Curs valutar
 • EUR
  20.5679
  -0.3462%
 • USD
  18.0183
  -0.0094%
 • RUB
  0.2353
  0.255%
 • RON
  4.1602
  -0.3606%
 • UAH
  0.6392
  -0.7979%

Licitația organizată de municipalitate s-a încheiat. Vezi care a fost cel mai scump loc de comerț

11 Oct. 2021, 14:01
 // Categoria: Societate // Autor:  Valentina Buză
11 Oct. 2021, 14:01 // Societate //  Valentina Buză

Municipalitatea informează că, la cea de-a șasea licitație deschisă pentru obținerea dreptului de a încheia un contract pentru amplasarea unității de comerț ambulant stradal pe teritoriul capitalei, desfășurată luni, au fost adjudecate 10 locuri, în valoare totală de 12,3 milioane de lei.

Astfel, cel mai scump loc de comerț din cadrul licitației a fost oferit la prețul de 3,1 milioane de lei, pentru o gheretă pentru ceai, cafea și produse de patiserie, amplasată în sectorul Botanica, str. N. Zelinski, 13.

De asemenea, au fost propuse sume mari pentru amplasarea chioșcurilor în sectorul Râșcani, str. Albișoara, 84/6 – 2,9 milioane de lei și în Scuarul Catedralei – 2,3 milioane de lei.

„Din cele 28 de locuri expuse la concurs 18 au fost retrase din cauza lipsei de solicitanți. Cele 3 poziții adjudecate pentru comercializarea presei periodice, a articolelor de birotică și suvenirelor au fost obținute prin negociere directă, datorită participări unui singur solicitant. Pentru locurile prevăzute pentru amplasarea gheretelor pentru flori nu s-a înregistrat niciun participant”.

Termenul contractului pentru dreptul de comercializare este de 5 ani.

În context, Primarul General, Ion Ceban, a menționat în cadrul ședinței operative săptămânale că în cadrul Comisiei de licitații, au fost înlocuiți anumiți membri (consilieri municipali) datorită accederii acestora în Parlament sau ca urmare a fluctuațiilor de personal din cadrul APL.

De asemenea, edilul a menționat că licitațiile pentru comercializarea din gherete se desfășoară în vederea acumulării de surse financiare în buget, precum și în scopul oferirii operatorilor economici condiții egale de desfășurare a activității pe segmentul comerț ambulant stradal.

De menționat că, licitația nr. 6 este cel de-al patrulea concurs de profil desfășurat în anul curent. La primele 3 licitații desfășurate în anul 2021 au fost adjudecate loturi pentru gherete în sumă de 53,3 milioane de lei.

 

Realitatea Live

18 Ian. 2022, 18:21
 // Categoria: Actualitate // Autor:  Maria Timofti
18 Ian. 2022, 18:21 // Actualitate //  Maria Timofti

Biroul pentru Reintegrare anunță că în rezultatul dialogului cu autoritățile ucrainene cu privire la situația autovehiculelor cu plăci de înmatriculare din regiunea transnistreană de format neautorizat, care nu au reușit să revină în regiune până la 1 octombrie 2021, cu titlu de excepție și ținând cont de aspectele umanitare ale acestei situații, autoritățile ucrainene au adoptat decizia, de a permite:

a) tranzitarea teritoriului Ucrainei în perioada 24 ianuarie – 24 februarie 2022 a unităților de transport cu plăci din regiunea transnistreană aflate în state terțe;
b) ieșirea autovehiculelor din respectiva categorie de pe teritoriul Ucrainei în direcția Republica Moldova în perioada 24 ianuarie – 01 aprilie 2022.

Despre aceste decizii au fost informați prin canalul de comunicare stabilit oficiul reprezentantului politic de la Tiraspol și actorii formatului de negocieri ,,5+2″.

În același timp, biroul pentru Reintegrare menționează că mecanismul pus în aplicare începând cu data de 01 septembrie 2021 rămâne în vigoare și, respectiv, participarea în traficul rutier internațional și trecerea peste frontiera de stat moldo-ucraineană va fi permisă doar mijloacelor de transport înregistrate conform dispozițiilor generale ale legislației Republicii Moldova și cu respectarea cerințelor Convenției de la Viena asupra circulației rutiere din 08 noiembrie 1968.

 
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală