Curs valutar
 • EUR
  21.2850
  0.0954%
 • USD
  18.0497
  -0.1507%
 • RUB
  0.2436
  -0.8621%
 • RON
  4.3249
  0.0994%
 • UAH
  0.6685
  0%

La ce oră se va deschide prima secție de votare la scrutinul din 11 iulie? Măsurile de protecție care vor fi impuse

07 Iul. 2021, 11:32
 // Categoria: Actualitate // Autor:  Tatiana Rusnac
07 Iul. 2021, 11:32 // Actualitate //  Tatiana Rusnac

Tradițional, prima secție de votare la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie se va deschide în capitala Japoniei, orașul Tokyo. Moldovenii sunt așteptați la urna de vot, amplasată în sediul ambasadei, începând cu ora 07:00, mai exact, cu șase ore mai devreme decât în Moldova.

Alegătorii își vor putea exercita dreptul constituțional până la ora 21:00, ora locală din Tokyo.

Într-un comunicat de presă emis de Ambasada Republicii Moldova în Japonia este precizat că cetățenii din diasporă trebuie să aibă cu sine următoarele acte:

 • pașaportul cetățeanului Republicii Moldova, inclusiv cu termen de valabilitate expirat;
 • buletinul de identitate al cetățeanului Republicii Moldova, doar valabil și doar împreună cu fisa de însoțire;
 • livretul de marinar.
„Vă invităm să participați pe data de 11 iulie 2021 la Alegerile Parlamentare anticipate. Secția de vot va fi deschisă la sediul Ambasadei. Kagurazaka Enoki Building, et. 3, Enoki-cho nr. 72, Shinjuku-ku or. Tokio, codul poştal: 162-0806, Japonia ☎️ +81 3 5225 1622”, se mai arată în comunicat.
De asemenea responsabilii anunță că alegătorii vor trebui să respecte următoarele măsuri de protecție:
 • vor coopera cu membrii Birourilor electorale la măsurarea de la distanță a temperaturii, cu ajutorul unui termometru digital;
 • nu vor admite formarea aglomerărilor in incinta secției de votare, vor respecta distanța fizică cu alți alegători și funcționari electorali;
 • în incinta secției de votare vor intra doar persoanele care urmează să voteze (fără însoțitori);
 • vor prezenta de la distanță operatorului și membrului biroului electoral actul de identitate în baza căruia alegătorul urmează să voteze;
 • se vor afla în incinta secției de votare doar pe perioada strict necesară procesului de votare după ce imediat vor părăsi localul.

Amintim că pentru scrutinul parlamentar din 11 iulie au fost înregistrate de Comisia Electorală Centrală 23 de concurenți electorali, iar pe listele partidelor se regăsesc cumulativ 1 791 de persoane, dintre care 956 sunt bărbați și 835 de femei, ceea ce reprezintă 53,4% – bărbați și 46,6% – femei.

Realitatea Live

27 Iul. 2021, 11:39
 // Categoria: Life // Autor:  Realitatea.md
27 Iul. 2021, 11:39 // Life //  Realitatea.md

Nu mai e loc de îndoială: Jennifer Lopez şi Ben Affleck s-au împăcat. J Lo şi-a sărbătorit ziua de naştere pe un yacht, alături de celebrul actor. Mai mult, artista a postat o fotografie în care se sărută cu fostul logodnic. La începutul anilor 2000, J Lo şi Ben Affleck formau un cuplu de invidiat.

Jennifer Lopez şi Ben Affleck nu mai ascund pasiunea care s-a reaprins între ei, după ani buni de când au rupt logodna şi au întristat fanii de pretutindeni. Încă din luna mai a acestui an, tabloidele au răspândit zvonuri cu privire la o posibilă împăcare. Iar fotografiile cu celebrul actor care părăsea discret locuinţa lui J Lo erau dovezi grăitoare.

Totuşi, nicio declaraţie oficială nu a confirmat ceea ce părea deja destul de clar pentru toată lumea. Timpul le-a rezolvat însă pe toate, cei doi afişându-se într-o ipostază romantică, pe Instagram, în văzul celor peste 166 de milioane de urmăritori ai artistei cu origini portoricane Jennifer Lopez.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Jennifer Lopez (@jlo)

Imaginile „surpriză” au fost postate la finalul unei serii de fotografii de la ziua de naştere a lui J Lo, care a sărbătorit în costum de baie împlinirea frumoasei vârste de 52 de ani. Sărutul celor doi, pe o ambarcaţiune de lux din St Tropez, a fost apreciat de peste 7,8 milioane de utilizatori ai reţelei sociale, iar secţiunea de comentarii dă pe dinafară de felicitări şi gânduri bune pentru Ben Affleck şi Jennifer Lopez.

Potrivit unor surse Sky News, în apropiere se afla şi fostul partener al lui J Lo, Alex Rodriguez. Cuplul şi-a spus „la revedere” în luna martie a acestui an.

La începutul anilor 2000, J Lo şi Ben Affleck formau un cuplu de invidiat, cucerind definitiv inimile fanilor după videoclipul pentru celebrul hit „Jenny From The Block”. În 2004, însă, au anunţat că au rupt logodna, iar în următorii ani nu au dat semne cum că ar putea lega din nou povestea de iubire.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Jennifer Lopez (@jlo)

 
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid