Curs valutar
 • EUR
  21.1277
  -0.1978%
 • USD
  17.8354
  -0.1172%
 • RUB
  0.2439
  -0.451%
 • RON
  4.2972
  -0.1582%
 • UAH
  0.6619
  -0.1813%

Pavel Filip despre bilanțul campaniei electorale: PDM are o echipă pregătită pentru ca să aducă în țară dezvoltare

09 Iul. 2021, 13:26
 // Categoria: Alegeri // Autor:  Mădălina Sorokovsky
09 Iul. 2021, 13:26 // Alegeri //  Mădălina Sorokovsky

Președintele Partidului Democrat din Moldova, Pavel Filip, a prezentat astăzi totalurile campaniei electorale, constatând că, deși toți concurenții electorali au fost îndemnați să facă o campanie a programelor electorale și a ideilor, dar nu a declarațiilor, acest lucru nu s-a întâmplat. 

„Din păcate, nu s-a discutat despre politici, viziuni și dezvoltare, ci au fost tradiționalele replici și acuzații”, a menționat liderul PDM. 

Potrivit declarațiilor lui Pavel Filip, majoritatea concurenților electorali s-au lansat cu acuzații și critici unii împotriva altora. 

„Unii și-au construit campania împotriva așa numitei implicări din exterior, iar alții – împotriva hoților și bandiților. Unii au fost împotriva rușilor, alții – împotriva unioniștilor. Majoritatea partidelor sunt împotriva cuiva”, menționează președintele PDM. 

Totodată, liderul democraților a ținut să menționeze lucrurile care i-ar deosebi pe membrii Partidului Democrat din Moldova, față de alți candidați care aspiră la fotoliul de deputat. 

„Partidul Democrat din Moldova  a fost singurul partid care a făcut așa cum a promis o altfel de campanie. Suntem un partid cu experiență, cu structuri puternice în teritoriu și cu oameni serioși. Noi nu am atacat pe nimeni, am vorbit despre ceea ce am făcut noi și ceea ce vrem să facem”,  a spus liderul democrat.

De asemenea, Pavel Filip vorbește cu certitudine despre faptul că echipa PDM ar realiza toate planurile propuse.

„Partidul Democrat are cea mai puternică, cea mai bine pregătită, cea mai serioasă și cea mai competentă echipă. Pentru noi toți Faptele vorbesc. Sunt oameni care au în spatele lor realizări concrete, oameni gospodari care au făcut ordine în localitățile lor, profesioniști care au pornit schimbări în toată țara, oameni de nădejde, oameni serioși și bine pregătiți: Oamenii faptelor” a accentuat președintele partidului.

În aceeași ordine de idei, Pavel Filip s-a adresat tuturor celor care în perioada guvernului Partidului Democrat „au simțit efectele reformelor și proiectelor lansate de PDM”.

„Profesori, medici, educatori, directori de case de cultură, poștași, care s-au bucurat de majorări de salarii, 800 de mii de pensionari care au primit pensii mai mari și ajutoare de sărbători, oameni de afaceri care au simțit că statul le este partener, 6000 de tineri care și-au cumpărat mai ușor Prima Casă, 80 de mii de oameni care au fost examinați gratuit în cadrul programului Un doctor pentru tine, 3000 de mămici care au primit cutii pentru nou-născuți, mii de oameni care merg pe Drumuri Bune, au apă și canalizare și iluminat stradal”, a enumerat liderul PDM. 

Realitatea.md amintește că, până la alegerile parlamentare anticipate au mai rămas DOUĂ zile.

Realitatea Live

05 Aug. 2021, 22:26
 // Categoria: Sport // Autor:  Cristina Vlah
05 Aug. 2021, 22:26 // Sport //  Cristina Vlah

Marele jucător de fotbal, Leonel Messi pleacă de la Barcelona. Ajuns la Academia clubului catalan pe când avea doar 13 ani, Leo a scris istorie pe „Camp Nou“ şi părea că îşi va încheia cariera aici. Brusc însă, după o răsturnare incredibilă de situaţie, acordul ce părea o formalitate a căzut definitiv, scrie Adevărul.ro.

Potrivit sursei, faptul că Leo Messi pleacă de la Barcelona a devenit ştirea serii, care a căzut ca o „bombă“ în presa internaţională. Inclusiv Barcelona a confirmat această informaţie pe pagina ei oficială.

Şocul a fost cu atât mai, cu cât, astăzi la prânz, rămânerea lui Messi la Barcelona părea ca şi rezolvată. Totul fusese stabilit: de la durata contractului până la clauzele de reziliere, dar şi salariul sud-americanului de 34 de ani.

Ce s-a întâmplat, în decurs de doar câteva ore, de situaţia s-a schimbat complet?  Catalanii dau vina pe La Liga

Potrivit noului contract, Messi urma să câştige 24 de milioane de euro pe sezon. Asta după ce, pentru a ajuta clubul într-o moment delicat din punct de vedere financiar, acceptase o reducere salarială de 50%, din ce scrie presa internaţională.

Doar că, din ce susţin acum surse din cadrul clubului catalan, nici noul salariu, cel redus, n-a putut fi trecut în contract! Motivul? Plafonul salarial impus de Liga Spaniolă de Fotbal. Care tocmai a împrumutat toate cele 20 de grupări din prima divizie, pentru a le scoate din impasul financiar în care au intrat din cauza pandemiei. Totuşi, banii au fost daţi cu anumite condiţii: de pildă 70% din sume trebuie să fie investite în infrastructură şi doar 15% din împrumuturile luate de echipe pot merge spre transferuri / contracte prelungite.

În aceste condiţii, a căzut şi acordul la care ajunseseră Messi, reprezentanţii săi şi şefii Barcelonei, iar argentinianul va părăsi formaţia la care a debutat, la seniori, în 2004.

 
Primul pian stradal la Chișinău: oricine poate cânta la instrument
Primul pian stradal la Chișinău: oricine poate cânta la instrument
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată