Curs valutar
 • EUR
  20.0616
  0%
 • USD
  17.3513
  0%
 • RUB
  0.2415
  0%
 • RON
  4.0528
  0%
 • UAH
  0.6587
  0%

L-au convins să rămână. Filip a încercat să-și dea demisia după alegeri, însă a fost oprit de colegi, inclusiv Diacov

22 Iul. 2021, 20:42
 // Categoria: Politica // Autor:  Petru Beregoi
22 Iul. 2021, 20:42 // Politica //  Petru Beregoi

Liderul Partidului Democrat din Moldova, Pavel Filip intenționează să demisioneze din funcția de președinte al formațiunii. Anunțul a fost făcut chiar de către Filip în această seară, în cadrul unei emisiuni televizate.

Potrivit lui Pavel Filip, după alegeri, a doua zi a convocat Biroul executiv lărgit la care au participat și unii președinți de organizații teritoriale cărora le-a spus că își asumă rezultatul scrutinului și le-a propus să organizeze în aceeași săptămână Consiliului Politic Național ca să se solicite organizarea Congresului extraordinar în toamna anului curent, unde își va da demisia.

După propunerea lui Filip, membrii Biroului nu au susținut propunerea acestuia și au declarat că „se vor simți abandonați a doua oară”, însă nu trebuie luate decizii pripite, ci analizate rezultatele la rece și abia pe urmă să se decidă asupra lucrurilor ce urmează să fie intreprinse în viitor.

Liderul PDM afirmă că a luat această decizie și a făcut-o public pentru a oferi posibilitatea candidaților să se pregătească ca să preia conducerea, să elaboreze strategiile necesare, pentru a da un nou suflu partidului.

„Ca să fie foarte clar, Filip nu se ține de fotoliu. Cred că acum nu se va face coadă la șefia Partidului Democrat. Consider că este foarte corect ca să decidem împreună cu toți colegii în privința elaborării unei foi de parcurs a partidului”, a spus Filip.

Liderul Democraților a precizat că în prezent merge prin teritoriu și discută cu președinții și membrii partidului, în august vor lua o pauză de vacanță, iar în luna septembrie vor reveni și vor decide asupra parcursului partidului, întrucât acum nu a fost susținută ideea sa de a-și da demisia „în grabă”.

 

Realitatea Live

17 Oct. 2021, 09:28
 // Categoria: Societate // Autor:  Valentina Buză
17 Oct. 2021, 09:28 // Societate //  Valentina Buză

Sfârșit tragic pentru o minoră în vârstă de 4 anișori. Acesta a decedat urmare a vătămărilor corporale pe care le-a primit în timpul unui impact violent care s-a produs la Ungheni. Mai exact, accidentul a avut loc aseară în jurul orei 22:10 pe traseul național R-1 Ungheni-Chișinău, la intrare în satul Pîrlița, raionul Ungheni.

Potrivit informațiilor, poliția a intervenit imediat la fața locului pentru a documenta cazul.

„S-a stabilit că aproximativ la orele 22:10, un bărbat de 34 ani din raionul Ungheni, conducând automobilul de model „BMW 520” pe traseul național R-1 Ungheni – Chișinău, în direcția municipiului Chișinău, la intrare în satul Pîrlița a efectuat o manevră de depășire fără a se asigura. Astfel, a ieșit pe contrasens și s-a tamponat frontal cu automobilul de model „TOYOTA Corola” condus un bărbat de 43 ani din raionul Ungheni, care se deplasa regulamentar din sens opus, avându-i ca pasageri pe soția de 36 ani și trei minori de 8, 4 si 2 ani”, spune poliția.

În rezultatul accidentului rutier, atât șoferii cât și pasagerii automobilului „TOYOTA Corola” s-au ales cu diverse vătămări corporale, fiind transportați în stare gravă la Spitalul raional Ungheni.

Din păcate, din cauza vătămărilor corporale grave, minora de 4 ani a decedat.

Ambii șoferi au fost supuși testului alcoolscopic DRAGER, și s-a constatat un rezultat de 0,00 mg/l în aerul expirat.

La moment pe cazul dat a fost pornit un proces penal.

 
Expoziția “Portretele Femeilor Puternice”, în centrul Capitalei
Expoziția “Portretele Femeilor Puternice”, în centrul Capitalei
Zeci de arbori, sădiţi pe „Aleea Liceenilor 2021” din Chişinău
Zeci de arbori, sădiţi pe „Aleea Liceenilor 2021” din Chişinău
10 laboratoare renovate au fost inaugurate la UTM, datorită unei investiții în valoare de două milioane de euro
10 laboratoare renovate au fost inaugurate la UTM, datorită unei investiții în valoare de două milioane de euro
Expoziția „Tătarii lituanieni în documentele de arhivă”
Expoziția „Tătarii lituanieni în documentele de arhivă”
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie