Curs valutar
 • EUR
  21.2647
  -0.174%
 • USD
  18.0769
  0.0725%
 • RUB
  0.2457
  0.407%
 • RON
  4.3206
  -0.1366%
 • UAH
  0.6685
  0.5834%

L-au convins să rămână. Filip a încercat să-și dea demisia după alegeri, însă a fost oprit de colegi, inclusiv Diacov

22 Iul. 2021, 20:42
 // Categoria: Politica // Autor:  Petru Beregoi
22 Iul. 2021, 20:42 // Politica //  Petru Beregoi

Liderul Partidului Democrat din Moldova, Pavel Filip intenționează să demisioneze din funcția de președinte al formațiunii. Anunțul a fost făcut chiar de către Filip în această seară, în cadrul unei emisiuni televizate.

Potrivit lui Pavel Filip, după alegeri, a doua zi a convocat Biroul executiv lărgit la care au participat și unii președinți de organizații teritoriale cărora le-a spus că își asumă rezultatul scrutinului și le-a propus să organizeze în aceeași săptămână Consiliului Politic Național ca să se solicite organizarea Congresului extraordinar în toamna anului curent, unde își va da demisia.

După propunerea lui Filip, membrii Biroului nu au susținut propunerea acestuia și au declarat că „se vor simți abandonați a doua oară”, însă nu trebuie luate decizii pripite, ci analizate rezultatele la rece și abia pe urmă să se decidă asupra lucrurilor ce urmează să fie intreprinse în viitor.

Liderul PDM afirmă că a luat această decizie și a făcut-o public pentru a oferi posibilitatea candidaților să se pregătească ca să preia conducerea, să elaboreze strategiile necesare, pentru a da un nou suflu partidului.

„Ca să fie foarte clar, Filip nu se ține de fotoliu. Cred că acum nu se va face coadă la șefia Partidului Democrat. Consider că este foarte corect ca să decidem împreună cu toți colegii în privința elaborării unei foi de parcurs a partidului”, a spus Filip.

Liderul Democraților a precizat că în prezent merge prin teritoriu și discută cu președinții și membrii partidului, în august vor lua o pauză de vacanță, iar în luna septembrie vor reveni și vor decide asupra parcursului partidului, întrucât acum nu a fost susținută ideea sa de a-și da demisia „în grabă”.

 

Realitatea Live

25 Iul. 2021, 21:38
 // Categoria: Societate // Autor:  Realitatea.md
25 Iul. 2021, 21:38 // Societate //  Realitatea.md

Politicianul Oazu Nantoi ar fi suferit un accident cu parașuta în Bulgaria. Cel puțin această informație a făcut-o publică pe Facebook jurnalistul Petru Clej duminică, 25 iulie curent, pe la ora 17:00. Ulterior, pe surse s-a tot confirmat zvonul, ca într-un final să se afle că acesta va fi adus la Chișinău cu un echipaj SMURD.

„Oazu Nantoi a avut un accident de parașutism în Bulgaria și este transportat de SMURD la Chișinău în stare destul de gravă”, a scris Petru Clej.

Reprezentanți din cadrul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU) au putut doar să ne confirme că, într-adevăr, noaptea urmează să fie asigurat transportatea unui cetățean al Republicii Moldova din Bulgaria spre Chișinău.

Anul trecut, Oazu Nantoi a stabilit propriul record. A făcut cel de-al 2000-lea salt cu parașuta. În timp ce făcea studii la Politehnică, a fost selecționat în echipa Moldovei la parașutism. După o întrerupere de 31 de ani, în 2004, a reluat săriturile cu parașuta.

 
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid