Curs valutar
 • EUR
  21.2186
  -0.3129%
 • USD
  17.9987
  -0.2834%
 • RUB
  0.2441
  0.2048%
 • RON
  4.3131
  -0.2736%
 • UAH
  0.6695
  0.1494%

VIDEO Diacov, despre succesul PAS în alegeri: Doamna Sandu a făcut ceea ce și-a pus ca scop, foarte încăpățânat

19 Iul. 2021, 21:15
 // Categoria: Politica // Autor:  Realitatea.md
19 Iul. 2021, 21:15 // Politica //  Realitatea.md

Președintele de onoare al Partidului Democrat din Moldova, Dumitru Diacov, susține că rezultatul obținut de PAS în alegeri nu este unul surprinzător. Mai mult decât atât, acesta ar fi anticipat o astfel de întorsătură încă din momentul în care alegerile parlamentare anticipate nici nu erau declanșate.

Doamna Sandu a făcut ceea ce și-a pus ca scop. A mers încet, încet, pas cu pas, foarte încăpățânat și a obținut acest rezultat care în orice caz, pentru mine personal era previzibil încă înainte de a fi anunțată data alegerilor. Eu am presupus această radicalizare a electoratului și am presupus că centru va fi dezamăgit și mulți oameni de pe acest segment care nu votează nici sub o formă grupurile radicale, nu vor ieși la vot. Așa și s-a întâmplat, a declarat Dumitru Diacov în cadrul emisiunii Cutia Neagră de la postul de televiziune TV8.

Acum în urma scrutinului și a rezultatului obținut de către Partidul Acțiune și Solidaritate, Dumitru Diacov susține că trebuie să așteptăm să vedem ce are de gând să facă formațiunea în cauză: va lupta politic sau se va pune pe treabă.

După alegeri și înainte de alegeri au sunat o sumedenie de declarații și acum lumea așteaptă ce se vă produce. Se va produce continuarea, seria a două, seria a treia a luptei politice? Sau guvernare își va sufleca mânecile și se va apuca de lucru, a adăugat Diacov. 

Întrebat cu cine ar urma să lupte PAS, Diacov firmă că nu are cu cine deoarece în viitorul parlament practic nu va exista o opoziție constructivă.

Luptă politică acum nu mai este. Nu mai este o luptă politică adevărată. Practic nu mai avem nicio opoziție. Nu mai avem opoziție care să aibă o voce. Care va fi în folosul din vocalismul socialiștilor. Vor ieși la microfoane, se vor revolta, dar guvernarea și mai ales PAS-ul așa cum îl știm noi vor face ce doresc să facă ei și nu vor mai întreba părerea opoziției niciodată. Mi-aș dori ca stânga politică să nu aibă posibilitatea să-i reproșeze dreptei ceea ce dreapta îi reproșa când va stângii, a adăugat Diacov. 

Referitor la viitoarea opoziția parlamentară constructivă, Dumitru Diacov menționează că nu există așa ceva în Republica Moldova. În opinia lui, opoziția din Moldova este fie de dreapta, fie de stânga, foarte gălăgioasă, dramatică și dialogul între fracțiuni nu se produce.

Realitatea Live

28 Iul. 2021, 18:03
 // Categoria: Societate // Autor:  Valentina Buză
28 Iul. 2021, 18:03 // Societate //  Valentina Buză

Alte 166 cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate astăzi în Republica Moldova. Din numărul total de cazuri, 16 sunt de import: 4-Turcia, 3-Franța, 3-Italia, 2-Marea Britanie, 2-Irlanda, 1-Germania, 1-Rusia. Numărul total de teste efectuate – 5.601, dintre care 1.355 – teste Rapid -Antigen.

Bilanțul cazurilor de COVID-19 în țara noastră a ajuns la 259.018. Din numărul total de cazuri, unul e în rândul lucrătorilor medicali: (0-medici, 1-asistenți medicali, 0-personal auxiliar). În total, în cadrul instituțiilor medico-sanitare spitalicești, sunt internate 319 persoane confirmate cu infecția COVID-19, dintre care 55 în stare extrem de gravă (11 pacienți sunt conectați la aparate de respirație asistată).

Alte 96 persoane au fost vindecate. În total, 251.741 persoane au fost tratate de COVID-19. În tratament la domiciliu cu forme ușoare și moderate de COVID-19 se află 708 persoane, iar 23.172 sunt sub supraveghere la domiciliu.

Totodată, MSMPS anunță înregistrarea altor decese:

Deces 6.248: Bărbat de 85 de ani din r. Taraclia, internat în SR. Taraclia. Comorbidități: insuficiență cardiacă.

Deces 6.249: Femeie de 70 de ani din mun. Cahul, internată în IMSP IMU. Comorbidități: hipertensiune arterială, cardiopatie hipertensivă.

Deces 6.250: Femeie de 82 de ani din regiunea transnistreană. Comorbidități: cardiopatie, hipertensiune arterială,

 
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate