Curs valutar
 • EUR
  21.1695
  -0.3873%
 • USD
  17.8563
  -0.1254%
 • RUB
  0.2450
  -0.2041%
 • RON
  4.3040
  -0.3927%
 • UAH
  0.6631
  -0.5127%

VIDEO Numărătoarea inversă a început! Doar 3 zile până la alegerile parlamentare anticipate! „Contăm, deci votăm!”

08 Iul. 2021, 10:10
 // Categoria: Alegeri // Autor:  Mădălina Sorokovsky
08 Iul. 2021, 10:10 // Alegeri //  Mădălina Sorokovsky

Voința poporului constituie baza puterii în stat. Prin urmare, această voință se exprimă prin alegeri libere. Pe 11 iulie VOTĂM cu toții la alegerile parlamentare anticipate, întrucât votul fiecăruia contează.

Între timp, am selectat câteva spoturi electorale realizate în anii trecuți, însă, mesajul și îndemnul cărora, este actual și pentru alegerile care vor avea loc peste 3 zile.

Regretatul regizor și scenarist, Viorel Mardare, a realizat o selecție de spoturi publicitare și filmulețe care mereu vor rămâne în istorie.

„Mai ai timp. Vino și alege viitorul”

În contextul în care numărătoarea inversă a început, iar alegerile parlamentare anticipate sunt tot mai aproape, am selectat spoturile electorale de mai jos, care, au fost realizate în același scop, de a îndemna cetățenii să participe la vot. 

* Amintim că, deoarece Parlamentul ales la 29 iulie 2009 a fost dizolvat, pe motiv că nu a reuşit alegerea Preşedintelui Republicii Moldova, la 28 noiembrie 2010 în Republica Moldova au avut loc alegeri parlamentare (anticipate), în cadrul cărora a fost aleasă noua componenţă a Parlamentului. La scrutin au participat 40 concurenţi electorali (la finele campaniei au rămas 39 concurenţi). Rata de participare a constituit 63.37%, iar mandatele de deputat au fost distribuite în felul următor: PCRM — 42 mandate, PLDM — 32, PDM — 15 şi PL — 12. 

„Contăm, deci votăm!”

Menționăm că, CEC îndeamnă alegătorii să meargă la alegeri în ziua de 11 iulie curent, pentru a-și îndeplini dreptul stipulat în Constituția Republicii Moldova, dar totodată obligația pe care o are de a alege, de a-i reprezenta drepturile legale în forul legislativ.

Realitatea Live

05 Aug. 2021, 16:57
 // Categoria: Politica // Autor:  Petru Beregoi
05 Aug. 2021, 16:57 // Politica //  Petru Beregoi

Liderul Partidului Acasă Construim Europa (PACE), Gheorghe Cavcaliuc, care este fugar, pentru că a refuzat să se prezinte la Procuratura Sîngerei, ca să fie audiat în dosarul „Verde de briliant”, declară că un post privat de televiziune ar pregăti un nou atac mediatic asupra sa și îi dă dreptate președintei Maia Sandu, a afirmat că „falsurile mediatice sunt un pericol pentru orice societate”.

„Mincinosul Dumitru de la Jurnal TV mi-a scris astăzi că mai are capturi de imagini cu pretinse convorbiri dintre mine și nu mai știu cine. Bănuiesc, că este o continuare a comenzii politice, presupun că plătită generos cu zeci de mii de euro nedeclarați, de către oponenții mei politici. Anterior am arătat și prevenit cum pot fi fabriciate astfel de falsuri pentru a mă ponegri”, a scris Cavcaliuc pe Facebook.

Liderul PACE a venit și cu un mesaj către „Dumitru de la Jurnal TV” pe care-l acuză că ar face acest lucru pentru „bani”.

„La încercarea de astăzi de a sluji politicienii, călcând în picioare orice normă deontologică, presupun că doar pentru bani criminali, pe care evident că nu-i va declara, răspunsul meu pentru mercenarul care se acoperă cu denumirea de jurnalist este următorul: Ne-am obișnuit că mulți dintre cei care pretind a fi jurnaliști sunt, de fapt, marionete fără scrupule și responsabilitate. Nu au un pic de bun simț și cei 7 ani de acasă, obișnuiți să producă falsuri pe bandă rulantă și să mintă cu nerușinare oamenii, doar ca să le facă pe plac stăpânilor care le aruncă oase. Vă atenționez că pentru fiecare fals inventat și tirajat de voi, veți răspunde în instanță, conform legii”, i se adresează politicianul jurnalistului.

Totodată, Cavcaliuc îi dă dreptate șefei statului, care prin intermediul purtătoarei de cuvânt a Președinției, Sorina Ștefârța, a venit cu o reacție la solicitarea Realitatea.md la videoul fals pe care-l pregătea omul de afaceri, Veaceslav Platon să-l publice cu câteva zile înainte de alegerile parlamentare pentru a o denigra pe Maia Sandu, unde aceasta apare la o presupusă masă cu Ilan Șor, ultimul dându-i un plic. Președinția a condamnat acest video fake.

„Îi dau dreptate doamnei Președinte Maia Sandu, care a spus că „falsurile mediatice sunt un pericol pentru orice societate – mai ales pentru o societate care se vrea liberă și democratică – și este nevoie de implicarea statului, inclusiv prin reglementări de ordin legislativ”. Sper că aceste modificări vor fi făcute cât mai repede, iar televiziunile de manipulare obraznică și mercenarii ipocriți care se dau drept jurnaliști, ponegrind cu bună știință oamenii, fără să le fie frică de răspundere, să fie pedepsiți dur, conform legii”, conchide liderul PACE.

Amintim că, Gheorghe Cavcaliuc a fugit din țară și refuză să se prezinte la audierile de la Procuratură, pentru faptul că procurorul pe cazul „Verde de briliant” ar fi în conflict de interese cu acesta, iar acum acesta ar dori să se răzbune pe el.

Reacție de la Președinție pe cazul videoului fake, pregătit de Platon: Falsurile mediatice sunt un pericol

 
Primul pian stradal la Chișinău: oricine poate cânta la instrument
Primul pian stradal la Chișinău: oricine poate cânta la instrument
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată