Curs valutar
 • EUR
  19.1338
  0%
 • USD
  18.1553
  0%
 • RUB
  0.1871
  0%
 • RON
  3.8458
  0%
 • UAH
  0.4916
  0%

În cadrul MAIB se constituie un Comitet Tehnologic

05 Mart. 2021, 11:08
 // Categoria: Economie // Autor:  Realitatea.md
05 Mart. 2021, 11:08 // Economie //  Realitatea.md

Moldova Agroindbank anunță despre înființarea unui Comitet Tehnologic, al cărui scop este să sprijine și să impulsioneze dezvoltarea tehnologică a MAIB, pentru a oferi plus de avantaje clienților săi. Comitetul va avea rol consultativ și va asista banca în:

 • dezvoltarea și supravegherea implementării strategiei tehnologice și alinierea acesteia la strategia de afaceri;
 • acordarea sprijinului necesar pentru îmbunătățirea capacităților tehnologice, a structurii organizației și proceselor;
 • îmbunătățirea securității în IT;
 • dezvoltarea și implementarea arhitecturii tehnologice țintă a băncii;
 • acordarea sprijinului în managementul inovației în MAIB.

Comitetul Tehnologic reunește efortul comun al membrilor externi și interni pentru a adapta experiența locală și internațională la ambițiile băncii și nevoile clienților. Astfel, din Comitet vor face parte atât membri ai Executivului MAIB, cât și profesioniști din extern – Vitalie Tataru și Amiran Sherozia.

Vitalie Tataru are o vastă experiență profesională în domeniu, activând în calitate de CIO/ CTO/ VP în mai multe instituții financiare, inclusiv în Tinkoff Bank, BNP Paribas Personal Finance/ Cetelem Bank, Binbank, Finstar și Alfa Bank, iar pe parcursul activității a înființat câteva bănci digitale. Vitalie deține MBA și MIT Fintech.

Amiran Sherozia este un profesionist cu experiență bogată în domeniul finanțelor și tehnologiei, activând în calitate de CIO/ VP la TBC Bank, Bank of Georgia și HSBC Georgia. Deține experiență valoroasă în gestionarea unui portofoliu de companii digitale, inclusiv în lansarea de platforme digitale, în efectuarea de achiziții și restructurări. În ultimii ani a construit mai multe ecosisteme și fintech-uri. Este absolvent MBA la INSEAD și a urmat diverse studii în Tehnologie și Finanțe.

Referindu-se la aderarea sa la Comitetul Tehnologic MAIB, Vitalie Tataru a menționat:

”Este o provocare și onoare pentru mine să mă alătur Comitetului și să contribui la dezvoltarea parcursului complex, dar interesant al MAIB către o nouă eră digitală.

Acționând în echipă, contribuind cu diverse cunoștințe, abilități, impulsionând inovațiile, vom reuși să transformăm MAIB în una dintre cele mai avansate instituții financiare din țară și regiune”.

În același context, Amiran Sherozia a menționat:

„Sunt onorat să mă alătur Comitetului Tehnologic constituit în cadrul MAIB și să fiu parte a unei echipe de profesioniști pasionați de progres și digitalizare. Am toată convingerea că prin intermediul acestui Comitet vom impulsiona inovațiile și dezvoltările într-o eră digitală, contribuind la obținerea unor rezultate excelente în următorii ani. Abia aștept să contribui prin cunoștințele și experiența mea în domeniul fintech la creșterea spre noi înălțimi a capabilităților tehnologice ale MAIB”.

MAIB este cea mai mare bancă din Moldova, cu o cotă de piață de circa 30% din activele bancare ale țării și circa 35% din soldul creditelor. Banca deservește peste 20% din populația țării și este unul dintre cei mai mari angajatori din republică. Din anul 2018 cel mai mare acționar al băncii a devenit HEIM Partners Limited, o companie înregistrată în Marea Britanie, reprezentând consorțiul internațional de investitori format din Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare, Invalda INVL (un grup lider în gestionarea activelor în țările baltice) și Horizon Capital (un fond de investiții privat axat pe piețele emergente din Europa). 

P.

Realitatea Live

30 Sept. 2023, 12:34
 // Categoria: Actualitate // Autor:  Realitatea.md
30 Sept. 2023, 12:34 // Actualitate //  Realitatea.md

Primăria Municipiului Chișinău informează că luni, 02 octombrie 2023, ora 07:30-16:00, va fi suspendat parțial traficul rutier pe str. Armenească, în perimetrul bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt – str. Alexandru cel Bun şi pe str. Mitropolit Varlaam, tronsonul str. Bulgară-str. Armenească.

Măsura este luată în legătură cu necesitatea executării lucrărilor silvotehnice de curățare, toaletare și egalaj al arborilor bolnavi și avariați pe străzile menționate.

Conducătorii auto care traversează cartierele unde este anunțată suspendare de trafic rutier sunt îndemnaţi să ocolească zona respectivă.

Primăria Municipiului Chișinău vine cu scuzele de rigoare către cetățenii urbei pentru incomoditățile create.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

 
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală