Curs valutar
 • EUR
  21.2684
  -0.0221%
 • USD
  17.8869
  0.0453%
 • RUB
  0.2454
  0.1222%
 • RON
  4.3249
  0.0301%
 • UAH
  0.6663
  -0.015%

Jocul cui îl face CEC? Se refuză examinarea unui proiect privind transportarea organizată a transnistrenilor la vot

06 Iul. 2021, 10:13
 // Categoria: Politica // Autor:  Petru Beregoi
06 Iul. 2021, 10:13 // Politica //  Petru Beregoi

Membrii Comisiei Electorale Centrale (CEC) nu au putut să introducă nici astăzi pe ordinea de zi a ședinței subiectul unui proiect de hotărâre, înaintat de Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) prin care s-ar reglementa transportarea ilegală, organizată a alegătorilor din regiunea transnistreală la secțiile de votare deschise pe teritoriul controlat de autoritățile de la Chișinău, pentru a-și exercita dreptul la vot.  

În debutul ședinței CEC de astăzi, reprezentantul PAS cu drept consultativ în cadrul Comisiei a solicitat ca subiectul respectiv să fie inclus în ordinea de zi, însă nu a întrunit numărul necesar de voturi, deși proiectul de hotărâre a fost depus la CEC încă pe 29 iunie.

Deputatul PAS, Sergiu Litvinenco, îl acuză pe membrul CEC, socialistul Maxim Lebedinschi, care este și secretar al Comisiei că ar fi cel care, pentru a doua oară, în mod arbitrar „organizează” ca acest subiect să nu fie introdus pe ordinea de zi.

„Omul lui Dodon, Maxim Lebedinschi, continuă mizeriile. Astăzi pentru a doua oară CEC nu a introdus în agendă sesizarea și proiectul de hotărâre înaintat de PAS care ar reglementa transportarea alegătorilor din regiunea transnistreană în ziua de 11 iulie. Un proiect similar cu cel adoptat de CEC pentru alegerile prezidențiale. Fără nicio explicație și deși de la depunerea sesizării PAS a trecut mai mult de o săptămână, proiectul nu a întrunit numărul necesar de voturi nici astăzi. Doar că de data asta încearcă s-o facă pe șmecherii – nu vin la ședință unul câte unul, respectiv nu se acumulează numărul necesar de voturi pentru introducere în agendă și, ulterior, pentru votare (sunt necesare 5 voturi)”, acuză deputatul PAS.

Astfel, Litvinenco spune că, în lipsa unei hotărâri, adoptată de CEC, „Dodon ar avea liber la cumpărarea masivă a voturilor din regiunea transnistreană”.

Sergiu Litvinenco afirmă că, mai multe vor fi oferite de Olesea Stamate într-o conferință de presă, la 14:00.

Realitatea Live

03 Aug. 2021, 10:34
 // Categoria: În Lume // Autor:  Realitatea.md
03 Aug. 2021, 10:34 // În Lume //  Realitatea.md

Liderul nord-coreean Kim Jong-un nu are probleme grave de sănătate, potrivit serviciilor de informații sud-coreene. Acest lucru a fost raportat de agenția Renhap cu referire la deputații parlamentului sud-coreean.

Anterior, Televiziunea Centrală a RPDC a arătat imagini din discursul lui Kim Jong-un la un seminar pentru comandanți și lucrători de partid din Armata Populară Coreeană. Imaginile arătau că liderul nord-coreean avea o o bandă pe ceafă. În acest sens, mass-media a răspândit speculații cu privire la starea de sănătate a politicianului.

Șeful sud-coreean de informații Park Chi Won a negat zvonurile despre boala lui Kim Jong-un. El a dezvăluit informații că banda a fost îndepărtată după câteva zile, iar în locul său politicianul nu avea cicatrici.

Judecând după mersul ușor și filmările în care se înclină profund atunci când salută, nu există semne de probleme de sănătate, îl citează presa pe șeful serviciului de informații.

La începutul lunii iunie, slăbirea dramatică a lui Kim Jong-un a declanșat zvonuri despre boala sa. Scăderea ponderii liderului țării a fost chiar menționată oficial de către mass-media de stat din RPDC. În același timp, unii experți au sugerat că tranziția unui politician către un stil de viață mai sănătos ar putea sta în spatele pierderii bruște de greutate.

 
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate