din Republica Moldova care luptă cu noul coronavirus COVID-19, la data de 13 octombrie 2020, Î.S. „Poșta Moldovei” a pus în circulație marca poștală cu o valoare nominală de 9,50 lei și suprataxă în mărime de 3,00 lei dedicată „Florence Nightingale (1820-1910). Fondator al asistenței medicale moderne. 200 de ani de la naștere”.

„Pentru a contribui la reabilitarea Filarmonicii Naționale, care a avut de suferit în urma unui incendiu devastator anul trecut, dar și a implica cetățenii într-o acțiune de solidaritate comunitară, pe data de 18 noiembrie 2020, Î.S. „Poșta Moldovei” a pus în circulație o marca poștală „În susținerea reconstrucției Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici” cu valoarea nominală de 5,75 lei și o suprataxă de 3,00 lei”, se arată în comunicat.

Astfel, veniturile colectate de la vânzarea mărcilor date (suprataxa de 3 lei pentru fiecare) vor fi transferate în Fondul de susținere a reconstrucției Filarmonicii Naţionale și Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.

În context, Î.S. „Poșta Moldovei” face apel către toți doritorii de a susţine sistemul medical naţional şi Filarmonica Naţională să își aducă contribuția personală la această cauză nobilă, achiziționând mărcile poștale menţionate.

Realitatea Live

25 Sept. 2021, 18:36
 // Categoria: Economie // Autor:  Realitatea.md
25 Sept. 2021, 18:36 // Economie //  Realitatea.md

Prețurile la zahăr, uleiuri vegetale și unele cereale au crescut, astfel că indicele global al costurilor produselor alimentare a crescut în august, după două luni de declin consecutiv, a anunţat Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură (FAO).

Raportul FAO analizează modificările de preţuri înregistrate la un coş de alimente format din cereale, uleiuri vegetale, lactate, carne şi zahăr. În august, acest indice a urcat până la 127,4 puncte, de la o valoare revizuită de 123,5 puncte în iulie.

În ritm anual, preţurile au urcat cu 32,9% în august.

Potrivit FAO, preţurile la cereale s-au majorat cu 3,4% în august, comparativ cu luna precedentă. Estimările privind producţia mai scăzută a unor mari state exportatoare a dus la scăderea preţului la grâu cu 8,8%, în timp ce preţul orzului a urcat cu 9%. În contrast, preţurile la porumb şi orez au scăzut luna trecută.

Preţul uleiurilor vegetale a urcat cu 6,7% în august, comparativ cu luna precedentă, iar preţurile la lactate au scăzut uşor.

În schimb, preţul zahărului a urcat cu 9,6%, pe fondul incertitudinilor privind producţia din Brazilia, cel mai mare exportator global de zahăr.

Din cauza secetei persistente din acest an din câteva ţări mari producătoare de cereale, FAO a înrăutăţit estimările privind producţia mondială de cereale în acest an, la aproape 2,788 miliarde tone, în scădere faţă de precedenta prognoză, de 2,817 miliarde tone.

Cea mai semnificativă revizuire a fost în cazul producţiei de grâu, în scădere cu 15,2 milioane tone faţă de estimarea din iulie, la 769,5 milioane tone, în special din cauza condiţiilor meteo nefavorabile din Statele Unite, Canada, Kazahstan şi Rusia.

Conform unor recente prognoze publicate de Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură (FAO) şi Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OECD), preţul produselor agricole şi alimentare ar urma să înregistreze o corecţie în primii ani ai perioadei 2021-2030.

 
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române