Curs valutar
 • EUR
  21.2647
  -0.174%
 • USD
  18.0769
  0.0725%
 • RUB
  0.2457
  0.407%
 • RON
  4.3206
  -0.1366%
 • UAH
  0.6685
  0.5834%

LIVE TEXT! Totalurile discuției dintre Joe Biden și Vladimir Putin, în urma Summitului de la Geneva

16 Iun. 2021, 18:01
 // Categoria: În Lume // Autor:  Realitatea.md
16 Iun. 2021, 18:01 // În Lume //  Realitatea.md

Realitatea.md a realizat o scurtă sinteză în urma conferințelor de presă susținute separat, mai întâi, de Vladimir Putin, după care de Joe Biden. Pentru mai multe știri despre summitul Rusia-SUA, urmăriți-ne și mâine!

UPDATE 21:18 VIDEO Și-a lăsat sacoul, după care și-a pus și ochelari. Cum a început conferința lui Biden și cum s-a încheiat?

UPDATE 21:03 Putin, după întrevederea cu Biden. S-a discutat subiectul Navalnîi și revenirea ambasadorilor

UPDATE 20:08 VIDEO Ultima întrebare pentru Putin a venit de la o copilă de 9 ani. Cum i-a răspuns?!

UPDATE 19:38 VIDEO Biden a arătat un deget, în timp ce a părăsit vila de la Geneva, după negocierile cu Putin

UPDATE 19:35 Vladimir Putin: Joe Biden a ridicat problema activității redacției Radio Europa Liberă în Rusia – dar a fost anunțată în Rusia ca agent străin după ce RT a fost recunoscut ca agent străin în Statele Unite. În același timp, RT îndeplinește toate cerințele autorității de reglementare din SUA, iar mass-media americană nu respectă cerințele legislației ruse, a declarat Vladimir Putin.

UPDATE 19:30 Ce ați văzut în ochii lui Joe Biden? V-a invitat la Casa Albă?

Președintele Biden nu m-a invitat în ospeție și nici eu nu i-am înaintat o astfel de invitație. Trebuie să avem o comunicare bilaterală mai bună.

Joe Biden este un comunicator foarte bun, am avut o discuție foarte constructivă și este o persoană care are în spate o experiență foarte mare. Eu cred că noi am discutat “în aceiași limbă”, fără a ne uita reciproc în suflete. Într-un final, noi ne reprezentăm țările, cetățenii și acest lucru trebuie să-l facem într-un mod pragmatic.

UPDATE 19:20 Putin susține că Fondul anticorupție al lui Navalnîi își poate continua activitatea. Faptul că organizația a fost declarată agent străin, nu îi interzice ca aceasta să activeze în continuare.

Tot în acest context, Putin a declarat că Fondul anticorupție, public, învățau populația cum să facă „cocktail-uri Molotov”. De asemenea, organizația îndemnat cetățenii să participe la manifestații ilegale.

UPDATE 19:04 Vladimir Putin susține că Alexei Navalnîi știa că va fi reținut atunci când se va întoarce în țară. Mai mult decât atât, acesta și-ar fi dorit chiar să fie arestat. De asemena, Putin a declarat că Biden a atins problema privind drepturile omului în Federația Rusă.

Acest om știa că încalcă legea din Rusia. El era obligată să-și facă prezenta ca persoană care a fost condamnată de două ori. Conștient, această persoană a plecat din țară. Către acest cetățean nu au fost înaintate cereri de a se prezenta în fața organelor de ordine atâta timp cât se afla în tratament. Din momentul în care acest a început să facă publice pe internet mai multe video-uri, această cerință a apărut. El nu și-a făcut apariția. A venit, s-a prezentat. Eu cred că el foarte conștient s-a prezentat și știa că va fi arestat.

Totodată, Putin susține că zilnic, atât în SUA, cât și în alte țări se comit crime. Astfel, liderul rus se întreabă retoric despre moralitatea acestor discuții.

UPDATE 18:55 Vladimir Putin și-a făcut apariția după o oră de așteptare. 

Președintele rus a declarat că în urma discuțiilor, ambele părții au opinii separate pe marginea mai multor subiecte, însă atât Rusia, cât și SUA și-au arătat disponibilitatea de a-și apropia aceste poziții.

Referitor la atacurile cibernetice, Putin susține că țările urmează să poarte mai multe consultații. 

UPDATE 18:33 Summitul Biden-Putin s-a încheiat

Summitul dintre președintele american Joe Biden și președintele rus Vladimir Putin s-a încheiat. Informația a fost confirmată de către un oficial de la Casa Albă.

A fost confirmată și informația precum că Biden și Putin urmează să organizeze conferințe de presă separate.


La Geneva au început ultimele pregătiri pentru conferințele de presă pe care le vor susține cei doi președinți ai Statelor Unite ale Americii și Federației Ruse.

Atât Joe Biden, cât și Vladimir Putin își vor face apariția în fața presei separat. Zilele trecute, președintele SUA a anunțat că nu va ieși în aceeași conferință de presă cu liderul Federației Ruse.

Realitatea Live

25 Iul. 2021, 21:38
 // Categoria: Societate // Autor:  Realitatea.md
25 Iul. 2021, 21:38 // Societate //  Realitatea.md

Politicianul Oazu Nantoi ar fi suferit un accident cu parașuta în Bulgaria. Cel puțin această informație a făcut-o publică pe Facebook jurnalistul Petru Clej duminică, 25 iulie curent, pe la ora 17:00. Ulterior, pe surse s-a tot confirmat zvonul, ca într-un final să se afle că acesta va fi adus la Chișinău cu un echipaj SMURD.

„Oazu Nantoi a avut un accident de parașutism în Bulgaria și este transportat de SMURD la Chișinău în stare destul de gravă”, a scris Petru Clej.

Reprezentanți din cadrul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU) au putut doar să ne confirme că, într-adevăr, noaptea urmează să fie asigurat transportatea unui cetățean al Republicii Moldova din Bulgaria spre Chișinău.

Anul trecut, Oazu Nantoi a stabilit propriul record. A făcut cel de-al 2000-lea salt cu parașuta. În timp ce făcea studii la Politehnică, a fost selecționat în echipa Moldovei la parașutism. După o întrerupere de 31 de ani, în 2004, a reluat săriturile cu parașuta.

 
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid