Curs valutar
 • EUR
  20.7452
  0%
 • USD
  17.7044
  0%
 • RUB
  0.2434
  0%
 • RON
  4.1909
  0%
 • UAH
  0.6661
  0%

Josan, care a ajuns în gura scandalului, s-a întors de la Tokyo. Ce explicații a dat? „Nu am fost expulzat de la JO”

04 Aug. 2021, 13:36
 // Categoria: Sport // Autor:  Realitatea.md
04 Aug. 2021, 13:36 // Sport //  Realitatea.md

Cornel Josan, care a ajuns în gura scandalului, precum că ar fi încălcat anumite reguli la Jocurile Olimpice (JO) de la Tokyo, Japonia, are revenit acasă și a publicat o postare pe contul său de Facebook. În esență, explicațiile pe care le-a enumerat nu se deosebesc prea mult de cele din comunicatul de presă al Comitetului Național Olimpic și Sportiv din Republica Moldova (CNOS). „Pentru mine a fost o onoare să pot transmite o parte din emoțiile uriașe pe care le trăiesc sportivii noștri la Jocurile Olimpice. Unicul lucru pe care îl regret, este că nu sunt alături de ei în ultimele zile de competiții olimpice. Dar inima mea este acolo și îi susține cu toată puterea”, a subliniat acesta.

Potrivit postării, Cornel Josan a plecat la Jocurile Olimpice pe data de 22 iulie în calitate de jurnalist sportiv, acreditat în categoria EP, fotograf. Paralel cu acreditarea de fotojurnalist, am fost desemnat de CNOS în calitate de Covid liaison officer, responsabil pentru jurnaliștii sportivi.

„În calitate de jurnalist sportiv am fost cazat împreună alți 3 jurnaliști acreditați la Jocurile Olimpice în afara Satului Olimpic fără drept de acces în Satul Olimpic. De aceea, eu nu am făcut parte din Delegația olimpică oficială a Republcii Moldova, așa cum se vehiculează. Respectiv, prezența mea la Jocurile Olimpice nu cade sub incidența Olympic Family Playbook, dar PressBook. Astfel, din punct de vedere tehnic, eu nu am încălcat regulile stipulate în PressBook. Mai mult ca atât, hotelul în care eram cazat nu dispunea de restaurant și eram nevoit să îmi procur alimente din exterior”. Cât despre „ Covid liaison officer”, „vă informez că această funcție este administrativă și nu necesită studii medicale. Responsabilitatea mea a constat în faptul că am asigurat pregătirea unor Planuri speciale, în baza unor aplicații specifice, care furnizau informații detaliate despre fiecare juranlist sportiv moldovean pentru a asigura confirmarea dreptului de a intra în Japonia din partea Guvernului Japoniei și Comitetului Organizatoric al Jocurilor Olimpice. M-am achitat cu succes cu această misiune”.

Totodată, a ținut să menționeze că nu a fost expulzat de la Jocurile Olimpice. „Nu există nici o decizie a CIO sau a Comitetului Organizatoric cu privire la expulzarea mea. Eu am fost rechemat de către CNOS exclusiv în urma informațiilor publicate de portalul insidethegames.biz , dar amplificate de unii jurnaliști locali cu exces de zel și detalii false, precum că aș fi fost reținut, izolat sau expulzat de poliția niponă.

Mai mult, Cornel Josan l-a citat pe poetul Grigore Vieru. „În acest context, are mare dreptate poetul Grigore Vieru: “Doi mari vrăjmași are românul: mila pentru străini și ura pentru ai lui”, atașând comunicatul de presă al CNOS.

Realitatea Live

25 Sept. 2021, 17:56
 // Categoria: Life // Autor:  Realitatea.md
25 Sept. 2021, 17:56 // Life //  Realitatea.md

Alex Trif are 19 ani și e în top 10, în România, ca număr de urmăritori pe TikTok. A absolvit de curând liceul și a fost admis la ASE, la Facultatea de Cibernetică, Statistică și Informatică Economică. Pasiunea lui cea mare o reprezintă rețelele de socializare, acolo se bucură de notorietate. Într-un interviu, tânărul a spus care crede el că e rețeta succesului în mediul online, dar a avut un mesaj și pentru politicieni.

Aproape un milion de fani are pe TikTok, iar pe Instagram are peste 35.000 de urmăritori. Nu trece zi în care să nu posteze o fotografie, un video sau un story pe rețelele de socializare. Dincolo de viața în online, Alex Trif începe facultatea în octombrie. E entuziasmat și mândru de tot ce a reușit până acum. „Complicele” și susținătorul lui e chiar mama lui, profesoară, pasionată și ea de rețelele de socializare.

Ești în top 10 în România că număr de urmăritori pe TikTok. Cum ai reușit? Cum a pornit totul?

Alex Trif: Aș putea spune că am prins valul încă de la începutul TikTok-ului în România. Eu eram deja pe Musical.ly, iar continuarea pe TikTok a venit natural. Mi-am făcut cont, am început să postez, mi s-a părut interesant că vin persoane necunoscute să îmi vadă conținutul și am ținut-o tot așa. Nu m-am oprit.

Deși a pornit ca o joacă, am făcut și eu la fel ca toți adolescenții, mi-am creat un cont pe o platformă de socializare. Dar am văzut oportunitatea aplicației și mi-am găsit domeniul de interes.

Citești site-urile de presă? Ce părere ai despre contextul politic actual?

Alex Trif: Recunosc că mă informez tot din social media. Văd titlurile, intru să citesc mai mult pe linkurile care mă interesează. Sincer, mă simt prea tânăr pentru politică. E prea serioasă pentru un băiat de 19 ani. – Nu crezi că tinerii ar trebui să se implice mai mult în politică? – Ba da, de ce nu? Dar cred că nu e pentru toți lumea politică. Trebuie să ai tragere, să vrei să faci asta, de fapt, la fel ca în orice alt domeniu trebuie să faci cu drag orice activitate.

Să-și facă conturi pe TikTok, dacă vor că mesajul lor să ajungă la un public tânăr.

 
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române