Curs valutar
 • EUR
  19.8861
  0%
 • USD
  17.7261
  0%
 • RUB
  0.2374
  0%
 • RON
  4.0177
  0%
 • UAH
  0.6559
  0%

Mai multe persoane din Capitală vor primi alocații pentru achitarea facturilor. Categoriile vizate

12 Oct. 2021, 15:02
 // Categoria: Societate // Autor:  Valentina Buză
12 Oct. 2021, 15:02 // Societate //  Valentina Buză

Circa 22 de mii de cetăţeni din municipiul Chişinău vor primi și în acest an compensaţii la plata facturilor pentru resursele energetice și serviciile comunale în sezonul rece 2021-2022 de 40% din suma indicată în factură. O decizie în acest sens a fost aprobată în cadrul ședinței de astăzi a Consiliului Municipal Chișinău, transmisă în direct de colegii de la RLIVE.MD și RLIVE TV.

Astfel, potrivit primarului Capitalei Ion Ceban, beneficiarii sunt persoanele defavorizate din municipiul Chișinău, care au un venit global mediu lunar per persoană mai mic de 3000 lei și 5000 lei pentru familiile tinere.

„Unii consilieri municipali au propus astăzi să vină cu o adresare către autoritățile centrale pentru a interveni și a se alătura la pachetul de compensare pentru persoanele defavorizate ținând cont și de criza care se atesta în acest moment cu privire la gazele naturale. Precizez, Primăria Chișinău este unica autoritate din țară care oferă ajutor în perioada rece a anului persoanelor în dificultate”, a declarat Ion Ceban.

Mai mult, la calcularea venitului se vor lua în considerare veniturile tuturor persoanelor cu viză de domiciliu pe adresa solicitantului și cei care locuiesc împreuna, fără viză.

„Persoanele care au în proprietate două sau mai multe locuințe pe teritoriul Capitalei nu pot beneficia de compensare. Dacă la verificarea actelor prezentate de către beneficiar se vor sesiza informații false, solicitantul va fi exclus din lista beneficiarilor. Suma din facturi va fi recalculată automat”, a mai conchis edilul.

Totodată, persoanele care au primit până anul trecut compensaţii la serviciile comunale și resursele energetice, nu mai trebuie să trimită repetat cereri pentru a solicita acest serviciu.

Potrivit responsabililor, vor depune cerere doar persoanele care nu au beneficiat de ajutor financiar la efectuarea plăților pentru resursele energetice și serviciile comunale și cele la care au survenit schimbări familiale sau depășirea venitului global per persoană.

Realitatea Live

28 Nov. 2021, 16:19
 // Categoria: Politica // Autor:  Realitatea.md
28 Nov. 2021, 16:19 // Politica //  Realitatea.md

John Bolton, fostul consilier american pentru securitate națională, și-a reiterat opinia că NATO ar trebui să „lichideze regiunea transnistreană nerecunoscută” și „să facă presiuni asupra Rusiei” pentru reîntregirea Republicii Moldova. NM a scris despre asta cu referire la un articol publicat vineri, la 26 noiembrie curent, pe 19fortyfive.com, „NATO trebuie să înceapă să rezolve „conflictele înghețate” și să elimine alte combinații rusești de potențiali noi membri NATO”.

„Una dintre măsurile care ar trebui să devină prioritară este eliminarea regiunii transnistrene, formațiune artificială care este complet dependentă politic de Rusia. Făcând presiuni asupra Moscovei pentru a realiza reunificarea completă a Moldovei, îi vom abate atenția lui Putin de la Ucraina. O altă distragere a atenției ar putea fi atenția internațională sporită acordată provinciilor capturate Georgia, Abhazia și Osetia de Sud”, a declarat Bolton.

Amintim că, în luna mai, într-un alt articol publicat de nationalreview.com, John Bolton a exprimat o idee asemănătoare, potrivit căreia Washingtonul ar trebui să acționeze decisiv în ceea ce privește reîntregirea Republicii Moldova.

„Moldova, strânsă între Ucraina și România, este un conflict înghețat gata să fie dezghețat. Transnistria presupusă independentă, o invenție rusă, există în afară de Moldova doar datorită prezenței militare constante a Moscovei. Doar atragerea atenției internaționale asupra acestei anomalii post-Război Rece ar putea speria Kremlinul, iar un nou guvern hotărât de la Chișinău oferă acum Washingtonului ocazia de a face un pas înainte”, a explicat Bolton la acea vreme.

În 2019, președintele american de atunci Donald Trump l-a demis pe John Bolton din funcția de consilier prezidențial pentru securitate națională. Apoi a spus că administrația sa nu a fost de acord cu multe dintre propunerile politicianului. În același an, Bolton făcuse o vizită în Republica Moldova. Se întâlnise cu actuala președintă Maia Sandu, care era prim-ministru. În timpul discuției, ar fi anunțat-o că Statele Unite „nu au nicio aspirație în această regiune”. „Vrem să vedem Moldova independentă”.

AMENINȚĂTOR! Dacă NATO se va atinge de forțele de menținere a păcii în Transnistria, trupele ruse vor intra în Odessa

 
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală