Curs valutar
 • EUR
  20.7452
  0%
 • USD
  17.7044
  0%
 • RUB
  0.2434
  0%
 • RON
  4.1909
  0%
 • UAH
  0.6661
  0%

Instagram în limba ta: Dacă urmărești vedete internaționale, asta e schimbarea pe care ți-ai dorit-o

23 Iul. 2021, 21:18
 // Categoria: Sci-tech // Autor:  Valentina Buză
23 Iul. 2021, 21:18 // Sci-tech //  Valentina Buză

Instagram este o platformă foarte populară, având la nivel mondial peste 1 miliard de utilizatori. Acest lucru arată că de multe ori, urmărim persoane din alte țări, ale căror limbi nu le știm, astfel că ne este greu să înțelegem anumite mesaje. Instagram vine însă cu schimbarea mult așteptată pentru utilizatorii care întâmpină o astfel de situație.

Șansele sunt foarte mari să vedem stories care nu sunt în engleză sau într-una din limbile de circulație internațională. Acest lucru ne-ar putea determina să nu înțelegem mesajul unui artist sau al unei persoane importante de interes pentru noi. Până aum, ceea ce trebuia să facem era să ieșim din aplicație și să încercăm să traducem „ce a vrut să spună autorul”.

Acum însă, nu mai este necesar acest lucru. De ce? Pentru că Instagram a introdus o nouă funcție care va traduce orice text străin și pe care îl vei putea vedea în Stories. Această nouă caracteristică este lansată la nivel global, astfel că toți acești peste 1 miliard de abonați se pot bucura de noua funcție.

Cum funcționează schimbarea din cadrul Instagram

Poate te întrebi cum anume funcționeză noua opțiune din cadrul uneia dintre aplicațiile tale favorite. Ei bine, când aplicația detectează că vizualizezi o poveste într-o altă limbă, îți va afișa mesajul „Vedeți traducerea”, în partea din stânga sus a aplicației. Tot ceea ce va trebui să faci este să atingi bannerul respectiv pentru a vedea textul în limba maternă.

Odată cu lansarea aceste opțiuni, funcția poate traduce textul în peste 90 de limbi deși, momentan, aceasta nu poate funcționa la fel și cu audio. Inevitabil, asta înseamnă că sunt șanse să existe povești pe care să nu le înțelegi, atunci când cel pe care îl urmărești transmite un mesaj pe cale verbală.

Totuși, este un pas spre a face Instagram cât mai interesant și totodată de ajutor pentru utilizatorii săi. Oamenii pot profita, de asemenea, de funcția de subtitrare automată adăugată recent de Instagram pentru a depăși limita de traducere actuală.

Realitatea Live

25 Sept. 2021, 16:21
 // Categoria: Societate // Autor:  Realitatea.md
25 Sept. 2021, 16:21 // Societate //  Realitatea.md

O masă cu flori pentru decor de nuntă a luat foc într-un restaurant cunoscut dintr-o suburbie a capitalei. Secvența video cu incidentul a fost făcută publică de bloggerul Eugen Luchianiuc, care susține că totul ar fi avut loc „recent”. Mai mult, potrivit acestuia, este vorba despre Grand Elysee. Informația însă nu este una confirmată.

Din imaginile video, se înțelege că este vorba despre o nuntă într-un local. Mirii dansează, iar pe fondal sunt artificii.

La un moment dat, cel mai probabil din cauza artificiilor, a luat foc o masă cu flori de decor care se afla în preajmă. În aceleași imagini video, se vede cum unul din angajații localului încearcă să stingă flăcările.

În filmarea publicată de Eugen Luchianiuc pe fondal a fost montat un alt video în care vorbește Sergiu Postică despre care se știe că este administratorul restaurantului Grand Elysee. Acesta spune că, de fapt, în incinta restaurantului nu permite artificiile.

Realitatea.md reiterează că informația cu privire la unde anume a avut loc incidentul nu este confirmată.

 
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române