Curs valutar
 • EUR
  20.7703
  0.1069%
 • USD
  17.7017
  0.1232%
 • RUB
  0.2433
  0.8631%
 • RON
  4.1959
  0.0882%
 • UAH
  0.6648
  0.3761%

Google schimbă regulile pentru Magazin Play. Ce trebuie să știi, dacă și tu descarci aplicații

07 Sept. 2021, 17:49
 // Categoria: Sci-tech // Autor:  Valentina Buză
07 Sept. 2021, 17:49 // Sci-tech //  Valentina Buză

Fie că folosești Android sau iOS, cu siguranță verifici recenziile altor utilizatori, înainte de a descărca o anumită aplicație. În speranța de a le face pe acestea mai utile pentru toată lumea, Google intenționează să facă două modificări în Play Store.

Începând cu luna noiembrie a acestui an, vei vedea evaluări selectate în funcție de locația ta.

De exemplu, dacă dispozitivul tău este înregistrat în Japonia, vei vedea mai întâi ce părere au alți utilizatori japonezi despre aplicația pe care urmează să o descarci.

Google are planuri mai mari decât ți-ai putea imagina

Mai mult decât atât, la începutul anului viitor, Google intenționează să îmbunătățească în continuare evaluările din Magazin Play. Este vorba despre performanța unei aplicații în raport cu tipul de dispozitiv pe care utilizatorul urmează să o descarce, au informat reprezentanții gigantului tech.

„Acest lucru va oferi utilizatorilor o impresie mai bună despre experiența la care se pot aștepta pentru dispozitivul pe care îl folosesc”, spune compania despre această schimbare.

În parte, Google face aceste modificări pentru a ajuta dezvoltatorii, spun experții în tehnologie. Vrea să evite o situație în care evaluările dintr-o zonă afectează percepția globală asupra unei anumite aplicații.

Acest lucru se poate întâmpla în cazurile în care o eroare afectează doar o versiune localizată a software-ului.

Aceasta nu este singura noutate de la Google. Compania a anunțat recent că urmează să investească nu mai puțin de un miliarde de euro în Germania. Investiția va merge într-o infrastructură cloud menită să deservească bătrânul continent, la care se adaugă o sursă semnificativă de energie regenerabilă pentru funcționarea respectivei ferme de servere.

„În Germania, până în 2030, investiţiile în infrastructurile digitale şi energia curată se vor ridica la un miliarde de euro”, a informat grupul american într-un comunicat de presă.

Google intenţionează să își extindă centrul său de cloud amplasat la Hanau, în apropiere de Frankfurt, vestul Germaniei. Acesta are deja o suprafaţă de 10.000 de metri pătraţi, dar va ajunge să ocupe mult mai mult decât atât. În paralel, Google intenţionează să creeze un nou centru de stocare a datelor la Brandenburg, o regiune din jurul capitalei Berlin.

Realitatea Live

23 Sept. 2021, 08:25
 // Categoria: Societate // Autor:  Realitatea.md
23 Sept. 2021, 08:25 // Societate //  Realitatea.md

Fostul președinte de țară, actualul deputat PSRM Igor Dodon, este supărat foc pe bașcanul Găgăuziei, Irina Vlah, după ce aceasta a declarat de 31 august că sărbătorește Limba Română. Mai mult, a recunoscut că în cadrul alegerilor din unitate teritorial administrativă care au avut loc recent socialiștii au participat separat. Cât despre citatul primarului Ion Ceban plasat la miezul nopții pe Facebook – LIMBA ROMÂNĂ, liderul PSRM nu pare atât de indignat.

„Exista o tendinţă ca unii politicieni încearcă să-şi schimbe culoare. Socialiștii nu fac așa ceva niciodată. Noi am susținut-o de două ori la funcția de bașcan a UTA Găgăuzia. Cred că fără susţinerea noastră, ea nu ar fi câştigat nici în 2015, nici în 2019. Atunci, ea spunea că în Moldova limba de stat este moldovenească. Ce s-a schimbat acum? Dacă am fi ştiut că ea consideră că limba română este cea mai mare realizare a poporului moldovenesc, nu am fi susţinut-o”, a declarat Igor Dodon la Publika TV.

Cât despre primarul capitalei, a negat că ar fi apărut disensiuni în relația lor. Întrebat despre postarea controversată a lui Ion Ceban, la fel despre limba română, Igor Dodon a spus că înţelege de ce a scris acest mesaj, dar ar prefera ca totuși acesta să-şi explice decizia.

„Ceban Ion Vasile, primarul Capitalei, întotdeauna a fost şi rămâne membru al echipei noastre. Cred că el este unul dintre cei mai buni primari de la Independenţă încoace. Noi înţelegem declaraţia lui și îl vom susţine”.

Amintim că, în cadrul unor declarații de presă, Ion Ceban le-a declarat jurnaliştilor că, de fapt, niciodată nu a zis că moldoveneasca şi româna sunt limbi diferite.

 
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române