Curs valutar
 • EUR
  21.2832
  0%
 • USD
  17.9234
  0%
 • RUB
  0.2450
  0%
 • RON
  4.3242
  0%
 • UAH
  0.6668
  0%

I-a amenințat pe polițiști cu moartea. Bărbat din Ocnița, reținut pentru 72 de ore

02 Iul. 2021, 10:02
 // Categoria: Societate // Autor:  Valentina Buză
02 Iul. 2021, 10:02 // Societate //  Valentina Buză

Și-a agresat fizic sora, iar la apariția oamenilor legii a îndreptat cuțitul și i-a amenințat că-i va tăia. Vorbim despre un bărbat în vârstă de 37 de ani din satul Paustova, raionul Ocnița. Potrivit informațiilor, ofițerii au fost chemați să intervină la data de 1 iulie curent.

„La data de 1 iulie, în jurul orelor 20:20, în SG a IP Ocnița a parvenit informația telefonică pe faptul că  în jurul orelor 20:00, în s. Paustova raionul Ocnița, la domiciliu unei familii este un conflict. La fața locului sa deplasat angajații politiei, pentru documentare și stabilirea tuturor circumstanțelor”.

Urmare a intervenției, s-a stabilit că o femeie în vârstă de 41 de ani a fost agresată fizic de către fratele său în vârstă de 37 de ani.

„În timpul documentării, individul avea un comportament agresiv atât față de victimă cât și față de angajații poliției. La un moment dat ultimul a luat un cuțit amenințând că se va sinucide, după care cu același cuțit, îndreptându-l spre angajații poliției i-a amenințat că îi va tăia”.

Urmare, angajații poliției i-au aplicat mijloacele speciale și anume gazul lacrimogen și cătușele. După care ultimul a fost escortat la IMSP SR Ocnița unde a fost supus examinării medicale de constatare a faptului de consumare a alcoolului, stării de ebrietate și naturii ei.

Conform procesului-verbal sa stabilit concentrația de alcool în aerul expirat de 1,12 mg/l. Potrivit informațiilor de la poliție, pe faptul amenințării cu cuțitul a ofițerilor a fost înregistrat un material și se va documenta cazul conform legii in vigoare.

În context, pe numele barbatului a fost pornită o cauză penală și totodată a fost reținut pentru 72 de ore. În urma incidentului, angajații IP Ocnița nu au avut de suferit.

Oamenii legii urmează să stabilească toate circumstanțele.

Realitatea Live

01 Aug. 2021, 15:03
 // Categoria: Actualitate // Autor:  Mădălina Sorokovsky
01 Aug. 2021, 15:03 // Actualitate //  Mădălina Sorokovsky
O echipă din Moldova a participat la Transilvania International Film Festival 2021, organizat la Cluj-Napoca, cu proiectul The Poor Dove (Blestemul Mariei Drăgan). Unde a obținut premiul de dezvoltare Transilvania Pitch Stop, în valoare de 7 000 de euro, scrie diez.md.

Echipa din Moldova a obținut premiul de dezvoltare Transilvania Pitch Stop în valoare de 7 000 de euro.

Din echipă fac parte: regizorul și scenaristul Călin Laur, Max Cârlan, Victoria Chirilov, producătorul Ștefan Nahaba/Racketa Production.

Proiectul cinematografic The Poor Dove (Blestemul Mariei Drăgan) spune povestea Mariei Drăgan, care a fost descoperită cântând într-un câmp de roșii într-un colhoz. Filmul povestește ascensiunea acesteia, dar și momente mai puțin plăcute.

Despre Maria Drăgan

Maria Drăgan s-a născut la 23 august 1947 în satul Bălăurești, raionul Nisporeni. Maria era mezina familiei cu șase copii a lui Anastas și a Alexandrei Drăgan. După absolvirea școlii medii din sat (opt clase), studiază un an la Școala medie de muzică „Ștefan Neaga” din Chișinău (1964-1965). Aici este descoperită și apreciată de Isidor Burdin, violonist, compozitor și conducătorul artistic al ansamblului de tineri din cadrul școlii.

Se bucură de succes în Ungaria, la Festivalul de artă al RSS Moldovenești (1971), unde este distinsă cu Premiul special. În perioada 1975-1976, este solistă a Orchestrei „Lăutarii” a Filarmonicii de Stat din Chișinău. De-a lungul carierei artistice, a întreprins numeroase turnee în URSS.

Maria Drăgan a suferit de tuberculoză, boală care i-a pricinuit și moartea. Se stinge prematur din viață în satul natal la vârsta de 39 de ani.

 
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate