Curs valutar
 • EUR
  19.8777
  -0.5458%
 • USD
  17.6582
  -0.2243%
 • RUB
  0.2374
  -1.011%
 • RON
  4.0166
  -0.5627%
 • UAH
  0.6462
  -0.1083%

VIDEO PDM, în căutarea unui sediu nou. În septembrie ar urma să se mute „în casă nouă”

22 Iul. 2021, 11:31
 // Categoria: Politica // Autor:  Petru Beregoi
22 Iul. 2021, 11:31 // Politica //  Petru Beregoi

Partidul Democrat din Moldova (PDM) este în căutarea unui nou sediu, după ce au părăsit vechea locație, pe motiv că este dată în chirie unor alți chiriași. Anunțul a fost făcut chiar de către secretarul general al PDM, Alexandru Jizdan în cadrul unei emisiuni televizate.

Alexandru Jizdan a precizat că, deja în luna septembrie PDM urmează să găsească un nou sediu, întrucât până în luna august, vechiul sediu îl pot folosi, deși spune politicianul că acum toți sunt în vacanță.

„Eu le sunt recunoscător tuturor oamenilor care ne-au ajutat cu acest sediu pentru toată această perioadă. Sediul dat se dă în chirie deja unei noi companii și noi suntem în căutarea unei noi locații. Definitiv vom pleca din acest oficiu din luna august. Acum toți sunt în vacanță. Când vom reveni deja în septembrie urmează să căutăm un nou sediu”, a spus Jizdan.

Precizăm că, PDM își avea oficiul pe strada Tighina din centrul Capitalei, edificiu care a fost oferit gratuit de către președintele de onoare al democraților Dumitru Diacov, căruia îi aparține imobilul. Din cauza întreținerii clădirii, care ar costa destul de mult, s-a luat decizia ca să fie dat în chirie unei noi companii.

Precizăm că, în perioada în care PDM s-a aflat la guvernare, formațiunea și-a schimbat sediul de pe strada Tighina pe strada Armenească, în vechea clădire care a aparținut liderul PCRM, Vladimir Voronin, pe care au amenajat-o și securizat-o la maximum. Oficiul PDM cuprindea patru nivele cu parcare subterană ce însuma circa 1 500 de metri pătrați, fiind înconjurată de un gard înalt.

După alegerile din 24 februarie 2019, PDM s-a mutat la vechiul oficiu de pe strada Tighina, rezultat al plecării lui Vlad Plahotniuc din țară, și pierderii puterii de către democrați.

 

 

Realitatea Live

08 Dec. 2021, 17:15
 // Categoria: Actualitate // Autor:  Mădălina Guștiuc
08 Dec. 2021, 17:15 // Actualitate //  Mădălina Guștiuc

Guvernul a aprobat astăzi, opt decembrie, Avizul la proiectul de lege privind amnistia în contextul aniversării a 30 de ani de la proclamarea independenței Republicii Moldova. Proiectul de lege vizează circa 1723 de deținuți, dintre care 67 vor fi pasibili eliberării imediate, iar în privința a 1650 ar putea fi aplicată liberarea condiționată înainte de termen sau liberarea după reducerea termenului.

Amnistia nu va putea fi aplicată în privința persoanelor care au săvârșit infracțiuni deosebit sau excepțional de grave, precum și acțiuni de corupție sau conexe corupției.

Astfel, proiectul prevede crearea unei Comisii speciale care va analiza dosarele de amnistie. Aceasta va fi constituită din reprezentanți ai Ministerului Justiției, Administrației Naționale a Penitenciarelor, Inspectoratului Național de Probațiune, dar și experți psihologi judiciari atestați.

În acest context, Administrația Națională a Penitenciarelor va prezenta Comisiei speciale lista condamnaților care cad sub incidența prezentei legi. Ulterior, după examinarea dosarelor, vor fi inițiate demersuri către instanțele de judecată competente pentru aplicarea unei soluții, cum ar fi absolvirea sau reducerea pedepsei condamnatului.

 
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală