Reglementările privind cantitatea de aditivi alimentari în produse vor fi actualizate, astfel încât să nu prezinte riscuri pentru sănătatea consumatorilor. O decizie în acest sens a fost aprobată de Guvern.
„Consumul de produse alimentare ce depășesc nivelurile maxime admise de aditivi pot afecta sănătatea consumatorilor prin apariția reacțiilor alergice, afecțiunilor respiratorii, problemelor de piele, ale sistemului nervos central și celui endocrin”, transmite Ministerul Sănătății.
Pentru asigurarea unui grad înalt de protecție a populației, autoritățile susțin că au revizuit normele privind utilizarea aditivilor permiși în produse alimentare, în conformitate cu rigorile. Substanțele respective vor putea fi utilizare doar după verificare, bazată pe dovezi științifice.
Prevederile privind reevaluarea aditivilor alimentari vor fi puse în aplicare printr-un ordin al ministrului Sănătății. Conform instituției, modificările la Regulamentul sanitar privind aditivii alimentari vor facilita schimburile comerciale cu țările UE, producătorii autohtoni de produse alimentare având posibilitatea să exporte fără riscuri de neconformitate.