Curs valutar
 • EUR
  21.2832
  0%
 • USD
  17.9234
  0%
 • RUB
  0.2450
  0%
 • RON
  4.3242
  0%
 • UAH
  0.6668
  0%

VIDEO STOP CADRU! Îl mai vrea Dumitru Diacov pe Sergiu Sârbu în PDM? E isteț, dar…

19 Iul. 2021, 22:20
 // Categoria: Politica // Autor:  Realitatea.md
19 Iul. 2021, 22:20 // Politica //  Realitatea.md

Dumitru Diacov își exprimă speranța că o parte din foștii membri PDM care au plecat din partid într-o anumită conjunctură să revină în formațiune. Liderul de onoare îi califică drept oameni de treabă și îi așteaptă înapoi în Partidul Democrat din Moldova.

Eu sper că mulți vor reveni în partid. Au plecat emoțional, au plecat în această conjunctură. Uitați-vă, am fost 30 de deputați și am rămas acuma 11. Eu sper că unii dintre ei se vor întoarce înapoi. Eu aș vrea ca cineva din echipa din parlament să se întoarcă, chiar am discutat cu vreo câțiva dintre ei. Nu vreau să… Au plecat în anumite conjuncturi, sunt oameni destul de treabă unii dintre ei și aș vrea ca să revină, a declarat Diacov în cadrul emisiunii Cutia Neagră de la postul de televiziune TV8.

Întrebat despre Sergiu Sîrbu, care a fost membru al PCRM, ulterior deputat PDM, membru al grupului parlamentar PRO Moldova, care a plecat într-un final la PP Șor, Diacov a zâmbit, menționând că Sergiu Sârbu ar fi un băiat de treabă.

Sergiu a spus că pleacă și nu se mai întoarce. Sârbu nu e rău băiat, el pur și simplu s-a rătăcit puțin. Este o persoană activă, este un jurist nu rău, шустрый, шустрый (n.r. isteț, isteț), a adăugat Dumitru Diacov.

Realitatea.md amintește că Sergiu Sîrbu, autor al multor legi controversate și adresări la Curtea Constituțională pe timpurile lui Plahotniuc, a declarat că se retrage din politica moldovenească după ce a candidat la alegerile din 11 iulie pe listele Partidului Politic Șor și nu a ajuns în Parlamentul Republicii Moldova.

Realitatea Live

31 Iul. 2021, 19:37
 // Categoria: Life // Autor:  Mădălina Sorokovsky
31 Iul. 2021, 19:37 // Life //  Mădălina Sorokovsky

Produsele pe care le consumăm zilnic au un impact asupra sistemului corpului nostru într-un fel sau altul, mai ales atunci când vine vorba de menținerea și reglarea căldurii în organism. Majoritatea alimentelor pe care tindem să le consumăm au capacitatea de a produce căldură în organism, având în vedere că e nevoie de timp ca să fie digerate. Ca să le descompună, sistemul digestiv are nevoie de mai multă energie, proces care produce în continuare căldură – proces numit termogeneză. 

Alimentele în cauză sunt cele care conțin în general mai multe grăsimi, proteine și carbohidrați.

Spre exemplu, rădăcinoasele încălzesc organism. Aici sunt incluse legume precum cartoful, morcovul, cartoful dulce și varza. Aceste legume necesită mai multă energie în timpul procesului de digestie provocând căldură în corp. Apoi, consumul de ceapă, praz și usturoi sau piperul negru și ghimbirul generează, de asemenea, căldură în organism. La fel și spanacul, fasolea, cartofii sau broccoli.

Fructele cum ar fi mango, mere și portocale sunt considerate alimente calde; consumul excesiv al acestor fructe poate duce la iritarea stomacului.

Nutriționiștii spun însă că, chiar dacă anumite alimente produc căldură în organism nu e cazul să renunțăm complet la ele pentru că e caniculă, ci doar să le consumăm mai rar și în cantități mai mici.

Iată lista alimentelor care produc căldură: 

Banane,
Ceapă,
Usturoi,
Mango,
Praz,
Fistic,
Alune
Portocale,
Măsline,
Piersici,
Ardei,
Caju,
Morcovi,
Migdale,
Prune,
Spanac (fiert),
Carne roșie,
Pui,
Roșii,
Porumb,
Fasole,
Ouă
Vinete,
Pește,
Orez brun,
Ridichii,
Linte,
Hrișcă,
Ardei iuți,
Smântână,
Brânză,
Napi.

 
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate