Curs valutar
 • EUR
  21.6340
  0.563%
 • USD
  17.7903
  -0.1624%
 • RUB
  0.2405
  0.0416%
 • RON
  4.3910
  0.5488%
 • UAH
  0.6431
  0.171%

În cadrul MAIB se constituie un Comitet Tehnologic

05 Mart. 2021, 11:08
 // Categoria: Economie // Autor:  Realitatea.md
05 Mart. 2021, 11:08 // Economie //  Realitatea.md

Moldova Agroindbank anunță despre înființarea unui Comitet Tehnologic, al cărui scop este să sprijine și să impulsioneze dezvoltarea tehnologică a MAIB, pentru a oferi plus de avantaje clienților săi. Comitetul va avea rol consultativ și va asista banca în:

 • dezvoltarea și supravegherea implementării strategiei tehnologice și alinierea acesteia la strategia de afaceri;
 • acordarea sprijinului necesar pentru îmbunătățirea capacităților tehnologice, a structurii organizației și proceselor;
 • îmbunătățirea securității în IT;
 • dezvoltarea și implementarea arhitecturii tehnologice țintă a băncii;
 • acordarea sprijinului în managementul inovației în MAIB.

Comitetul Tehnologic reunește efortul comun al membrilor externi și interni pentru a adapta experiența locală și internațională la ambițiile băncii și nevoile clienților. Astfel, din Comitet vor face parte atât membri ai Executivului MAIB, cât și profesioniști din extern – Vitalie Tataru și Amiran Sherozia.

Vitalie Tataru are o vastă experiență profesională în domeniu, activând în calitate de CIO/ CTO/ VP în mai multe instituții financiare, inclusiv în Tinkoff Bank, BNP Paribas Personal Finance/ Cetelem Bank, Binbank, Finstar și Alfa Bank, iar pe parcursul activității a înființat câteva bănci digitale. Vitalie deține MBA și MIT Fintech.

Amiran Sherozia este un profesionist cu experiență bogată în domeniul finanțelor și tehnologiei, activând în calitate de CIO/ VP la TBC Bank, Bank of Georgia și HSBC Georgia. Deține experiență valoroasă în gestionarea unui portofoliu de companii digitale, inclusiv în lansarea de platforme digitale, în efectuarea de achiziții și restructurări. În ultimii ani a construit mai multe ecosisteme și fintech-uri. Este absolvent MBA la INSEAD și a urmat diverse studii în Tehnologie și Finanțe.

Referindu-se la aderarea sa la Comitetul Tehnologic MAIB, Vitalie Tataru a menționat:

”Este o provocare și onoare pentru mine să mă alătur Comitetului și să contribui la dezvoltarea parcursului complex, dar interesant al MAIB către o nouă eră digitală.

Acționând în echipă, contribuind cu diverse cunoștințe, abilități, impulsionând inovațiile, vom reuși să transformăm MAIB în una dintre cele mai avansate instituții financiare din țară și regiune”.

În același context, Amiran Sherozia a menționat:

„Sunt onorat să mă alătur Comitetului Tehnologic constituit în cadrul MAIB și să fiu parte a unei echipe de profesioniști pasionați de progres și digitalizare. Am toată convingerea că prin intermediul acestui Comitet vom impulsiona inovațiile și dezvoltările într-o eră digitală, contribuind la obținerea unor rezultate excelente în următorii ani. Abia aștept să contribui prin cunoștințele și experiența mea în domeniul fintech la creșterea spre noi înălțimi a capabilităților tehnologice ale MAIB”.

MAIB este cea mai mare bancă din Moldova, cu o cotă de piață de circa 30% din activele bancare ale țării și circa 35% din soldul creditelor. Banca deservește peste 20% din populația țării și este unul dintre cei mai mari angajatori din republică. Din anul 2018 cel mai mare acționar al băncii a devenit HEIM Partners Limited, o companie înregistrată în Marea Britanie, reprezentând consorțiul internațional de investitori format din Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare, Invalda INVL (un grup lider în gestionarea activelor în țările baltice) și Horizon Capital (un fond de investiții privat axat pe piețele emergente din Europa). 

P.

Realitatea Live

Declarații de presă după întrevederea președintelui Maia Sandu cu ministrul britanic pentru Vecinătatea Europeană, Wendy Morton
Grupul parlamentar ”PRO MOLDOVA” susține o conferință de presă
Prezentarea Ghidului pentru furnizorii de servicii media privind Codul Serviciilor Media Audiovizuale
Ședința Consiliului Audiovizualului, din 12 mai 2021
Ședința Comisiei Electorale Centrale, din 12 mai 2021
Deputatul ACUM PLATFORMA DA, Arina Spătaru, susține o conferință privind proiectul de lege privind întreținerea și protecția animalelor de companie
Conferință de presă cu privire la aderarea Partidului Popular Românesc (PPR) la proiectul Alianța pentru Unirea Românilor (AUR)
Conferința de presă „Judecătorii corupți susțin compania Braus Imobiliare S.R.L. în construcțiile ilegale de pe Mircea cel Bătrân 15, punând în pericol viața a peste 300 de familii”
Prezentarea Ratingului Politic pentru luna aprilie 2021, elaborat de compania Intellect Group
12 Mai 2021, 13:31
 // Categoria: Life // Autor:  Petru Cosoi
12 Mai 2021, 13:31 // Life //  Petru Cosoi

Producătorul de divinuri Aroma din Chișinău a lansat recent pe piață un produs unic: divinul Aroma XXO de 70 de ani, reprezentând cel mai vechi distilat disponibil în acest moment pe piața din Republica Moldova, scrie FINEWINE. 

În prezent, în Moldova există câteva exemplare de 50-55 de ani, mai rar de 60 de ani, iar cel de 70 de ani reprezintă o premieră. Este, într-adevăr, o istorie îmbuteliată, ce cuprinde epoci diferite, generații de tehnologi și experiență în arta distileriei și maturării produselor de înaltă calitate, scrie sursa citat.

Distilatul datează, conform fișelor tehnologice, din anii 1944 – 1946, fiind maturat în toată această perioadă, în beciurile combinatului Aroma, unul dintre cele mai vechi din Republica Moldova.

Cartela tehnologică reprezintă un secret al producerii și nu poate fi publicată, dar oricine este interesat, poate primi garanția autenticității produsului de 70 de ani. Este un singur butoi de stejar cu divinul septuagenar, a cărui valoare se ridică la o cifră cu mai multe zerouri.

Turnat în cristal de Bohemia, cu capsulă și etichetă gravată cu aur, cutie suvenir — 700 ml de aur pur! Fiecare sticlă din colecția limitată este formată manual.

Costă 51 750 de lei (circa 2 400 euro) și poate fi găsit în magazinele specializate ale companiei.

 
Israelul, atacat cu rachete lansate din Fâşia Gaza
Israelul, atacat cu rachete lansate din Fâşia Gaza
Locuitorii Capitalei se vaccinează împotriva COVID-19
Locuitorii Capitalei se vaccinează împotriva COVID-19
Nordul statului american Texas, lovit de tornade
Nordul statului american Texas, lovit de tornade
Sărbătoare la Milano! Fanii lui Inter nu au mai ţinut cont de pandemie
Sărbătoare la Milano! Fanii lui Inter nu au mai ţinut cont de pandemie
Forfotă la Piața Centrală, în ajunul sărbătorilor pascale
Forfotă la Piața Centrală, în ajunul sărbătorilor pascale
Decorațiunile de Paște au ajuns în Scuarul Catedralei
Decorațiunile de Paște au ajuns în Scuarul Catedralei
SUA au lansat cu succes un nou satelit spion – NROL-82
SUA au lansat cu succes un nou satelit spion – NROL-82
Spania: Replică din ciocolată a tabloului „Guernica”, de Pablo Picasso
Spania: Replică din ciocolată a tabloului „Guernica”, de Pablo Picasso
Havuzul din Grădina Publică „Ștefan cel Mare”, în reparație
Havuzul din Grădina Publică „Ștefan cel Mare”, în reparație